Duaal studieprogramma: sport

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Duaal studieprogramma: sport

Het dubbele studieprogramma voor toekomstige sportmanagers in samenwerking met ALBA BERLIN

Van je passie je werk maken - een droom, vooral voor sportliefhebbers. Basketbal heeft veel meer te bieden dan sportentertainment, en niemand weet dit beter dan ALBA BERLIN, een van de meest succesvolle basketbalclubs van Duitsland. Als expert in de professionele sport waar je zoveel van houdt, begrijp je kansen en vooruitzichten van binnen en van buiten en bereid je internationale spelers, zoals de Duitse nummer één, voor op de uitdagingen van de toekomst.

Word een sport

Onze universiteit richt zich op jouw ontwikkeling. Daarom geven we les in kleine leergroepen en in een vriendelijke en persoonlijke sfeer . Je krijgt les van gerenommeerde docenten met zowel wetenschappelijke als zakelijke achtergronden. Je studeert op een campus die centraal gelegen is, uitgerust met de nieuwste technologie en bekend staat om zijn internationale en Engelstalige karakter.

Bij de University of Applied Sciences Europe krijg je zelfs de mogelijkheid om je studies en je carrièrepad actief vorm te geven. Afhankelijk van je persoonlijke carrièredoelen, kies je je eigen specialisaties en kies je uit een reeks interdisciplinaire onderwerpen . De optionele specialisatie in basketbalbeheer opent bijvoorbeeld deuren voor professionele carrièremogelijkheden over de hele wereld. Dit is een uniek aanbod in heel Europa dat garandeert dat u perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt van morgen.

feiten

 • Locatie van studie: Berlijn
 • Diploma: Bachelor of Science (B.Sc.)
 • Voertaal: Engels
 • Aantal semesters: 8 (4 jaar)
 • Aanvraagperiode: december tot 15 juni (doorlopende toelating)
 • Startdatum programma: augustus
 • Opties voor specialisatie:
  • Professionele sport
  • Recreatieve sport
  • Evenementindelingen
  • Gebeurtenisprocessen
  • Voetbalmarketing
 • Hoogtepunten: studeer en werk tegelijkertijd. Leer in kleine groepen en in een vriendelijke en internationale sfeer. Selecteerbare specialisaties, een praktische aanpak en excursies in het veld bieden geweldige carrièremogelijkheden.
 • Collegegeld: EU

Wat het ALBA BERLIN College je biedt

ALBA BERLIN College is gezamenlijk opgericht door ALBA BERLIN en University of Applied Sciences Europe . Dit biedt de studenten veel voordelen. Je krijgt een exclusief zelfstudie- en mentorprogramma ontworpen om je ontwikkeling te ondersteunen! Bovendien maakt de unieke combinatie van academische en praktische ervaring van het 4-jarige programma je een expert in sport

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom werden we gerangschikt als "een van de beste 25 internationale universiteiten wereldwijd" (U-Multirank 2016). Onze vele internationale studenten komen van over de hele wereld om een zeer gewaardeerde (door de staat en FIBAA erkende) Duitse graad na te streven die volledig in het Engels wordt onderwezen.

Duitsland, bekend als het land van vernieuwers, is de perfecte plek om je diploma te behalen. Duitsland is de grootste economische macht en het centrum van hightech- en autotechnologieën in Europa. Bovendien is Duitsland een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare levensonderhoudskosten. Bovendien staat Berlijn bekend als de startkapitaalstad van Europa, een magneet voor creatieven en 'place to be' voor jongeren en ondernemers.

Diverse carrièremogelijkheden

Als Sport- of Event Manager kun je een carrière verwachten met constante nieuwe uitdagingen. Of het nu gaat om een sportevenement, een mode-evenement of een tentoonstelling - creativiteit, goed projectmanagement en zakelijke basiskennis zijn sleutelfactoren voor succes.

Je werkt misschien in de marketing

Cursus structuur

ALBA BERLIN en University of Applied Sciences Europe hebben samen een planning ontwikkeld die voor u is geoptimaliseerd. Studie- en examentijden zijn perfect afgestemd op de spitsuren van het basketbalseizoen.

Van het 1ste tot het 4de semester leert u de basisprincipes van bedrijfskunde kennen, inclusief marketing en andere onderwerpen (bijv. Bedrijfsbeheer en controlling). Tegelijkertijd zul je je specialiseren in Sport en Event Management door lessen te volgen zoals sportmarketing, sponsoring en productie van evenementen.

Specialisatie in "Basketbal Management"

ALBA BERLIN en de University of Applied Sciences Europe hebben gezamenlijk de Europa-brede unieke specialisatie in "Basketball Management" ontwikkeld. Hier leert u alles wat u moet weten over de activiteiten van basketbal in Duitsland en Europa. Natuurlijk zullen we ook de NBA in de VS nader bekijken, bekend als de beste basketbalcompetitie ter wereld.

Je docenten zijn ervaren professionals van Club en Federation Basketball. Leer van de beste!

Collegegeld en financiering

Als een particuliere universiteit wordt University of Applied Sciences Europe niet door de staat gefinancierd, maar door collegegeld. Om deze reden kost studeren aan de University of Applied Sciences Europe meer dan aan een openbare universiteit. Maar het is het waard: onze afgestudeerden voldoen aan de essentiële vereisten van een loopbaan in het bedrijfsleven, en dit onderscheidt hen van de afgestudeerden van veel openbare universiteiten. Uw kansen op werk en inkomsten zijn sterk verbeterd.

Collegegeld: 9.420 € / jaar

Aanmeldingsprocedure

De opleiding start elk jaar in augustus. Vanaf december is het mogelijk om het volgende programma aan te vragen. De deadline voor aanmelding is 15 juni van elk jaar.

Let op: we accepteren studenten op doorlopende basis, dat wil zeggen, we evalueren aanvragen zodra ze door ons zijn ontvangen. Daarom, hoe eerder u solliciteert, hoe sneller u het resultaat van uw aanvraag kent. We zullen aanvragen alleen blijven evalueren totdat ze alle beschikbare slots (max. 25 studieplekken) hebben ingevuld.

Om in aanmerking te komen voor het dubbele studieprogramma Sport

 • Online sollicitatie (inclusief een CV en motivatiebrief).
 • Gecertificeerde kopie van je middelbare schooldiploma (in het Duits: "Beglaubigte Kopie Ihrer allgemeinen Hochschulreife oder Ihrer Fachhochschulreife inklusive praktischer Teil").
 • Toelatingstest.
 • Persoonlijk interview met de toelatingscommissie (onze professor
 • Goede Engelse taalvaardigheden.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder