Dubbele bachelor Econometrie en Filosofie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Waarom een dubbele bachelor Econometrie en Filosofie studeren?

Ben je geïnteresseerd in econometrische vraagstukken, maar wil je ook een bredere wetenschappelijke horizon ontwikkelen? Samen bieden Erasmus School of Economics en Erasmus School of Philosophy een dubbele bachelor Econometrie en Philosophy of Econometrics aan, waarmee je in slechts vier jaar twee complete bacheloropleidingen kunt afronden. Onze studenten behalen een Bachelor of Science (BSc) in Econometrics and Operations Research en een Bachelor of Arts (BA) in Philosophy of a Specific Discipline.

Aan de ene kant is het onderdeel econometrie van het programma erop gericht om je voor te bereiden op je weg naar echt internationaal ingesteld met grote capaciteiten om problemen op het gebied van de econometrie te analyseren en op te lossen.

Aan de andere kant zul je filosofische vaardigheden ontwikkelen, zoals logisch redeneren en het vermogen om jezelf duidelijk schriftelijk uit te drukken. Je leert over filosofische problemen en ethische kwesties, en je krijgt kennis over de geschiedenis en de basisaannames van de academische discipline van de econometrie.

Carrièremogelijkheden voor dubbele bachelor econometrie en filosofie

Met twee bachelorgraden vergroot u uw inzetbaarheid in bijna elke sector en krijgt u een voorsprong bij het zoeken naar een baan. Je achtergrond in filosofie zal je bewust maken van de theoretische grondslagen van je discipline. Hiermee kunt u relevante vragen stellen, innovatieve oplossingen aandragen en een stap verder gaan dan andere. Verdubbeling van je diploma met filosofie zal waardevol en lonend blijken te zijn, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Filosofie leidt je niet op voor een specifieke baan, maar dit betekent niet dat filosofie niet tot een baan leidt. In feite zijn onze alumni terechtgekomen als onderzoekers, leraren, ambtenaren, journalisten of managers in de privésector. Wat al deze banen gemeen hebben, is dat het een voordeel is als je kritisch kunt denken op een fundamenteel niveau. Dit is waar filosofie je een voorsprong geeft. Vooral de relatie tussen filosofie en een specifieke discipline stelt onze studenten in staat te reflecteren op hun interessegebied en de uitdagingen die voor ons liggen grondig te doorgronden.

Studieprogramma

Eerste jaar

Bij het kiezen van Econometrie en Wijsbegeerte bestaat het curriculum van het eerste jaar uit vakken in wiskunde, statistiek, economie en computerprogrammering. Elk academiejaar bestaat uit vijf blokken van acht weken waarin je twee vakken volgt. Je hebt lezingen, tutorials en werkgroepen waar je het materiaal oefent en bespreekt met medestudenten. Elke cursus wordt afgesloten met een examen.

Tweede jaar

Naast het reguliere econometriecurriculum volg je twee inleidende filosofiecursussen in de eerste tien weken van het academiejaar. Deze lezingen worden 's avonds gegeven (vanaf 18.00 uur). De eerste cursus, 'The Early Enlightenment', loopt van week 36 tot 39, examens in week 40. De tweede cursus, 'The Quest for Man I', wordt gegeven van week 41 tot 44, examens in week 45.

Derde jaar

In het derde jaar volg je ook het reguliere econometricscurriculum. Daarnaast volg je inleidende filosofiecursussen in de eerste tien weken van het academiejaar. Hoorcolleges worden ook 's avonds gegeven (vanaf 18.00 uur).

Vierde jaar

Het vierde jaar van uw Double Degree programma Econometrics and Philosophy zal uitsluitend bestaan ​​uit geavanceerde filosofische cursussen, verdeeld in vier blokken per jaar. Elk blok duurt 10 weken en de colleges worden voornamelijk gegeven in de avonduren (vanaf 18.00 uur). In totaal bevat het vierde jaar 60 studiepunten. Het eerste blok van het jaar zal worden gewijd aan twee onderwerpen 'Essential Contemporary Challenges' en 'Thought Experiments'. Het tweede, derde en vierde blok van het vierde jaar omvat geavanceerde cursussen over de geschiedenis van het denken, de filosofische aspecten van mens en cultuur en sociale en politieke filosofie. In de loop van dit laatste jaar worden studenten ook begeleid door een adviseur bij het schrijven van hun proefschrift.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school