Bsc in wereldwijde verantwoordelijkheid en leiderschap

University of Groningen

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bsc in wereldwijde verantwoordelijkheid en leiderschap

University of Groningen

Ben je ambitieus en geïnteresseerd in mondiale problemen? Een avonturier die niet bang is voor een uitdaging? Dan is de BSc Global Responsibility & Leadership (GRL) aan het University College Fryslân iets voor jou!

Onze driejarige bacheloropleiding is gebaseerd op de VN Sustainable Development Goals en is gericht op het aanpakken van wereldwijde uitdagingen en het vinden van lokale oplossingen.

In het eerste jaar volg je vakken uit de Mens en Maatschappijwetenschappen, Natuurwetenschappen en Informatietechnologie. Daarna specialiseer je je via een van de drie Majors, waarmee je het programma naar eigen inzicht kunt afstemmen.

In de laatste twee jaar van het programma, heb je de mogelijkheid om de theorie die in de klas is geleerd, in de praktijk te brengen door het uitvoeren van Living Lab-projecten in samenwerking met lokale, nationale en internationale partners. In het laatste jaar heb je ook de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan naar een internationale universiteit of een pre-master af te ronden ter voorbereiding op een masteropleiding.

Houd er rekening mee dat het GRL-programma selectief is, dus u moet een selectieprocedure doorlopen voordat u wordt toegelaten.

Student profiel

Om te studeren bij UCF moet je geïnteresseerd zijn in mondiale problemen, intellectueel nieuwsgierig zijn en bereid om een ​​uitdaging aan te gaan. Studenten zijn sociaal geëngageerd, internationaal ingesteld en ambitieus.

Feiten

Graad: BSc

Type cursus: Bachelor

Croho code: 59327

Voertaal: Engels (100%)

Duur: 36 maanden (120 sp.)

Begin: september

Programmavorm: voltijds

Faculteit: Campus Fryslân

Programma

1ste jaar

In het eerste jaar volg je inleidende cursussen in Politics, Economics, Psychology, Earth System Sciences, Global Health. Je voltooit ook een skillslab met cursussen Academische Communicatie, Taal en Cultuur en Statistiek. Aan het einde van het eerste jaar kies je je favoriete major, in nauw overleg met je Academic Advisor. De majors zijn Responsible Planet, Responsible Economy & Politics, Responsible Humanity.

2e jaar

Naast het voltooien van cursussen binnen je Major, onderneem je een Living Lab-project met een van onze partners en voltooi je een Leadership-seminar.

3e jaar

In het eerste semester kun je ervoor kiezen om een ​​semester naar het buitenland te gaan, stage te lopen of te voldoen aan pre-master-vereisten bij de UG of een andere nationale of internationale universiteit. Je voltooit ook een tweede Living Lab-project. Je laatste jaar wordt afgesloten met een Capstone-project. De Capstone voldoet aan de normen en eisen van wetenschappelijk onderzoek, maar hoeft niet de vorm van een traditionele these te hebben. U kunt bijvoorbeeld een app ontwikkelen, een aankondiging van de openbare dienst filmen of een product ontwerpen.

Programma opties

 • Responsible Planet (major)
 • Verantwoordelijke economie en politiek (major)
 • Responsible Humanity (major)

Studeren in het buitenland

 • Studeren in het buitenland is optioneel

Toelatingseisen

Specifieke vereisten

extra onderwerp

Omdat het GRL-programma volledig in het Engels is onderwezen en beoordeeld, moeten studenten hun Engelse vaardigheden demonstreren door een goedgekeurde Engelse toets af te leggen en een minimumcijfer te halen.

Sommige vrijstellingen zullen worden gemaakt voor het aantonen van Engelse taalbeheersing:

 • Kandidaten met een vwo-diploma en een cijfer van 7 of hoger in het Engels
 • Kandidaten met een diploma secundair onderwijs worden volledig onderwezen en beoordeeld in het Engels. Dit omvat aanvragers met een IB / EB-diploma.

beoordelingsgesprek

Geen verdere informatie

kennis minimum

Vanwege de inhoud van sommige cursussen, eisen we dat studenten tijdens hun studie een bepaald niveau van wiskunde hebben behaald. Studenten moeten een graad 7 behalen in VWO Wiskund A / voldoende voor VWO Wiskunde B of een internationaal equivalent om toegelaten te worden tot het programma.

vooropleiding

Studenten moeten met goed gevolg een diploma secundair onderwijs hebben behaald dat toegang geeft tot een academische universiteit. Daarom moeten studenten een Nederlands vwo-diploma of internationaal equivalent behalen voordat ze toegang krijgen tot het programma.

referentie

Geen verdere informatie

Inschrijvingsprocedure

Omdat ons programma selectief is, moeten studenten een tweestaps selectieprocedure doorlopen om een ​​plaats op het programma te krijgen.

1. Solliciteer via Studielink en OAS (Online Application System). Wanneer u zich aanmeldt via het OAS-systeem, wordt u gevraagd om een ​​brief / video met motivatie, CV en referentiebrief te uploaden. Zodra u wordt geacht ontvankelijk te zijn op basis van onze toelatingseisen, zullen we deze aanvullende documenten evalueren. Als we denken dat je een veelbelovende kandidaat bent voor onze bacheloropleiding, wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan het tweede deel van de selectieprocedure in de vorm van een interview.

2. Nadat u de eerste stap van de selectieprocedure hebt doorlopen, wordt u uitgenodigd voor een interview. Dit kan zowel in Leeuwarden als via Skype plaatsvinden. Het interview is een kans voor ons om u beter te leren kennen en om eventuele openstaande vragen te stellen.

Collegegeld

60592_Skjermbilde2017-11-13kl.17.57.53.png

Aanvraagtermijnen

60593_Skjermbilde2017-11-13kl.17.58.11.png

Kans op een baan

Afhankelijk van het door u gekozen masterprogramma, kunt u een carrière hebben binnen een internationale organisatie, een non-profitorganisatie of voor de lokale of nationale overheid. Je kiest er ook voor om ondernemer te worden en je eigen duurzame bedrijf te ontwikkelen.

Job voorbeelden

 • beleidsadviseur
 • Onderzoeker
 • Ondernemer
 • Consultant
 • Development Specialist

Onderzoek

Ons programma richt zich op interdisciplinair onderzoek met betrekking tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Je leert theorieën, methodologieën en inzichten te combineren uit de humane en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en informatietechnologie. Daarnaast ben je getraind om te communiceren en samen te werken met verschillende private en publieke partners en niet-academische stakeholderproblemen te vertalen in vragen voor wetenschappelijk onderzoek.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Duration
Duur
36 maanden
Voltijd
Price
Prijs
4,000 EUR
EU / EER
Information
Deadline
Locations
Dates