Double Degree-kwalificatie in International Computer Engineering en Management of Business and Technology

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

La Salle Campus Barcelona biedt 5 double degree-programma's op het gebied van ICT Engineering en Business Management. Met de dubbele graden kun je je universitaire studie in 5 academiejaren afronden en twee officiële diploma's behalen.

Het ontwerp van deze dubbele graden stelt studenten in staat om twee complementaire graden te volgen en daarom een wereldwijd en interdisciplinair profiel te ontwikkelen dat veel professionele deuren opent.

De dubbele graden zijn academisch veeleisender (240 ECTS-credits). Daarom zijn deze dubbele kwalificaties bedoeld voor studenten met sterke academische prestaties in hun laatste schooljaren.

teach me senpai

Goals

De Double Degree-programma's zijn veeleisender dan de 4-jarige undergraduate-programma's (240 ECTS-credits) en de single Degree-programma's. Daarom zijn deze cursussen bedoeld voor studenten met uitstekende academische records die zich hebben gespecialiseerd in het wetenschappelijk-technologische baccalaureaat. Kandidaten voor dit programma zullen een bewijs moeten leveren van hun academische prestaties in hun laatste jaren van de middelbare school wanneer ze het toelatingsproces voltooien.
De Double Degree-kwalificatie in International Computer Engineering en Business and Technology Management in La Salle BCN heeft tot doel de technologische en zakelijke leiders van de toekomst te creëren, in staat om bedrijfsbeheeractiviteiten te leiden, adviesdiensten te bieden en IT-systemen te implementeren die problemen met gegevensverwerking oplossen bedrijf of organisatie, zowel op wereldschaal als in gelokaliseerde functionele gebieden.
Er is een sterke marktvraag naar professionals met analytische capaciteiten en managementvaardigheden, wiens profiel zich kan aanpassen aan posities in strategisch management (Fiance, Human Resources,
Verkoop en marketing, distributie en handel, enz.) Of in het uitvoerend management, aan de top van het bedrijfsorganigram.

De Double Degree in Computer Engineering en in het management van technologische bedrijven is bedoeld om de technologische bedrijfsleiders van de toekomst op te leiden, in staat om zakelijke activiteiten te leiden, zoals beheer, consultancy en de implementatie en het onderhoud van IT- en gegevensbeheersystemen voor bedrijven en organisaties, zowel wereldwijd als meer specifiek.

De arbeidsmarkt is momenteel op zoek naar profielen met een hoog analytisch vermogen en managementvaardigheden om te werken als managers van strategische afdelingen van het bedrijf (financieel, human resources, verkoop en marketing, distributie en handel, enz.) Of als senior managementfuncties, evenals als andere posities in de bedrijfsstructuur.

Als gevolg van de ontwikkeling van informatietechnologieën en hun toenemende impact op alle professionele sectoren en alle functionele gebieden, plaatste het tijdschrift Forbes in 2015 6 technologische bedrijven in de top 10 van krachtigste merken ter wereld, namelijk: Apple, Microsoft, Google, Coca-Cola, IBM, McDonald's, Samsung, Toyota, General Electrics en Facebook. Bovendien stonden 5 technologische bedrijven tussen de 11e en 20e positie van 's werelds krachtigste bedrijven: Amazon.com, at & t, CISCO, Intel en Oracle.

Methodologie

Het systeem van de graad in management van technologische bedrijven is gebaseerd op La Salle's dynamische methodologie. De belangrijkste punten zijn:

  • Leermethode Challenge by Challenge
  • Empowerment van kennis, vaardigheden en tools
  • Internationalisering en globalisering
  • Technologie als leercentrum

Leren door uitdaging
De geleerde theorie zal continu worden toegepast op praktische realiteiten, managementcases, projecten met bedrijven, bedrijfssimulaties, probleemoplossing. Je analyseert ook bestaande theorieën om een diep begrip van de zakenwereld te ontwikkelen.

Kennis, vaardigheden en tools
Je krijgt een praktische leerbenadering waarmee je kennis kunt ontwikkelen, maar ook persoonlijke en professionele vaardigheden. Je bereidt je voor om een professionele carrière te beginnen in een snel veranderende internationale zakelijke omgeving. Teamwork, leiderschap en communicatieve vaardigheden, praktisch gebruik van tools (voor het maken en beheren van databases, webontwikkeling, contentbeheer van sociale mediakanalen, IT-systemen of voor ontwerp en beheer van mobiele applicaties), zullen van fundamenteel belang zijn tijdens uw leerproces.

Internationaal per definitie
Internationalisering is een van onze kenmerken, dus ons programma is ontworpen en beheerd door een internationaal team van docenten. Je hebt een cultureel diverse campuservaring met meer dan 40 nationaliteiten en docenten van over de hele wereld. Bij La Salle begrijpen we dat studenten internationale ervaringen moeten hebben om als persoon te groeien, en daarom bieden we je een reeks kansen (verblijven in Shanghai en San Francisco en het modelproject van de Verenigde Naties in de stad New York) ), waarmee u verschillende programma's kunt volgen in Londen, Parijs, Brussel, Frankfurt, Australië, China of Latijns-Amerika.

Het belang van technologie
Deze opleiding combineert de wereld van technologie en business. Bedrijven, economieën en onze samenlevingen veranderen snel door technologie. Hierdoor begrijpen we dat zakelijke studenten het belang van technologie moeten begrijpen en hoe ze deze moeten managen om nieuwe kansen te ontwikkelen. We bereiden je voor op de toekomst, zodat je voorbereid bent op verandering en onzekerheid, en kunt profiteren van het potentieel van technologie om onze samenleving een betere plek te maken.

Carrièremogelijkheden

Met de graad in management van technologische bedrijven verkrijgt u een solide basis van capaciteiten en kennis in internationaal bedrijfsbeheer. Na voltooiing heeft u een internationale visie en een ondernemende en innovatieve benadering van bedrijfsbeheer verworven.

U heeft de nodige kennis verworven om professioneel gekwalificeerd te zijn binnen een breed scala aan mogelijkheden:

  • Je bent bereid om de arbeidsmarkt te betreden met een grote verscheidenheid aan banen in elk van de werkgebieden van een bedrijf in elke branche of sector.
  • U kunt worden aangenomen op elk van de gebieden financiën, marketingbeheer, operations, human resources, technologie- en innovatiebeheer of projectbeheer.
  • Je kunt internationaal worden aangenomen en je kunt werken in multiculturele werkomgevingen. Met ad-hocvaardigheden, waaronder communicatie, teamwerk, leiderschap, planning, organisatie en analytische vaardigheden, kunt u snel leren en ontwikkelen in de context van de organisatie.
  • Je bent bereid om ondernemerschapsprojecten te starten en een eigen bedrijf te starten (Start-up).
  • Enkele van de mogelijke professionele uitgangen zijn Digital Business Development Manager / BizDev, Digital Product Manager, Product Manager, Monetization Analyst, Online Reputation Manager, Community Manager, Digital assets, Digital Business Analyst en start-ups, Consumer Analyst / digitaal publiek, BB Source Manager: Big Data, App Marketing Analyst, Account Manager en Account Manager, eCommerce Analyst, Marketing Analyst Online, Digital Campaign Manager, SEM Campaign Manager, SEO: Opticien voor zoekpositionering, Brand Manager, Trend Analyst, Startup Founder, Junior consultant, Financial Analist (junior), Event Manager, Customer Service Manager, Sales Manager en Marketing Activation Manager.

Academische kansen

  • Ook heb je toegang tot universitaire masteropleidingen op internationaal niveau. Oud-studenten hebben vervolgens masters gestudeerd aan universiteiten zoals Standford University, London School of Economics, IESE, University of Warwick, Nanyang Technological University Singapore, onder andere.
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

La Salle Campus Barcelona - URL es un centro universitario internacional con más de cien años de historia, dedicado a la formación integral de las personas. Somos miembros fundadores de la Universidad ... Lees meer

La Salle Campus Barcelona - URL es un centro universitario internacional con más de cien años de historia, dedicado a la formación integral de las personas. Somos miembros fundadores de la Universidad Ramon Llull, primera universidad privada de Cataluña sin ánimo de lucro. Lees Minder