Dubbele bachelor BSc2 in econometrie en economie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Econometristen onderzoeken de wiskundige aspecten van economische problemen. Economen streven naar een diep begrip van de aard van deze problemen. Interesse in beide? Dit programma biedt u een grondig begrip van hoe economie werkt en geeft u toegang tot de nieuwste methoden om economische problemen te analyseren en hun oplossingen te berekenen. Ben je net zo ambitieus als nieuwsgierig? De Erasmus School of Economics biedt je een unieke kans om in slechts vier jaar tijd zowel diepgaande economische inzichten als praktische kwantitatieve econometrische vaardigheden te verwerven. Deze studie stelt je in staat je te concentreren op conceptuele zaken als inflatie, winst en omzet, maar ook op kwantitatieve kwesties zoals risico, prognoses, onzekerheid, waarschijnlijkheid en scenario-analyse. Tijdens het BSc² programma ga je in op vragen als:
• Hoe zullen de prijzen van energie en grondstoffen evolueren?
• Hoe kunnen we de effectiviteit van advertenties vergroten door Big Data te gebruiken?
• Hoe zullen veranderingen in de werkloosheidscijfers de consumentenbestedingen beïnvloeden?
• Wat kan er worden gedaan om een nieuwe 'crisis in de eurozone' te voorkomen?

Is dit de juiste keuze voor jou?Heeft u een bovengemiddelde interesse in economische ontwikkelingen, maatschappelijke vraagstukken en het oplossen van wiskundige vraagstukken? Heb jij het talent om met de meest geavanceerde technieken te leren hoe je economische problemen oplost? Zijn originele gedachten jouw sterkste kant? Ben je gemotiveerd en wil je graag nieuwe dingen ontdekken? Heb jij het in je om twee programma's tegelijk te volgen? Dan is BSc² een goede keuze voor jou.
De volgende eigenschappen zullen u goed van pas komen om succesvol te zijn in deze studie:
• Je hebt affiniteit met geavanceerde wiskunde (Nederlandse profielen “NT” of “NG” in combinatie met wiskunde B).
• Economische en zakelijke vraagstukken fascineren je.
• Studeren in het Engels is voor jou geen serieus probleem.
• Een internationale setting spreekt je aan.
• Je bent geïnteresseerd in het werken met computers. We raden je aan de toelatingsvoorwaarden goed te bekijken.

Waarom studeren voor de dubbele bachelor BSc² in Econometrie en Economie in Rotterdam?Rotterdam is een bruisende, multiculturele stad die voorop loopt bij spannende ontwikkelingen in industrie, logistiek, wetenschap, cultuur en architectuur. Het is ook de plek waar moderne Econometrie werd geboren aan het veelgeprezen Econometric Institute, opgericht in 1956 door Nobelprijswinnaar Jan Tinbergen. Met deze solide achtergrond, de wereld binnen handbereik en alle kansen om een geweldige carrière te starten, waar zou je anders willen studeren dan de Erasmus School of Economics?
Hier heeft u toegang tot:
• Een exclusieve dubbele graad, internationaal gewaardeerd in zowel de publieke als private sector
• Een unieke combinatie van inzichten en vaardigheden
• Intensieve individuele academische ondersteuning
• Veel uitdagingen voor excellente studenten
• Een enorm internationaal zakelijk en academisch netwerk.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school