Film Praktijk BA (Hons)

London South Bank University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Film Praktijk BA (Hons)

London South Bank University

Overzicht

Of heb je ambities van schrijven of regisseren je eigen film, willen specialiseren in een gebied van de productie of postproductie, of wil je gewoon om jezelf te uiten door middel van audio-visuele media, zal de BA (Hons) in de Film Practice u op het juiste pad met een uitdagende reeks creatieve film maken van de mogelijkheden.

De cursus maakt gebruik van de nieuwste technologie, biedt unieke mogelijkheden om samen te werken met andere studenten over onze creatieve cursussen, en is ook de thuisbasis Screentest, de Nationale Studenten Film Festival, dat wordt gerund door onze eigen studenten en afgestudeerden.

"Ik heb geëxperimenteerd met filmmaken op manieren die ik nooit gedacht dat ik zou doen, en ik kan deze pas ontdekte technieken in mijn freelance werk uit te voeren. Ik wil films die de wereld en de ogen open mensen veranderen. Het draait allemaal om het bereiken van mensen ".

Lewis Hancox, BA (Hons) Film Practice (2014)

Inschrijven voor deze cursus en je zult al snel merken dat je ondergedompeld in een levendige filmmaken en digitale media cultuur die maandelijks filmmakers club, die is ontworpen om het delen van ideeën en middelen in staat om u te helpen omvat deel gaan uitmaken van een netwerk van soortgelijke wijze creatieve en ambitieuze mensen.

Deze cursus maakt gebruik van haar positie in het hart van één van de grote-film maken culturen van de wereld, zodat u worden met elke kans om uit te blinken als een media professional, om uw eigen Show Reel te ontwikkelen, en om jezelf te uiten door middel van bewegend beeld media.

Als je wilt specialiseren in geluid en muziek ontwerp voor film, onze BA (Hons) Sound Design cursus richt zich op het leveren van de creatieve productie vaardigheden van essentieel belang om deze snel veranderende en groeiende industrie. En onze BA (Hons) Digital Design is perfect Als u geïnteresseerd bent in animatie, app ontwikkeling, interactieve media of grafisch ontwerp bent.

Voor 2015 binnenkomst deze cursus eerder was getiteld Digital Film en Video.

Laat uw werk aan het British Film Institute (BFI) U vindt de vrijheid om te experimenteren en je eigen filmprojecten, evenals de mogelijkheid om te werken aan de industrie georiënteerde slips, en om uw uiteindelijke film screenen bij een showcase evenement op de BFI Southbank ontwikkelen. Als afgestudeerde zul je uit de buurt van uw diploma met een showreel kom je trots op kan zijn en het vertrouwen en de kennis om de volgende stap in een groot aantal professionele media carrière te nemen.

Student films werden vertoond op: de Portobello Film Festival, White Sands International Film Festival, eerste jaarlijkse Hackney Film Festival, Cinemagik Short Film Festival in Malta en Screentest: De Nationale Studenten Film Festival. Recent afgestudeerden zijn gegaan naar banen met Channel 5, de BBC, Epoch Films en TRACC Films, onder anderen.

"Omdat het zo dicht bij de media epicentrum van Londen was een groot deel van het besluitvormingsproces. Het British Film Institute en de artistieke cultuur van de South Bank is slechts een korte loopafstand van de campus, waarvan ik dacht dat zou een geweldige manier om mijn studie te vullen zijn. "

Nic Sanchez, BA (Hons) Film Practice (2013)

Modules

U zult theorieën over representatie en film receptie, ontwikkelingen in de film en video in de hedendaagse mediacultuur te bestuderen. U zult gedijen op speciale onderwerpen, zoals high definition cinematografie, digitale bewerking en geavanceerde post-productie, terwijl het leren hoe te schrijven en de toonhoogte van uw eigen scenario's en film behandelingen. Deze aarding zal u toelaten om optimaal te profiteren van het tweede jaar fictie en documentaire korte film modules ontworpen om culmineren in volledig opgelost en professionele films staat te voldoen aan eisen van de industrie te nemen.

Aanslag

Modules worden beoordeeld door een combinatie van film slips, mondelinge presentaties, essays, scenario's en film behandelingen.

Jaar 1

 • Mensen en plaats (film maken)
 • Video-technologie (techniek en technologie)
 • Documentaire theorie (theorie)
 • Documentaire praktijk (film maken)
 • Editing en montage (filmmaken en theorie)
 • Convergerende media frameworks (theorie)

Jaar 2

 • Fictiefilm ontwikkeling (creatieve praktijk)
 • Fiction film productie (film maken)
 • Geluid op film (techniek en technologie)
 • Cinematografie (techniek en technologie)
 • Professionele film praktijk (beroepsuitoefening)
 • Collaborative media praktijken (creatieve media praktijk)

Jaar 3

 • Research paper (onderzoek)
 • Korte-geleide project (film maken)
 • Laatste film productie (film maken)
 • Laatste film ontwikkeling (creatieve praktijk)

Inzetbaarheid

Deze cursus zal u uitrusten met de vaardigheden om te werken in fictie, documentaire en experimentele film productie, en binnen de reclame, televisie, film en online industrie in de commerciële video, videokunst, postproductie, video-editing, scenarioschrijven en regisseren. Dit is ook een uitstekend natuurlijk als je wilt een carrière verandering binnen deze sectoren te maken of verbeteren van uw huidige media-vaardigheden.

Recent afgestudeerden hebben hun films vertoond op het Festival Mix México 2014, White Sands - New Mexico en Portobello Film Festival.

Carrière in film en video

Runner

Dit is een entry-level positie. Lopers helpen op allerlei taken - van het ophalen van items en zorg ervoor dat de set is netjes, het maken van de thee. Het is misschien niet altijd glamoureus te zijn, maar het is essentieel ervaring voor degenen die willen een doorbraak in de televisie of film te maken. Lopers moeten sterke communicatieve en sociale vaardigheden, maar ook als snelle denkers en enthousiast zijn. Zodra lopers een paar jaar ervaring hebben opgedaan en begrepen vele verschillende aspecten van het bedrijf, kunnen zij ervoor kiezen zich te specialiseren in een bepaald gebied.

Productie-assistent

Productie medewerkers zijn verantwoordelijk voor het maken van zeker een hele reeks van dingen soepel - van het krijgen van toestemming om auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals geluidsopnamen gebruiken, tot het boeken van studio's en het bijwonen van vergaderingen van de productie.

Productie assistenten kunnen vaak freelancers of geboekt op kortlopende contracten. In loondienst posities, kan de winst variëren van £ 14.000 tot £ 25.000. Uur hebben de neiging lang te zijn, en het werk intense, maar opnieuw - het kan waardevolle ervaring voor producenten en regisseurs ontluikende zijn. (All Over Carrières)

Video-editor

Een andere optie is om te werken in videobewerking. Een grote hoeveelheid video-editors zijn zelfstandigen. Full-time gevestigde video-editors kunnen verdienen tot £ 25.000, maar begint op een lager loon in een ondergeschikte positie is zeer waarschijnlijk. (Vooruitzichten).

Overgaand in postdoctorale

Als u overstapt van deze cursus bent u in staat om een ​​aanvraag voor verder onderzoek op postdoctoraal niveau, ook voor een plaats op onze part-time MA Digital Film.

Oud-studenten hebben gepresenteerd op het British Film Institute en Renoir en Curzon bioscopen van de stad. We hebben ook gezien onze studenten winnen prijzen op grote festivals, waaronder de City of London Film Festival.

Plaatsingen

In Professional Film Practice u ondernemen een officiële stage. Onze studenten hebben werkervaring bij Channel 5, Channel 4, ITV, BBC, Saatchi en Saatchi, TRACC Films, The London Studios en tal van onafhankelijke film-en tv-productie bedrijven beveiligd. Veel van deze studenten hebben lopende werkgelegenheid beveiligd met deze zelfde bedrijven of zelfs verplaatst naar hogere functies.

Onderwijzen en leren

Uw praktische werk zal worden ondersteund door een team van technische docenten en onze middelen te gebruiken in het Keyworth Arts and Media Centre. Hier krijgt u toegang tot een reeks van HD-camera's, foto's, gebied geluidsopname-apparatuur, digitale spiegelreflexcamera's en vijf laboratoria met high-spec computers ter ondersteuning van geavanceerde video en multimedia-software.

Toelatingseisen

 • 240 UCAS punten
 • CCC op een niveau of gelijkwaardig
 • BTEC niveau 3 diploma of een combinatie van A-niveau en niveau 3 BTEC kwalificaties
 • Alle niveau 3 diploma welkom - met inbegrip van de toegang tot HE Diploma, een pas met een minimum van 21 Level 3 credits op Merit.
 • Plus Engels en wiskunde GCSE (C of hoger), of equiv.
 • We zijn blij met de kwalificaties uit de hele wereld. Engels taal kwalificaties voor internationale studenten: IELTS score van 6,0, Cambridge Proficiency of Advanced Grade C.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
10,500 GBP
Locations
Verenigd Koninkrijk - Londen, Engeland
Startdatum: Aug. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Price
International vergoeding (eerste jaar)