Bsc nucleaire wetenschap en materialen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

bscnucscimat

Undergraduate degree programma Nuclear Science and Materials BSc H821

Deze unieke cursus, die een student tevredenheidsscore van 95% heeft, is ontworpen om de vaardigheden en kennis die nodig is om studenten voor te bereiden voor de nucleaire sector te ontwikkelen. Eén van de grote uitdagingen het Verenigd Koninkrijk geconfronteerd wordt hervormen hoe het elektriciteit opwekt als er een beweging weg van fossiele brandstoffen. De regering investeren in de bouw van een reeks van nieuwe kerncentrales, die zou kunnen leveren aan 40% van de elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk. Er is een grote vraag naar afgestudeerden werken in deze snel groeiende sector.

De universiteit heeft meer dan 50 jaar ervaring in het onderwijzen van de fysica van kernreactoren en de bijbehorende onderzoek. Er zijn zeer sterke banden met de nucleaire industrie die sterk rekruteren van onze educatieve programma's. Deze cursussen zijn aangesloten bij de Birmingham Centrum voor Nucleair Onderwijs en Onderzoek.

De huidige cursus combineert modules in de kern van de natuurkunde, wiskunde en informatica samen met engineering principes en materialen, zodat studenten beschikken over technische vaardigheden, maar hebben een greep van de fundamentele wetenschap. De cursus is een gezamenlijk programma van de School of Materiaalkunde en de School van de Natuurkunde en Sterrenkunde, met aanvullende cursussen door Engineering Scholen worden geleverd.

Tegen het einde van de cursus zullen de studenten een breed begrip van natuurkunde en techniek principes hebben samen met een gedetailleerd inzicht in kernreactor natuurkunde, techniek en materialen samen met een goed begrip van de nucleaire wetenschap en nucleaire straling.

Cursus Details

Deze cursus is ontworpen als antwoord op de vraag van de nucleaire industrie voor een opleiding op Hbo-niveau om studenten met de fundamentals te rusten om te helpen niet-fossiele brandstoffen alternatieven voor onze toekomstige energie-eisen.

Deze cursus brengt een reeks modules getrokken uit top gerangschikt scholen verspreid over de universiteit samen. Studenten zullen modules uit de scholen voor Natuurkunde en Materiaalkunde wat betekent dat je een eerste klas basis in de belangrijkste uitdagingen van de nucleaire industrie vandaag de dag, gegeven door een aantal van de leiders in hun vakgebied zullen ontvangen bestuderen.

De cursus biedt een modulair programma van de studie die normaal gesproken leidt tot de toekenning van Bachelor of Science (BSc) in drie jaar.

Inzetbaarheid

In de komende tien jaar het Verenigd Koninkrijk zal beginnen aan een ambitieus programma van inbedrijfstelling kernenergie, het creëren van kansen van plant design en bouw tot het vinden van duurzame manieren om recycling van nucleair materiaal. Deze nieuwe cursus is ontworpen als antwoord op de vraag van de industrie voor een opleiding op Hbo-niveau om studenten met de fundamentals te rusten om te helpen niet-fossiele brandstoffen alternatieven voor onze toekomstige energie-eisen. Deze uitdagende en groeiende gebied biedt een scala aan goed betaalde loopbanen voor afgestudeerden met een sterke technische en wetenschappelijke vaardigheden.

Wij geven u toegang tot arbeidsbemiddeling kansen en loopbaanadvies en hebben sterke banden met een scala aan bedrijven, waaronder:

 • Magnox North
 • NNL
 • British Energy
 • AMEC
 • Rolls-Royce M
 • Serco
 • HSE (NII)
 • Atkins
 • Babcock Marine
 • ONTZAG
 • Nuclear Tech.
 • Frazer-Nash
 • BAE Systems
 • Westinghouse
 • Canberra
 • UKAEA
 • Aldersgate
 • EDF
 • E.ON
 • RWE npower
 • horizon NPower

Andere gebieden die de probleemoplossende vaardigheden die je zal verwerven voorstander zijn financiën, recht en marketing, evenals het onderwijs en / of onderzoek.

Een rijke ader expertise beschikbaar zal zijn om u aan te boren, niet alleen door de Universiteit niveau Careers Network, maar van de School eigen carrière tutor. Uit deze professionals vindt u de hulp die nodig is om het onderzoek of de industrie plaatsingen veilig te krijgen en, uiteindelijk, uw gediplomeerde baan.

Voorbereiding voor je toekomstige carrière moet een van de eerste dingen die je denken als je de universiteit beginnen. Als één van onze Materials studenten, zal boeiende carrière opties open te stellen voor u wanneer u afstuderen met een erkend diploma, zoals dit. Je kon een carrière in een van de auto-industrie, de sectoren lucht- en ruimtevaart of energie voort te zetten; één van de verwerkende industrie; of je zou kunnen werken in andere gebieden van wetenschap en technologie, zoals het testen van materialen of falen analyse. Andere gebieden die de probleemoplossende vaardigheden die je zal verwerven voorstander zijn financiën, recht en marketing, evenals het onderwijs en / of onderzoek.

Schitterende mogelijkheden bestaan ​​voor u om de industriële ervaring op te doen voordat je afstudeert. U zult relevante werkervaring op te doen, en geld verdienen het in praktijk brengen van de vaardigheden en kennis opgedaan met je diploma. Studenten op stage betrokken raken bij ernstige projecten die moeilijke vragen die goede technische antwoorden eisen stellen - en die vaak leiden tot sponsoring en / of het aanbod van een afgestudeerde baan.

Een andere optie is om onze MEng programma aan te sluiten met industriële ervaring en breng tot zes maanden met een van onze industriële partners; meestal tussen de derde en vierde leerjaren.

Een rijke ader expertise zal beschikbaar zijn voor u aan te boren in, niet alleen door de Universiteit van toegewijde Careers Network, maar van de School van de eigen industriële liaison officer. Uit deze carrières professionals zul je krijgen de vaardigheden om u te helpen een aantal stages te beveiligen van vakantie banen naar, uiteindelijk, uw gediplomeerde baan.

Op School-niveau, kunt u ervoor kiezen om een ​​jaar aan uw programma, ongeacht de cursus je studeert toevoegen en deze tijd te besteden aan de plaatsing in de industrie. U zult relevante werkervaring op te doen, en geld verdienen het in praktijk brengen van de vaardigheden en kennis opgedaan met je diploma. Studenten op stage betrokken raken bij ernstige projecten die op zoek vragen die goede technische antwoorden eisen stellen - en die vaak leiden tot sponsoring en / of het aanbod van een afgestudeerde baan. Na succesvolle afronding van een plaatsing in de industrie, georganiseerd door de school, en succes in je studie, wordt u beloond met de Certificate in Industrial Studies toe te voegen aan je opleiding en het verbeteren van uw inzetbaarheid vooruitzichten.

Op universitair niveau, is onze unieke loopbaanbegeleiding dienst op maat van academische disciplines, het aanbieden van een gespecialiseerd team (in elk van de vijf academische colleges), die u deskundig advies kan geven. Ons team bronnen exclusieve werkervaring kansen om u te helpen opvallen tussen de concurrentie, met mentoring, wereldwijde stages en stages voor u beschikbaar. Zodra u een carrière in je vizier, zal een-op-een ondersteuning met cv's en sollicitaties helpen u de rand. Bovendien, onze werkgever-onderschreven bekroonde Persoonlijke Vaardigheden Award (PSA) herkent uw extra-curriculaire activiteiten, en zorgt voor een geaccrediteerde inzetbaarheid programma ontworpen om uw carrière te verbeteren.

Wij bieden ook vrijwilligerswerk die je studie een aanvulling op door u te helpen praktijkervaringen in beroepsomgeving krijgen tijdje terug bij te dragen aan de maatschappij. Dit kan nieuwe vaardigheden die nuttig zijn in uw toekomst zal zijn en kan een positieve invloed op uw leren, terwijl op de universiteit te brengen. Vrijwilligerswerk stelt u in staat om vaardigheden zoals communicatie, interpersoonlijke vaardigheden, teamwork, zelfvertrouwen en zelfdiscipline die allemaal in je studie kan worden overgedragen ontwikkelen.

Welke van de bovenstaande vormen van beroepsoriëntatie, of een combinatie daarvan, die u selecteert u uw prospects om werk te vinden na het afstuderen aanzienlijk verbeterd. Als u het grootste deel van het brede scala van loopbanen adviezen die we kunnen aanbieden, zal u in staat om uw carrière te ontwikkelen vanaf het moment dat je aankomt.

Carrière omgeving van de vorige afgestudeerden zijn onder andere:

 • Rolls Royce,
 • AeroEngine Controls,
 • Jaguar Land Rover,
 • BMW Group,
 • BP,
 • Tata Steel,
 • Schlumberger,
 • Doncasters Limited,
 • Sandvik,
 • BAe Systems
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community o ... Lees meer

Birmingham is a truly global university producing world-leading research. We benefit from mutual partnerships with a wide range of international institutions and host a large international community of researchers and students. With over 5,000 international students from more than 150 countries, and 31% of our academic staff from overseas, our campus is truly a diverse and global place which attracts the brightest and best international students and staff. Lees Minder