ESSEC Global BBA Bachelor in de bedrijfsadministratie

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Jaar 1 en 2

U kunt kiezen of u het programma wilt starten op onze ESSEC France-campus, de ESSEC Asia-Pacific-campus (Singapore) of de ESSEC Africa-Atlantic-campus (Marokko).

cursussen

Cursussen worden volledig in het Engels gegeven op de Aziatisch-Pacifische campus, in het Frans op de campus Atlantic-Africa en in het Engels of in het Frans op de campus van Frankrijk. Ze behandelen hetzelfde onderwerp met een sterke focus op de geografische omgeving.

 • Verwerven van kennis in alle basisprincipes van management, zoals marketing, financiën, economie, recht, productief gedrag enz .;
 • Maak uw internationale horizon open met cursussen over geopolitiek, internationale handel, enz .;
 • Word echt meertalig door 3 talen te leren: Frans en Engels zijn verplichte vreemde talen voor anderstaligen.

Professionele ervaring

Voer zomer stages overal ter wereld uit en verkrijg gevarieerde en waardevolle ervaring voor zowel uw persoonlijke- als loopbaanontwikkeling.

 • een stage van 3 maanden geeft je een echte eerste kennismaking met het bedrijfsleven en een operationele ervaring in een junior-level positie
 • een humanitair of maatschappelijk werkproject van 1 maand biedt je hands-on veldervaring en opent je voor nieuwe uitdagingen en denkwijzen

IBEA-baan

De International Business Education Alliance "IBEA" is een academisch programma in samenwerking tussen ESSEC en 3 prestigieuze partneruniversiteiten:

 • Universiteit van Mannheim, Duitsland
 • Fundacao Getulio Vargas - Rio de Janeiro, Brazilië
 • Universiteit van South Carolina, VS.

Aan het einde van het eerste jaar kunnen studenten van elke school zich aanmelden om deel te nemen aan het programma en worden slechts tien studenten van elk geselecteerd. Studenten toegelaten op het IBEA-traject dat startte in Singapore of Marokko, kunnen ervoor kiezen hun eerste semester van het tweede jaar in zowel Frankrijk als Singapore te doen. Het tweede semester van het tweede jaar komt terug op de campus waar ze zijn begonnen. Aan het einde van het tweede jaar zullen toegelaten studenten een semester doorbrengen op elk van onze partnerscholen. Dit is de perfecte gelegenheid om tijd door te brengen op een aantal van de meest prestigieuze business schools over de hele wereld, om mensen uit alle verschillende achtergronden en nationaliteiten te ontmoeten en ermee om te gaan, in verschillende omgevingen te studeren en tegen de tijd dat je je diploma hebt behaald, heb je echt internationaal profiel gezocht door werkgevers.

Jaar 3 en 4

Welke campus je ook kiest om met je studie te beginnen, alle studenten komen nu samen, behalve studenten in de IBEA-track, om samen te kiezen om het programma in een van de drie tracks te continueren, die allemaal gericht zijn op het bieden van meer internationale exposure en professionele ervaring .

cursussen

Je hebt honderden keuzevakken om uit te kiezen, dus of je nu een allrounder wilt blijven en wilt testen en veel verschillende vakgebieden wilt proberen, of je je misschien wilt specialiseren in een bepaald gebied, je kunt dit doen. Voorbeelden van cursussen en seminars zijn onder andere:

Management, Marketing Accounting, Economie, Human Resources, Informatiesystemen, Financiële Wiskunde, Bedrijfsrecht, Operations, Ondernemerschap, Statistiek, etc.

uitwisselingen

Welke weg je ook kiest om te volgen, je doet een universitaire uitwisseling in het buitenland. Dit zal je niet alleen cultureel toegankelijk maken voor een nieuw land, manier van leven, manier van denken etc. maar je taalvaardigheid verbeteren omdat de keuze vaak gekoppeld is aan de vreemde talen die je de eerste twee jaar hebt geleerd.

Deze onvergetelijke ervaring draagt ​​ertoe bij dat u een meer open en flexibele manager wordt die in multiculturele en meertalige teams en bedrijven kan werken.

Het goede nieuws is dat je niet beperkt bent tot 1 of 2 mogelijkheden voor je uitwisseling, maar mogelijk een keuze moet maken uit de 150 wereldwijde BBA-partners. Wat uw persoonlijke interesses en links ook mogen zijn, wat uw toekomstige carrièredoelen ook mogen zijn, u vindt beslist de juiste beurs voor u!

Professionele ervaring

Voltooi je eerste langere stage of stage om echt een voordeel te hebben op de werkplek als jonge afgestudeerde.

 • de laatste 6 maanden durende beslissingsstage zorgt ervoor dat je een positie opneemt met meer verantwoordelijkheden, waar je je kunt toewijden aan concrete projecten
 • een stagecontract van 2 jaar houdt in dat je in dienst bent bij een bedrijf en afwisselend studeert en werk

Naast een krachtige carrière-booster, is het een aantrekkelijke financieringsoplossing omdat stagiairs en stagiairs een salaris krijgen en met leerlingservices dekt het bedrijf ook het collegegeld van twee jaar.

iMagination Week

Een overgang van de eerste naar de tweede helft van je studie. De Week van de iMagination, beter bekend als iXperience-week, verwelkomt studenten van Singapore, Marokko en Mauritius aan het begin van het derde jaar op de Cergy-campus. In deze introductieweek leren onze internationale studenten over onze campus in Frankrijk en worden ze aangemoedigd om zich te integreren, te ontwikkelen en buiten de gebaande paden te denken.

uitwisselingen

De ESSEC Global BBA heeft een internationaal uitwisselingsnetwerk van 161 partneruniversiteiten in 44 verschillende landen op 5 continenten, dus u vindt vast wat u zoekt!

Vanaf je 3-jarige programma, afhankelijk van het nummer dat je kiest, zul je je internationale ervaring verder verrijken door op uitwisseling te gaan voor 1 of 2 semesters.

ESSEC heeft het Eramus-handvest voor hoger onderwijs ontvangen voor 2014-2020.

Dubbele graden

In je 4e ​​jaar heb je de mogelijkheid om een ​​dubbelediploma te volgen bij een van de volgende universiteiten:

• EBAPE / FGV - Fundação Getulio Vargas, Brazilië

• ESA Business School, Beiroet, Libanon

• ESIC Business

• Fachhochschule Dortmund, hogeschool voor toegepaste wetenschappen en kunst, Duitsland

• Faculteit van bedrijven en handel, Keio University, Japan

• Plechanov Russian University of Economics in Moskou, Rusland

• Shanghai Jiao Tong University, China

• Tongji University in Shanghai, China

We zijn er trots op om u te informeren dat er vanaf nu een double degree-optie beschikbaar is bij de Yonsei University in Séoul, Zuid-Korea. De Yonsei School of Business en ESSEC Business School hebben eerder in het verleden studenten uitgewisseld, maar dit is de eerste keer dat Yonsei University een Double Degree-overeenkomst op het bachelorniveau heeft ondertekend.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen op elk uitwisselingsprogramma. Bepaalde geschiktheidscriteria kunnen van toepassing zijn, zoals het studeren en slagen voor de vreemde talen van de betreffende partneruniversiteit tijdens uw eerste cyclus van studies bij ESSEC .

IBEA International Business Education Alliance

Aan het einde van je eerste jaar kun je een aanvraag indienen om deel te nemen aan het IBEA-programma, waarbij je de eerste drie semesters zult zien op de ESSEC campus waar je bent begonnen met je studie, een semester op onze ESSEC Asia Pacific-campus in Singapore, daarna één elk semester op elk van de volgende universiteiten:

• Universiteit van Mannheim, Duitsland

• University of South Carolina, Darla Moore School of Business, VS.

• EBAPE / FGV - Fundação Getulio Vargas, Brazilië

Waar onze alumni nu zijn

44% betreedt de arbeidsmarkt

88% van de studenten vindt een baan binnen 4 maanden na afstuderen

70% werkt in een internationale omgeving

Gemiddeld startsalaris van € 37.000

Belangrijke sectoren waar onze afgestudeerden werken: ICT, luxe, audit

52% volgt een masterdiploma

 • Bij ESSEC in de MSc in Management of de Advanced Master-programma's
 • Of in de meest prestigieuze universiteiten wereldwijd, namelijk London Business School, London School of Economics, Bocconi University, ESADE Business School, HSG St Gallen, Stanford University, University of Sydney, etc.

4% maakt hun eigen bedrijven

ESSEC Ventures en business incubators van Antropia op de Franse campussen organiseren start-ups en bieden ondersteuning op het gebied van coaching en middelen.

Onze alumni met ondernemerstalenten zijn onder meer:

 • Corinne Vigreux, Klasse van 1987, oprichter van "Tom-Tom"
 • Patrick Dalsace, Klasse van 1999, Maker van "La Fourchette"
 • Nicolas Wolfovski, Klasse van 2009, Maker van "La Fabrique du Sur-Mesure"
 • Louis Bataille en Guillaume Caffin, Klasse van 2011, makers van "Les Deux Gourmands"

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Innovative, involved and international; ESSEC Business School, one of the leading institutions in Europe for business education, offers a unique learning experience that trains responsible leaders who ... Lees meer

Innovative, involved and international; ESSEC Business School, one of the leading institutions in Europe for business education, offers a unique learning experience that trains responsible leaders who are able to reinvent business. Accredited by AACSB, EQUIS, and AMBA, ESSEC maintains a superior level of academic excellence that is recognized worldwide. Lees Minder
Cergy , Parijs , Singapore , Port Louis , Casablanca + 4 Meer Minder