Faculteit engineering en technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Korte geschiedenis: Inleiding

De Faculteit Ingenieurswetenschappen en Technologie Begon in 1978 met in totaal 51 studenten, drie academische medewerkers, drie administratief medewerkers, een boodschapper / schoonmaker en een chauffeur. Aanvankelijk waren er drie departementen (Civiele Techniek, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde). In 1982 is de afdeling Landbouwtechniek opgericht, hoewel studenten voor het eerst in het programma 1983/84 werden toegelaten.

In de zitting 2008/2009 is het departement Chemische Ingenieurswese opgericht met een inname van ongeveer twintig studenten op 100 niveau. Het curriculum van de afdeling Landbouwtechniek werd herzien en de naam werd veranderd in de Landbouw- en Biosystemenkunde tijdens die sessie.

Tijdens de sessie 2009/2010 heeft de senaat van de universiteit de oprichting van de afdelingen Biomedische Engineering en Metallurgische en Materiaalkunde goedgekeurd. De eerste set studenten in de afdeling metallurgische en materiaalkunde werden toegelaten in de sessie 2010/2011, terwijl de eerste set voor de biomedische techniek in de 2011-2012 sessie werd toegelaten. Nagraadse programma's werden geïntroduceerd tijdens de sessie 1985/86. Momenteel heeft de faculteit een studentenbevolking van ongeveer 1700 studenten en 120 postdoctorale studenten. Er zijn ruim 80 academische medewerkers in de faculteit. De sterkte van het personeel is ook gegroeid in kwaliteit en kwantiteit.

Onze doelstellingen

  1. Om techniek afgestudeerden die zijn getraind om hun kennis van de natuurwetenschappen en wiskunde te gebruiken, samen met het oordeel en praktische vaardigheden van hun beroep te ontwikkelen, manieren ontwikkelen om de materialen en krachten van de natuur te gebruiken voor het voordeel van de mensheid.

  2. Om door middel van onderzoeks- en adviesdiensten bij te dragen aan de nationale ontwikkeling op het gebied van techniek en technologie.

  3. Studenten blootstellen aan industriële ervaringen en vertrouwd maken met de omgeving waarin ze uiteindelijk als professionele ingenieurs werken.

Vooruit kijken

  • De Faculteit Ingenieurswetenschappen en Technologie heeft veel ingenieurs geproduceerd die hun quota bijdragen aan de groei en ontwikkeling van Nigeria.
  • We zijn van plan om binnenkort de afdeling Water- en milieutechniek te starten.
  • Wij zijn van plan om de kwaliteit van de training die we aan onze studenten geven in de komende jaren te verbeteren door middel van regelmatige en tijdige herziening van ons curriculum.

Afdeling Landbouwkunde

De afdeling Landbouwtechniek is formeel opgericht tijdens de academische zitting 1982/83 met 14 frisse studenten op 100 niveau.

De eerste twee academische medewerkers werden in september 1983 aangesteld. Tijdens de zitting 1983/84 heeft de Senaat het curriculum en de syllabus van de afdeling goedgekeurd.

Het departement werd aanvankelijk gehuisvest in het gebouw Civiele Techniek en Werktuigbouwkunde. Terwijl de medewerkers de planning van het laboratorium en kantoorfaciliteiten voor de nieuwe afdeling hebben ondernomen. Per 1 september 1988 is de Workshop Building voltooid en bezet door de afdelingspersoneel.

Afdeling Biomedische Enginerring

Het departement is in 2010 opgericht om academische training te geven voor toekomstige ingenieurs die de opkomende beginselen van de moderne biologie met andere basiswetenschappen en techniek integreren om oplossingen voor fundamentele en toegepaste problemen in biologie en geneeskunde te bieden. De eerste coördinator van de afdeling was de late Dr. KFT Olanlokun en werd opgevolgd door Dr. IK Adegun. Dr KA Akande werd in augustus 2012 aangesteld als eerste fungerend hoofd van de afdeling, gevolgd door dr. JF Opadiji in maart 2013. Dr KA Akande werd in augustus 2014 opnieuw benoemd tot de fungerend hoofd van de afdeling.

Afdeling Chemische Techniek

Chemische technologie omvat de toepassing van de basiswetenschappen (wiskunde, natuurkunde, chemie en biologie) en technische principes voor de ontwikkeling, het ontwerp, de werking en het onderhoud van processen om grondstoffen of chemicaliën om te zetten in meer bruikbare of waardevolle producten. Deze producten leiden tot een duurzame en betere kwaliteit van leven.

Het departement Chemische Ingenieurswese is in augustus 2008 opgericht. Vóór de oprichting heeft de Universiteit van Ilorin Chemical Engineers in de afdeling Chemie en Werktuigbouwkunde gewerkt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Provide world-class environment for learning, research and community service.

Provide world-class environment for learning, research and community service. Lees Minder