Double Degree BSc2 in econometrie en economie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Econometristen onderzoeken de wiskundige aspecten van economische problemen. Economen streven naar een diep begrip van de aard van deze problemen. Ben je geïnteresseerd in beide? Dit programma biedt u een grondig inzicht in hoe de economie werkt en geeft u toegang tot de nieuwste methoden om economische problemen te analyseren en hun oplossingen te berekenen. Ben je zo ambitieus als je nieuwsgierig bent? Erasmus School of Economics biedt u een unieke kans om zowel in diepgaande economische inzichten als praktische kwantitatieve econometrische vaardigheden te verwerven in slechts vier jaar. Deze studie stelt u in staat om u te concentreren op conceptuele zaken zoals inflatie, winst en omzet, evenals kwantitatieve aspecten zoals risico's, prognoses, onzekerheid, waarschijnlijkheid en scenario-analyse. Tijdens het BSc²-programma zul je vragen aanpakken zoals:
• Hoe zullen de prijzen van energie en grondstoffen evolueren?
• Hoe kunnen we de effectiviteit van reclame verbeteren door Big Data te gebruiken?
• Hoe zullen veranderingen in werkloosheidscijfers de consumentenbestedingen beïnvloeden?
• Wat kan er gedaan worden om een ​​nieuwe 'Eurozone-crisis' te voorkomen?

Is dit de juiste keuze voor jou?Heb je een bovengemiddelde interesse in economische ontwikkelingen, sociale problemen en het oplossen van wiskundige problemen? Heb jij het talent om te leren hoe je economische problemen oplost met behulp van de meest geavanceerde technieken? Zijn originele gedachten je sterk? Ben je zelf gemotiveerd en heb je zin om nieuwe dingen te ontdekken? Heb je wat nodig is om twee programma's tegelijk te volgen? Dan is BSc² een goede keuze voor u.
De volgende eigenschappen zullen u goed van pas komen om succesvol te zijn in deze studie:
• Je hebt affiniteit met geavanceerde wiskunde (Nederlandse profielen "NT" of "NG" in combinatie met wiskunde B).
• Economische en zakelijke kwesties fascineren u.
• Studeren in het Engels vormt voor jou geen serieus probleem.
• Een internationale setting spreekt u aan.
• U bent geïnteresseerd in het werken met computers. Wij adviseren u om de toelatingsvoorwaarden van naderbij te bekijken.

Waarom studeren voor de Double degree BSc² in econometrie en economie in Rotterdam?Rotterdam is een levendige, multiculturele stad met een voorhoede van opwindende ontwikkelingen in de industrie, logistiek, wetenschap, cultuur en architectuur. Het is ook de plek waar moderne econometrie werd geboren in het veelgeprezen econometrische instituut, mede opgericht in 1956 door Nobelprijswinnaar Jan Tinbergen. Met deze solide achtergrond, de wereld binnen handbereik en elke kans om een ​​geweldige carrière te beginnen, waar anders zou je willen studeren dan de Erasmus School of Economics?
Hier hebt u toegang tot:
• Een exclusieve dubbele graad, internationaal gewaardeerd in zowel de publieke als de private sector
• Een unieke combinatie van inzichten en vaardigheden
• Intensieve individuele academische ondersteuning
• Tal van uitdagingen voor excellente studenten
• Een uitgebreid internationaal zakelijk en academisch netwerk.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school