Food Technology (BSc)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voedsel technologie
De wereld van voedsel, marketing en technologie ontwikkelen


Kan kauwgom met chocoladesmaak, gezonde chips of suikervrije koekjes een van uw ideeën zijn? Gelooft u dat het belangrijk is dat voedsel veilig en van hoge kwaliteit is? Dan is dit het ideale onderwijsprogramma voor jou! Gebruik uw ideeën en schrijf u in voor het Food Technology-programma. We leren u om een ​​kwaliteitsmanager, consultant of de maker van het nieuwste, meest succesvolle voedselproduct van de toekomst te worden! Je combineert technologie, productontwikkeling en marketing. Daarnaast communiceer je met klanten, leveranciers en supermarkten. U denkt vanuit het perspectief van de consument op het gebied van gezondheid, veiligheid, marketing, product en kwaliteit. Een fantastische uitdaging voor 'fijnproevers' met een technologische en creatieve instelling, met een focus op de behoeften van consumenten en producenten.

Door Food Technology te bestuderen, leer je hoe je voedsel kunt analyseren met onderwerpen als chemie en microbiologie, hoe je deze kennis kunt toepassen in innovatieve oplossingen en hoe je deze kunt verkopen aan consumenten. Kom eens langs voor een bezichtiging om te zien wat we nog meer doen in het Food Technology-programma!

Je kunt je specialiseren in:

· Food Innovation Management

· Voedselveiligheid en gezondheid

Food Innovation Management

Giet wat sinaasappelsap in een kom melk en laat het een uurtje of zo zitten. Het zal stollen. Het zal er niet smakelijk uitzien en niemand zal het willen kopen. Maar tegenwoordig kun je een drankje kopen in de winkel die precies uit deze ingrediënten bestaat. Het stolt niet, en het is een groot commercieel succes. Er is een enorme vraag naar nieuwe, soms onwaarschijnlijke producten. Alles samenvoegen vereist een combinatie van vaardigheden - in voedingstechnologie, management en marketing, wat verklaart waarom 'nutrition plus' de kern vormt van het programma van Van Hall Larenstein dat zich richt op voedselinnovatie. Consumenten willen een steeds grotere variëteit. Gelukkig voor hen groeit het technische potentieel om aan hun verlangens te voldoen snel. Dus terwijl ons programma begint met kijken naar de consument, kijkt het vervolgens naar al het andere: niet alleen de markt en het product, maar ook kwaliteit, management en operationele problemen. Maar op geen enkel moment vergeet hij de reden om in deze business te zijn: de tevreden uitdrukkingen van uw klanten wanneer zij van uw product hebben genoten.

Voedselveiligheid en gezondheid

De voedingsindustrie is voortdurend in ontwikkeling: nieuwe producten en productieprocessen gaan hand in hand met de steeds groter wordende risico's en gevaren van de moderne wereld. Om de volksgezondheid te verbeteren, moeten voedselproducerende bedrijven zich houden aan de wetten en voorschriften die zijn opgelegd door de voedselveiligheidsautoriteiten. Voor de eindconsument betreft voedselveiligheid zowel kortetermijnziekten, zoals voedselvergiftiging, als langdurige ziekten, die levensbedreigende aandoeningen kunnen zijn zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

De kruising van al deze factoren creëert de behoefte aan gespecialiseerde professionals op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit en gezondheid. Ze zullen hun begrip en kennis van belangrijke kwaliteits- en veiligheidskwesties ontwikkelen en inzicht krijgen in de steeds complexere relatie tussen voeding en gezondheid. Als u ervoor kiest om zich te specialiseren in voedselveiligheid en gezondheid, wordt u uitgedaagd om uw sociale, politieke en ethische vaardigheden ten volle te ontwikkelen, terwijl u ook de basiskennis van microbiologie en technologie verwerft die u zal helpen slagen op dit gebied.

Inhoudsprogramma

Je volgt objectieve cursussen, doet praktische periodes en bereidt je voor op een spannende afstudeeropdracht. Het programma is gebaseerd op competenties: elk theoretisch onderwerp ondersteunt werkgroepsituaties waarin studenten praktische problemen aanpakken en werkbare oplossingen onderzoeken. Dit betekent dat je vanaf de eerste dag actief zult zijn en zelfstandig leert werken als je met anderen samenwerkt. Het programma mondt uit in praktische stages en een afstudeerproject in een internationale setting.

Carrièremogelijkheden

Potentiële beroepen

• Productontwikkelaar

• Kwaliteitsmanager

• Marketing / verkoopmanager

• Adviseur voor voedselveiligheid en -gezondheid

• Zintuiglijke (smaak) onderzoeker

De wereld ligt voor je wanneer je een afgestudeerde student bent in Food Technology. Je kunt na je studie op de nationale en internationale markt werken.

Meer informatie?

Zou je ons willen ontmoeten op

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master programme with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Lees meer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master programme with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programmes focus on the domains Food and Dairy and Animals and Business. During your study you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Lees Minder
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Meer Minder