Europese Bachelor's Degree in Fashion Design (EBScD)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Europese bachelordiploma in Fashion Design aan de Accademia del Lusso Milaan geeft studenten werkvaardigheden en strategisch vermogen om hen te vormen tot professionals die in staat zijn om modecollecties te plannen, ontwerpen, ontwikkelen en produceren die in lijn zijn met de marktvraag. Het doel van de cursus is om studenten de nodige vaardigheden te bieden om volledige collecties te kunnen ontwerpen en maken die zowel vanuit commercieel als vanuit creatief oogpunt concurrerend en valide zijn. Studenten ontwikkelen vaardigheden op het gebied van ontwerp, tekenen, patroon maken en naaien, en leren ook onderzoeksvaardigheden en essentiële technieken voor het verzamelen van collecties die worden gebruikt in de mode-banenmarkt.

Het eerste jaar behandelt de kernelementen van het modesysteem en introduceert studenten een breed scala aan technische vaardigheden die hen de volgende jaren en gedurende hun hele loopbaan zullen dienen.

In het tweede jaar kunnen studenten hun kennis van de modeontwerpindustrie verdiepen en hun vaardigheden verder uitbreiden. Studenten leren de technieken die hen in staat stellen om te werken aan hun persoonlijke collecties die deel uitmaken van het derde jaar en die hun professionele paspoort zullen zijn voor de toekomst.

Het derde jaar biedt geavanceerde training in de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om als succesvolle modeontwerpers te werken. Studenten scherpen hun vaardigheden aan door persoonlijke collecties te ontwikkelen onder supervisie van experts en hun uiteindelijke portfolio voor te bereiden. Alle laatstejaars studenten worden uitgenodigd om hun creaties aan het einde van het jaar te tonen op een luxe locatie in Milaan voor experts, media en influencers uit Italië en de rest van de wereld.

Carriere vooruitzichten

Modeontwerper, Mode grafische ontwerper, Mode grafische illustrator, Mode-coördinator, assistent-ontwerper, productmanager, trendonderzoeker, modeconsulent, patroonmaker, CAD-operator, naaister / kleermaker, aankleedtechnicus, kwaliteitscontroleur, productontwikkelaar.

Stage mogelijkheden

Accademia del Lusso Milan biedt degenen die met succes de Europese bacheloropleiding Fashion Design hebben afgerond de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een stageplaats dankzij de vele banden die de school heeft met merken en bedrijven in de mode- en designsector. Deze kansen worden aangeboden aan studenten die de cursus hebben gevolgd en die een sterke motivatie hebben getoond om te werken in mode en design, evenals buitengewone vaardigheden, toewijding en prestaties tijdens hun studie.

Toelatingseisen

  • Kwalificatie hoger secundair onderwijs
  • Geschikte kennis van Engels of Italiaans
Laatst bijgewerkt op jun 2019

Over de school

The Accademia del Lusso School of Fashion & Design opened in 2005 with the specific objective of providing high-quality education to young people interested in starting a career in the fashion and ... Lees meer

The Accademia del Lusso School of Fashion & Design opened in 2005 with the specific objective of providing high-quality education to young people interested in starting a career in the fashion and design industry or to professionals already working in the sector who wish to improve or update their skills and knowledge. Lees Minder