Btech / MTech in de machinebouw - dual degree

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BTech / MTech in Mechanical Engineering - Dual Degree (5 jaar)

Algemene achtergrond

Het doel van het programma is om mankracht om de industrie te voldoen en onderzoek onder de studenten te stimuleren te ontwikkelen. Dit zal worden gerealiseerd door middel van een aanpak waarbij strikt en uitgebreid academische opleiding werk bevat theorie, fundamentals, en hands-on ervaring met real-world applicaties. Dit zal een full-time programma in 5 jaar in te vullen zijn. Met de afronding van het programma van de student zal moeten volgende twee keuzes:

 • Om M. Tech krijgen in Mechanical Engineering en B. Tech in Mechanical Engineering.
 • Om M. Tech in Mechanical Engineering (met specialisatie) en B. Tech krijgen in Mechanical Engineering. De student die kiest voor deze keuze zal worden afgegeven een certificaat voor de specialisatie. De gebieden van specialisatie, waarin student-certificering kan krijgen zijn als volgt:
  • Thermal Engineering
  • Mechanical Engineering Design
  • Industrial and Production Engineering
  • Auto Techniek

Enkele van de meest opvallende kenmerken van het programma:

 • De student die is ingeschreven voor dit programma na afloop van het programma zal B.Tech krijgen in Mechanical Engineering en M. Tech in Mechanical Engineering.
 • De student die is ingeschreven voor dit programma zal een optie om B.Tech krijgen in Mechanical Engineering en M. Tech in Mechanical Engineering (met specialisatie) in ieder van de bovengenoemde volgens zijn / haar keuze gebieden.
 • Om M. Tech krijgen in Mechanical met specialisatie in een van de bovengenoemde stromen, zal de student moeten drie keuzevakken op de negende semester van het programma van een bepaald gebied en hij / zij zal moeten doen van grote projecten in hetzelfde gebied .
 • Als de student wil B.Tech en M. Tech doen in Werktuigbouwkunde (zonder specialisatie) dan zal hij / zij vrij om keuzevakken in negende semester van elke aangeboden stroom hierboven vermeld, en het gebied van grote projecten zal geen beperking.
 • Zowel de graden wordt alleen gegeven na het voltooien van het volledige programma.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging professio ... Lees meer

Engineering is the application of physical principles to the solution of problems and requires the skills of numeracy, creativity, ingenuity and practicality. Engineering is a wide – ranging profession in which your will use your design and mathematical skills to benefit society and the environment. Lees Minder