Btech bio-technologie

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bio-technologie is een zeer interdisciplinair vak dat biologische wetenschappen, procestechniek en technologie omvat. De reikwijdte en toepassing van het onderwerp is veelzijdig, die zich uitstrekt van het synthetiseren van genetisch gemodificeerd voedsel, bestand tegen droogtebestendige gewassen in de landbouwwetenschappen; Weefseltechniek, medicijnontwerp op medisch gebied en ook op gebieden zoals bioinformatica en aquatische levende systemen. Daarnaast omvat het vak ook studies over de openbare beleidsplanning, zoals het gebruik van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen en ethische problemen die daarmee gepaard gaan, waarbij het gewas / gen wordt gecontroleerd om ze ziektebestendige en embryonale stamceltechnologie te maken om een ​​paar te noemen. De veelzijdigheid van het onderwerp is het begrijpen hoe levende organismen op microscopisch niveau werken en om oplossingen te vinden om de levende dingen te laten werken op een manier die we verwachten. In tegenstelling tot andere technische vakken gaat Bio-technologie eraan om de levensstelsels aan te passen, waarvan de uitkomst wellicht of kwaadaardig kan worden.

Omvang

Voor een ontwikkelingsland zoals India is de landbouwgemeenschap afhankelijk van regelmatige moessonregels voor een goede opbrengst. Met de opwarming van de aarde is het voorspeld dat regenvalpatronen wisselvallig zijn. Om afhankelijk te zijn van één enkele natuurlijke factor om te helpen bij goede landbouwproductiviteit is een risico dat niet de moeite waard is om te nemen. In plaats daarvan kunnen gewassen aangepast worden aan de uitersten van weer, zoals droogtebestendige zaden, vochthoudende gewassen; Al deze kunnen met behulp van Bio-technologie mogelijk zijn. Bovendien kan het gebruik van pesticiden ook overbodig worden, als pestbestendige zaden kunnen worden ontwikkeld. Ook in de medische arena kan genterapie mensen helpen om het risico op het voorkomen van erfelijke ziekten te verminderen. Stamceltechnologie is een van de belangrijkste uitkomsten van biotechnologie en moleculaire biologie. Met ruimere omvang van het onderwerp is er een sterke kans op werkgelegenheid in bedrijfs- / overheidsorganisaties op het gebied van onderzoek en productie. Het onderwerp blijft met de tijd evolueren, wat een grotere impuls geeft voor de studenten om in te gaan voor het hoger onderwijs.

Werkgelegenheid

Bedrijfs- en publieke O & O-organisaties werven biotechnologisch personeel in goede getallen. Aangezien de werkgevers de behoefte aan binnenlandse ontwikkeling van ideeën binnenland realiseren, zoeken ze naar goede kwaliteitspersoneel om hun activiteiten op te richten. Daarnaast zien onderzoeksorganisaties ook goede mogelijkheden voor nieuwe en verbeterde producten en processen op medische, agrarische gebieden; Ze kijken constant naar gemotiveerd personeel. Contractonderzoeksorganisaties in de farmaceutische en biotechindustrie werven afgestudeerde studenten aan; Ze worden opgeleid en geïnducteerd in de werkplek. Dupont, Biocon, Dow Chemicals, DrReddy's laboratoria zijn enkele van de bedrijven die biotechpersoneel actief inhuren.

Kwalificatiecriteria

Studenten die wiskunde, natuurkunde en scheikunde met biologie / computerwetenschappen op het hoger secundair onderwijs hebben gestudeerd, komen in aanmerking voor een B.Tech in Bio-technologie. Aangezien biologie wordt geleerd vanuit een niveau waar iemand kan begrijpen; Studenten die een non-biologie vak hebben afgezien van wiskunde, natuurkunde en chemie, zullen niet nadeel zijn.

Laatst bijgewerkt op jul 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... Lees meer

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Lees Minder
Chennai , Chennai , Delhi , Coimbatore , muskaatdruif , Colombo , Kochi + 6 Meer Minder