Food Technology (BSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Online open dag 28 mei!

Schrijf je nu in voor onze online open dag en bekijk je favoriete bachelor- of masterprogramma! Tijdens deze online open dag vertellen docenten en studenten je alles over de opleidingen, stages en carrièremogelijkheden. Ook kun je een indruk krijgen van de school en studeren in Nederland!

Voedsel technologie

De wereld van voedsel, marketing en technologie ontwikkelen

Zou kauwgom met chocoladesmaak, gezonde chips of suikervrije koekjes een van uw ideeën kunnen zijn? Vindt u het belangrijk dat voedsel veilig en van hoge kwaliteit is? Dan is dit het ideale educatieve programma voor jou! Gebruik uw ideeën en schrijf u in voor het Food Technology-programma. We leiden je op om een kwaliteitsmanager, consultant of de maker van het nieuwste, meest succesvolle voedingsproduct van de toekomst te worden! Je combineert technologie, productontwikkeling en marketing. Daarnaast communiceer je met klanten, leveranciers en supermarkten. Je denkt vanuit het perspectief van de consument in termen van gezondheid, veiligheid, marketing, product en kwaliteit. Een fantastische uitdaging voor 'foodies' met een technologische en creatieve mindset, met focus op de wensen van consumenten en producenten.

Door Levensmiddelentechnologie te studeren, leer je hoe je voedsel kunt analyseren met onderwerpen als chemie en microbiologie, hoe je deze kennis kunt toepassen in innovatieve oplossingen en hoe je deze aan consumenten kunt verkopen. Kom eens langs om te zien wat we nog meer doen in het Food Technology programma!

Je kunt je specialiseren in:

  • Food Innovation Management
  • Voedselveiligheid en gezondheid

Food Innovation Management

Giet wat sinaasappelsap in een kom melk en laat het een uurtje intrekken. Het zal stollen. Het zal er niet erg smakelijk uitzien en niemand zal het willen kopen. Maar tegenwoordig kun je in de winkels een drankje kopen dat uit precies deze ingrediënten bestaat. Het stolt niet en het is een groot commercieel succes. Er is een enorme vraag naar nieuwe, soms onwaarschijnlijke producten. Om ze allemaal bij elkaar te brengen, is een combinatie van vaardigheden nodig - in voedseltechnologie, management en marketing, wat verklaart waarom 'voeding plus' de kern vormt van het programma van Van Hall Larenstein dat zich richt op voedselinnovatie. Consumenten willen een steeds groter wordende variëteit. Gelukkig voor hen groeit het technische potentieel om aan hun wensen te voldoen snel. Dus terwijl ons programma begint met kijken naar de consument, gaat het vervolgens verder met al het andere: niet alleen de markt en het product, maar ook kwaliteits-, management- en operationele kwesties. Maar op geen enkel moment vergeet het ooit de reden om in dit vak te zitten: de tevreden uitingen van uw klanten wanneer ze van uw product hebben genoten.

Voedselveiligheid en gezondheid

De voedingsindustrie is continu in ontwikkeling: nieuwe producten en productieprocessen gaan hand in hand met de steeds toenemende risico's en gevaren van de moderne wereld. Om de volksgezondheid te verbeteren, moeten voedselproductiebedrijven zich houden aan de wetten en voorschriften van de voedselveiligheidsautoriteiten. Voor de eindgebruiker betreft voedselveiligheid zowel kortdurende ziekten, zoals voedselvergiftiging, als langdurige ziekten, die levensbedreigende aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten kunnen zijn.

Door de kruising van al deze factoren ontstaat er behoefte aan gespecialiseerde vakmensen op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit en gezondheid. Ze zullen hun begrip en kennis van belangrijke kwaliteits- en veiligheidskwesties ontwikkelen en inzicht krijgen in de steeds complexere relatie tussen voedsel en gezondheid. Als u ervoor kiest om u te specialiseren in voedselveiligheid en gezondheid, wordt u uitgedaagd om uw sociale, politieke en ethische vaardigheden ten volle te ontwikkelen, terwijl u ook de basiskennis van microbiologie en technologie verwerft die u zal helpen om op dit gebied te slagen.

Inhoudsprogramma

Je volgt objectieve specifieke cursussen, doet praktijkperiodes en bereidt een boeiende afstudeeropdracht voor. Het programma is competentiegericht: elk theoretisch onderwerp ondersteunt werkgroepsituaties waarin studenten praktische problemen aanpakken en werkbare oplossingen onderzoeken. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag actief bent en leert zelfstandig te werken terwijl je samenwerkt met anderen. Het programma culmineert in praktische stages en een afstudeerproject uitgevoerd in een internationale setting.

Carrièremogelijkheden

Potentiële beroepen:

  • Productontwikkelaar
  • Kwaliteitsmanager
  • Marketing / sales manager
  • Adviseur op het gebied van voedselgezondheid en -veiligheid
  • Sensorische (smaak) onderzoeker

De wereld ligt voor je wanneer je een afgestudeerde student bent in Food Technology. Je kunt na je studie op de nationale en internationale markt werken.


Meer informatie?

Wilt u ons ontmoeten op Skype of deelnemen aan een webinar voor meer informatie? Kijk dan op onze website.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Lees meer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Lees Minder
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Meer Minder