Bsc in toegepaste natuurkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BSc Technische Natuurkunde

Wat is Applied Physics?


Natuurkunde houdt zich bezig met het beschrijven en het voorspellen van natuurverschijnselen. Technische Natuurkunde houdt zich bezig met de toepassing van deze verschijnselen in technische oplossingen. Ontwerp en bouw zijn belangrijke aspecten van dit.


In het hart van de samenleving


Toegepaste natuurkunde ligt in het hart van de samenleving. Het vormt de basis voor veel van de producten die we gebruiken in het dagelijks leven. De opleiding heeft een sterke interdisciplinaire oriëntatie, met de nadruk op combinaties van vakken: natuurkunde met design studies, elektrotechniek, systemen en regeltechniek, energie- en milieu-studies, de fysica van het leven, en nanotechnologie.


Is Technische Natuurkunde voor u? Bent u geïnteresseerd in de technologie?


Toegepaste natuurkunde gaat studeren niet alleen hoe verschijnselen ontstaan, maar ook hoe ze te gebruiken voor technische oplossingen. Voor deze opleiding moet je een onderzoekende geest, evenals het verlangen om creatief te zijn hebben. Dit is een programma dat zich richt op theorie en praktijk.


Kritisch vaardigheden


Technische Natuurkunde is een academisch onderwerp, wat betekent dat je niet alleen kennis, maar ook vaardigheden als presenteren, samenwerken in een team en het opzetten en uitvoeren van onderzoek. We leren je kritisch vaardigheden, die je leert toe te passen op uw eigen werk als dat van anderen.


taai


Technische Natuurkunde kan zeker worden omschreven als een 'harde' subject. Het is duidelijk dat, met het oog op het te bestuderen moet je een affiniteit voor de wetenschappen, maar je hoeft niet naar de hoogste rangen te hebben. De meeste eerstejaars studenten behaalde een gemiddeld cijfer van 7,5 in hun examens. Echter, moet je top te zijn als het gaat om het hebben van een onderzoekende geest. U wilt begrijpen hoe de dingen werken.


Is Technische Natuurkunde voor u?

Technische Natuurkunde is voor u als ...

... je bent goed in exacte vakken

... Je hebt een onderzoekende geest

... Je geïnteresseerd in technologie

... Je hebt een grote mate van zelfdiscipline


Redenen voor de studie Technische Natuurkunde aan Groningen


Een hoge kwaliteit opleiding in Nederland 'vriendelijkste studentenstad


Aan de Rijksuniversiteit Groningen kun je natuurkunde studeren samen met de toegepaste natuurkunde, en je hoeft niet te kiezen tussen hen meteen. U kunt dat later te doen. De opleiding heeft vele andere voordelen ook! Bovendien is de historische stad Groningen is een van de beste studentensteden in Nederland.


U zult snel thuis voelen


In het eerste jaar zul je studeren met studenten van de opleiding Natuurkunde. Je zal waarschijnlijk in een groep van 80 tot 100 eerstejaars studenten; je zult al snel te leren kennen, en je docenten (en vice versa!).


Flexibele bacheloropleiding


Groningen is de enige universiteit in Nederland een flexibele, programma brede bacheloropleiding die u toelaat om verschillende natuurwetenschappen te verkennen voordat u uw specialisatie te kiezen. In het eerste semester blok van het jaar 1, een basisprogramma bestaande uit de natuurkunde volgen, toegepaste fysica, chemie, chemische technologie, wiskunde, toegepaste wiskunde en astronomie. Als u wilt, kunt u vervolgens overschakelen naar één van deze onderwerpen.


Specialiseren met een Master's degree


Na de driejarige bacheloropleiding, kun je een masteropleiding kiezen in uw specifieke gebied van belang. Met een Master's degree u zou kunnen werken in R & D, als manager in een bedrijf, als consultant, of een onderzoeker bij een universiteit.


Toelatingseisen


VWO-diploma met natuurkunde en wiskunde.

Het bewijs van Engels taalvaardigheid is vereist, met uitzondering van studenten wier moedertaal Engels. Voor alle andere kandidaten, de minimale eis is:

  • een internet-based (iBT) TOEFL-score van 92
  • een computer-based (CBT) TOEFL-score van 237
  • een op papier gebaseerde (PBT) TOEFL score van 580
  • een IELTS score van 6,5
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder