Faculteit fysische wetenschappen

University of Ilorin

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Faculteit fysische wetenschappen

University of Ilorin

Na de oprichting van de universiteit van Ilorin als universiteitscollege van de universiteit van Ibadan door de federale regering van Nigeria in september 1975 was de faculteit wetenschappen één van de drie stichting faculteiten die op 23 oktober 1976 academische zaken begonnen.

De vijf basisafdelingen waren Biologische Wetenschappen, Chemie, Geologie en Minerale Wetenschappen, Wiskunde en Natuurkunde. In de 1977/78-sessie werden nog twee afdelingen, biochemie en statistiek toegevoegd. De afdeling Biologische Wetenschappen is in 2000/2001 academisch gesplitst in drie, namelijk Microbiologie, Plantbiologie en Dierkunde. Terwijl de computerwetenschappen in de 2008/2009-sessie aan de Faculteit Communicatie en Informatiewetenschappen werd overgedragen. Momenteel zijn er tien (10) programma's in de negen (9) afdelingen van de faculteit. Chemie afdeling heeft twee programma's die Chemie en Industriële Chemie zijn.

Department of Chemistry

Het Departement Chemie is in 1976 begonnen als een van de stichtingen van de faculteit der wetenschappen. Momenteel is de afdeling een van de grootste afdelingen in de faculteit der wetenschappen. Chemie - een centrale wetenschapsdiscipline - behandelt de wereld rondom ons, inclusief het leven en de natuurwetenschappen. Het speelt een essentieel onderdeel in ons begrip van de structuur en interacties van materie in het universum. Daarom heeft het gevolgen voor gebieden zoals geologie, milieu studies, medicijnen, nieuwe materialen en landbouw.

Departement Wiskunde

Filosofie en Doelstellingen van het Departement Wiskunde

De filosofie van de afdeling is om afgestudeerden te produceren die goed opgeleid zijn in alle facetten van de wiskunde, met als hoofddoel het voldoen aan de nationale behoeften op het gebied van technologische vooruitgang die momenteel een wereldwijde zorg vormt. Probleemwaardering ligt in de concrete doelstelling van de Nigeriaanse situatie en cultureel milieu.

De doelstellingen van de afdeling zijn:

 • ik. Om studenten op te leiden om zelfstandig te zijn in hun gekozen vakgebied Wiskunde.
 • ii. Om studenten die adequaat voorbereid zijn op postdoctorale werkzaamheden te produceren.
 • iii. Om wiskundigen te produceren die hun kennis gemakkelijk kunnen doorgeven aan studenten op lager onderwijs.
 • iv. Ontwikkeling van zelfvertrouwen bij het hanteren van problemen met minimaal of geen toezicht.
 • V. Om studenten te trainen om vertrouwen te ontwikkelen in het waarderen en oplossen van problemen in het algemeen.
 • vi. Om studenten een goede educatieve basis te bieden voor een scala aan carrières in de publieke sector, industrie en handel.
 • vii. Om wiskundigen te produceren die zelfstandig kunnen zijn

Departement Natuurkunde

De filosofie van het programma is het begrijpen van NATUUR door middel van fysica voor de intellectuele en technologische ontwikkeling van de samenleving. De B.Sc. Fysica programma In de Faculteit der Wetenschappen, Universiteit van Ilorin, werd geïntroduceerd als een van de eerste reeks academische programma's die de Universiteit in 1976-77 sessies begon. Vanaf dat moment heeft het programma en de afdeling die het bevorderen aanzienlijk ontwikkeld met betrekking tot de sterkte van de medewerkers, de beschikbare laboratoriumruimte en andere fysieke faciliteiten, studentengetallen, curriculum en onderzoek.

Afdeling Statistiek

ONZE VISIE: Toen we aankwamen, ontmoetten we op de grond een afdeling die zeer actief was Academisch. We zijn in de opwinding. Onze visie was om een ​​Department of Statistics op te bouwen die op zijn minst in de West-Afrikaanse Kust ongeëvenaard zou zijn. We waren zeer bewust van de andere afdelingen aan de universiteit van Ibadan en de universiteit van Nigeria, Nsukka. We waren ook erg op de hoogte van het statistische programma van de ABU-afdeling wiskunde. Ons doel was het referentiepunt in Statistiek te worden. Ons ongeschreven motto was 'Ajise bi Oyo Laari, Oyo Kie ise bi enikan. Daartoe was onze eerste act bij aankomst hier een kritische beoordeling van de bestaande bacheloropleiding.

Daarom stelden we voorstellen voor een Postgraduate Syllabus. Daarnaast hebben wij departementele seminars opgericht, waarbij een aantal docenten uit de twee nabijgelegen universiteiten van Ife en Ibadan werden uitgenodigd. Al deze werden opgericht om onze afdeling de afgunst van andere zusterafdelingen van de Statistiek in het land te maken.

Onze missie: Onze missie was om een ​​afdeling Statistiek te ontwikkelen, hier in Ilorin.

 • Dat zal doorgaan in de beste traditie van academisch,
 • Dat blijft de beste hersenen trekken.
 • Dat zal doorlopend bevoegde statistici voor het publiek produceren
 • Vestigingen, industrie en academische instellingen.
 • Dat zal een tweede huis zijn voor medewerkers.

Deze verlangens vonden uitdrukkingen in de manier waarop we ons hebben uitgevoerd, in de toewijding die we hebben meegenomen in de uitvoering van onze plichten, in de manier waarop we met onze studenten en in de benijdenswaardige relatie, die ontwikkeld en gekoesterd werden tussen medewerkers, waren.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nigeria - Ilorin, Kwara
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Mar. 2019
Nigeria - Ilorin, Kwara
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan