Filosofie, internationale en economische studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Bent u op zoek naar een opleiding die u in staat stelt sociale, politieke en economische kwesties als onderling verbonden verschijnselen te begrijpen, analyseren en interpreteren? Als dat zo is, dan past u goed bij dit programma Filosofie, Internationale en Economische Studies , dat een solide logisch-filosofische basis biedt, een vertrouwdheid met internationale culturen en realiteiten en een basiskennis van de instrumenten die worden gebruikt om de macro-economische context te analyseren. , marktgedrag en economische factoren. Door uw kritische begrip van filosofische, politieke en economische teksten te ontwikkelen en u te helpen de vaardigheden te verwerven die u nodig hebt om informatie over de globalisering te kunnen verzamelen en communiceren, bereidt het programma u voor om oplossingen te identificeren en vorm te geven voor enkele van de complexe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. vandaag. U zult ook blij zijn te weten dat de QS World University Rankings by Subject Ca 'Foscari rangschikt in de top 150 universiteiten ter wereld voor geschiedenis en de top 250 voor economie en econometrie.

139583_22296930645_980618ab36_h.jpgOntmoet docenten van over de hele wereld - Aula Baratto, het hoofdgebouw van Ca 'Foscari

PROGRAMMA STRUCTUUR

Enkele van de studiegebieden die onder het cursuswerk van het programma vallen, zijn onder meer:

 • Economie van arbeid en welzijn
 • Moderne sociologie
 • Politieke filosofie
 • Geschiedenis van Latijns-Amerika
 • Internationale relaties
 • Politieke filosofie
 • Logica en wetenschapsfilosofie
 • Sociologie en politiek
 • Morele filosofie
 • Geschiedenis van Azië

In je tweede studiejaar is het mogelijk om je aan te melden voor een double degree bij de Rijksuniversiteit Groningen.

The H-FARM campus

START JE CARRIÈRE

Als afgestudeerde ben je klaar om te gaan werken als consultant in de internationale economie of om een beroep in internationale betrekkingen uit te oefenen dankzij je gespecialiseerde kennis van economisch-politieke fenomenen en nationale instellingen. Je zou kunnen werken bij nationale of regionale overheidsinstanties, bij kamers van koophandel, bij internationale instellingen (OESO, Wereldbank, VN, enz.) Of bij privébedrijven (bijvoorbeeld als exportmanager of manager internationale betrekkingen). Als gevolg hiervan zijn enkele mogelijke carrièreprofielen:

 • Expert internationale betrekkingen
 • Public relations consultant
 • Internationale marketingspecialist
 • Diplomatieke kern
 • Cultureel bemiddelaar
 • Economisch expert

106726_28435437906_de41e0600f_o.jpgKom bij ons afstuderen op Piazza San Marco!

TOELATINGSVOORSCHRIFTEN EN TOELATING

 • Een gecertificeerde kennis van het Engels op B2-niveau is vereist.
 • EU-kandidaten moeten een schriftelijke toelatingstest afleggen die hun kennis van logica en algemene cultuur evalueert in een testcentrum in Italië.
 • Niet-EU-burgers moeten een mondelinge toelatingstest (via Skype) of een schriftelijke toelatingstest (in een testcentrum in Italië) afleggen om hun kennis van logica en algemene cultuur te beoordelen. Schrijf naar prospective.students@unive.it om te bepalen welke test je moet maken.

BEZOEK ONS ONLINE APPLICATIEPLATFORM APPLY.UNIVE.IT !

139637_23914143333_24f9b79e7f_h1.jpgEen van de bibliotheken van onze studenten

VERGOEDINGEN EN FINANCIERING

Afhankelijk van uw nationaliteit variëren de vergoedingen van 700 tot 2100 euro. Neem contact met ons op om te weten hoeveel uw vergoeding zou zijn!

Voor goed presterende internationale studenten biedt Ca 'Foscari:

 • vrijstellingen van verlengbare vergoedingen
 • eenmalige beurzen van € 5.000

De regionale overheid biedt ook financiële steun aan internationale studenten uit gezinnen met een laag inkomen.

STUDENTENERVARING

Het leven in Ca 'Foscari is zowel lonend als stimulerend dankzij een breed scala aan activiteiten en evenementen georganiseerd door zowel de universiteit als de studenten zelf. Je kunt deelnemen aan studentenclubs en sport, en profiteren van alles wat de stad zelf te bieden heeft, van internationale culturele evenementen tot enkele van 's werelds mooiste kunst en architectuur. En als u ervoor kiest om in het historische centrum van Venetië te wonen, zult u zeker genieten van lokaal en duurzaam leven dankzij het feit dat de afstanden beheersbaar zijn en er geen auto's of verkeer zijn om mee te concurreren.

Waarom zou u, om het perspectief van een insider te krijgen, geen online chat met een huidige internationale student boeken?

Bekijk ook zeker ons Instagram-account voor internationale studenten, @studentlifeinvenice, voor een kijkje in het leven in Ca 'Foscari!

138872_48725820122_4dfb478620_h.jpg

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and manage ... Lees meer

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and management, modern languages, the humanities and the sciences. Globally, the QS World University Rankings place Ca’ Foscari among the top 100 universities for Modern Languages, the top 150 for History, the best 200 for Linguistics and Geography, and the top 250 for Economics and Econometrics as well as Accounting and Finance. Lees Minder
Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Treviso , Roncade + 6 Meer Minder