Computer science major (bachelors)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Computer Science belangrijkste leidt tot een carrière in de ontwikkeling van software. De brede focus van de studie heeft betrekking op de kennis en het ontwerp van computers en computationele processen. De Computer Science belangrijkste legt speciale nadruk op wiskunde, het conceptuele ontwerp van de software, en de interactie van de software met de computer hardware.

Het Bureau of Labor Statistics projecten groeicijfers tussen 12% en 37% in de informatica en informatietechnologie beroepen van 2012 tot 2022. Het wordt ook steeds meer het aantrekken studenten te popelen om een ​​verschil te maken in de wereld door middel van de humanitaire en sociale aspecten van het berekenen voor sociaal welzijn, met name via de humanitaire FOSS project (Free en Open Source Software).

Studenten hebben mogelijkheden om bij te dragen aan Humanitaire FOSS projecten, evenals helpen mensen met een handicap door middel van werk met de GNOME Accessibility gemeenschap. In hun Senior Software Engineering Projects hebben studententeams gewerkt aan de toegankelijkheid projecten zoals Caribou (een toetsenbord op het scherm), een filter om het scherm leesbaarheid te verbeteren, en een applicatie om opdrachten vocalize.

Lees meer over de recente achtentwintigste Annual Invitational High School Computer Programming Contest voor de lokale middelbare scholieren.

Een basis voor de toekomst

Informatica biedt een sterke achtergrond in de programmering en de ontwikkeling van software, en zal je voor te bereiden op het ontwerpen en ontwikkelen van gebruikersgerichte computer applicaties en systemen. De aanzienlijke basis in wiskunde en computer hardware in deze belangrijke biedt studenten veel kracht in de huidige arbeidsmarkt.

Bezoek het Institute for Computing voor informatie over andere computer majors verkrijgbaar bij Western New England University.

Feiten op een rij

 • Deze belangrijke bereidt je voor op een software engineer / analyst / ontwikkelaar en software applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen.
 • Volgens CNBC, "Informatietechnologie blijft een van de heetste gebieden voor het huren, geholpen door een impuls van de ontwikkeling van apps voor iPods, tablets, smartphones en andere apparaten. Computersysteem analisten, die van plan zijn en ontwikkelen van computersystemen, blijven in de hoge vraag, ondanks de outsourcing en cloud computing trends. "
 • Het Department of Computer Science and Information Technology heeft een Industry Advisory Board samengesteld om te helpen de hoogte blijven van trends in de industrie, van de veranderingen in de technologie te voorspellen cursusaanbod en het bepalen welke vaardigheden bedrijven zijn op zoek naar in hun nieuwe medewerkers.
 • De afdeling organiseert jaarlijks ACM Collegiate Programming wedstrijd.
 • Meer informatie over onze recente programmeerwedstrijd voor de lokale middelbare scholieren.

Computer Science Curriculum

Uw brede focus van de studie zullen het begrijpen en het ontwerp van computers en computationele processen en hun toepassingen te betrekken. De Computer Science belangrijkste legt de nadruk op het conceptuele ontwerp van software die computers of computertoepassingen regisseert, en op de interactie van deze software code met computer hardware.

U krijgt uitgebreide ervaring met objectgeoriënteerde programmeertalen, waaronder Python, Java, C / C ++, en nog veel meer te krijgen. Het curriculum richt zich op de wetenschappelijke, wiskundige en theoretische aspecten van het ontwerp van computersystemen, terwijl ook het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden door middel van een sterke vrije kunsten curriculum.

Faculteit

De klassen zijn klein en gegeven door ervaren docenten (niet afgestudeerde studenten), die een persoonlijk belang bij de voortgang van hun studenten te nemen. Hun primaire focus is het onderwijs en begeleiding u, en onze studenten vinden hun docenten zijn makkelijk te benaderen en beschikbaar voor één-op-één consult. Computer Science faculteit hebben een combinatie van uitstekende academische referenties en uitgebreide achtergronden in computer-gerelateerde industrieën.

De snelle vooruitgang van de technologie maakt voortdurende professionele ontwikkeling van cruciaal belang voor onze faculteit. Onze faculteit zijn betrokken bij het Professor's Open Source Summer Experience (POSSE), een Red Hat gesponsorde culturele onderdompeling in de instrumenten en praktijken van open source communities en ontworpen voor docenten op zoek naar manieren om hun leerlingen in actieve participatie in die gemeenschappen te brengen.

Stages, onderzoek, en Special Opportunities

Je moet hands-on ervaringen, met inbegrip van het lab werken met interessante applicaties en multimedia programma's. Onafhankelijk onderzoek projecten zijn de oprichting van een WNE mobiele app, een prototype voor een cursus registratiesysteem voor de universiteit, een grafisch project waarbij animatie en thema's uit Toy Story, en de oprichting van een interactieve chat room die nu wordt gebruikt op de campus inbegrepen en in slaapzaal netwerken.

Je hebt ook stagemogelijkheden om te leren wat er gebeurt buiten de universiteit. Stageplaatsen hebben opgenomen werken bij een politie-afdeling doet database-applicaties, en op een plastic bedrijf bezig met systeembeheer en netwerkbeheer met machines die-barcodes processen te controleren. Student de kans krijgen om bij te dragen tot Humanitarian FOSS projecten en helpen mensen met een handicap door te werken met de GNOME toegankelijkheid gemeenschap.

Recent afgestudeerden zijn ingehuurd door de Financial Partners Inc., Suddekor, United Healthcare, Staples, en Meditech. Anderen wonen graduate school, met inbegrip van een recent afgestudeerde die werd bekroond met een $ 30.000 jaarlijkse toelage te studeren aan Worcester Polytechnic Institute. Onze afgestudeerden zijn werkzaam in een dergelijke brede posities:

 • project manager voor de Amerikaanse Food and Drug Administration
 • IT-manager voor reizigers Insurance
 • senior software engineer voor General Dynamics Information Technology
 • directeur van enterprise infrastructuren voor Fidelity Investments
 • programma analist voor Meditech
 • Java developer voor Verizon
 • programmeur / analist voor United Bank of Scotland

Computer Science studenten zijn actief in:

• Alpha Lambda Delta (First-jaar eer de maatschappij) • Association for Computing Machinery (ACM) • Ondernemerschap Club • Community Services (Helpende Scholen) • Honors Program • Study Abroad Program Veel van onze studenten ook deelnemen aan varsity en intramurale sport, special interest groepen en student overheid.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

This Western New England University website conveys a rich and powerful portrait of a special institution that provides outstanding educational opportunities for all students.

This Western New England University website conveys a rich and powerful portrait of a special institution that provides outstanding educational opportunities for all students. Lees Minder