Grafische en visuele communicatie

Quasar Design University in Rome

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Grafische en visuele communicatie

Quasar Design University in Rome

Grafische en Visuele Communicatie

De cursus ofGraphic en Visual Communicationis gericht op de opleiding van ontwerpers die gespecialiseerd zijn in:

 • grafisch ontwerp van reclame,
 • grafisch ontwerp,
 • reclame,
 • art direction en copywriting,
 • verpakking, reclame,
 • web design, publishing,
 • logo en merkidentiteit,
 • afzet
. De cursus is actief sinds 1997 en bijgewerkt met elke nieuwe editie. De cursus is erkend door MIUR als een Academische Diploma Level I. Grafische en Visuele Communicatie

Wie het is gericht op

Dit universitair niveau cursus is gericht op schoolverlaters, tegen alle soorten voortgezet onderwijs, die van plan zijn om te groeien in de cultuur van de grafische vormgeving. Het beeld, in al zijn vormen, is nu de belangrijkste voertuig van de institutionele, sociale en promotionele communicatie, van klassieke reclame tot corporate identity aan de verpakking op een zodanige wijze dat een doordringende media universum vormen. Dit is de uitgebreide bereik van de grafische of visuele communicatiedesigner.

onderwijsdoelstellingen

De doelstellingen voor de Grafische en Visuele Communicatie cursus nagestreefd zijn:

 • te garanderen dat de studenten het bereiken van kritische rijpheid en een goed begrip van de problemen in verband met het uitoefenen van een beroep in een sector die snel en voortdurend verandert;
 • voor studenten met technische kennis en opleiding ervaring op het gebied van grafische vormgeving en visuele communicatie voor een spoedige en bevredigende start van hun professionele activiteiten te bieden;
 • om ervoor te zorgen afgestudeerden beschikken over een betrouwbare methode voor het grafisch ontwerp dat creativiteit en striktheid omvat, beide ondersteund door een adequate beheersing van de technieken van vertegenwoordiging, zowel handmatig als computer-ondersteunde, via de meest geavanceerde software beschikbaar voor 2D-ontwerp.

De cursus behandelt, studies en grondig analyseert al die disciplines die grafisch ontwerp steunen mits het aan de ene kant, met de nodige pragmatische dimensie, en, aan de andere kant, met die stevige theoretische-kritische structuur en culturele diepgang die onmisbaar zijn voor zijn opgeleid en bewust ontwerpers. Met dit doel, en om de rijping van een bewustzijn van de betekenis en de waarde van grafische en artistieke werken, de cursus biedt praktische het onderwijs, zoals de technieken van de vertegenwoordiging, uitgeverij technieken en de vrije hand tekening, samen met theoretisch-kritische onderwijs, zoals de geschiedenis van visuele communicatie, de theorie van de waarneming en de vorm, en reclame. In de loop van de drie jaar, de student ontwikkelt het vermogen om te creëren en te implementeren design projecten voor het bedrijfsleven, het ontwerp voor het publiceren, het ontwerpen van producten (verpakkingen), strategisch ontwerp, commerciële en sociale reclamecampagnes, grafisch ontwerp voor omgevingen. Zij hebben de capaciteit om te werken cycli te beheren vanuit het oogpunt van de planning en het beheer te krijgen ook.

Bekroond kwalificatie

Academische Diploma Niveau I erkend door MIUR.

creatieve jobs

De visuele communicatie ontwerper is in staat om comfortabel te werken met reclamebureaus, productiebedrijven, professionele studio's en bedrijven in de visuele communicatie sector. Ze zijn in staat om de voortdurende technologische evolutie te beheren, inzicht in de culturele dynamiek van de context waarin zij actief zijn en rekening houden met de economische-productieve aspecten verbonden aan het ontwerp activiteit die ze uitvoeren. Ze kunnen opereren in de verschillende sectoren van visuele communicatie, in Italië en in het buitenland, als werknemers of freelancers; in de professionele activiteit en, na een aantal jaren ervaring als art directors hebben opgedaan; in de reclame en geïntegreerde communicatie-agentschappen; als werknemers, consultants of medewerkers; op alle terreinen van het publiceren, als redactionele ontwerpers; met eigen of overheidsinstanties, voor overleg en samenwerking als grafisch ontwerpers.

Partners

AIAP, GNAM, Saatchi & Saatchi, Logos, Apple, Greenpeace, La Repubblica, Nissan, Enel, Barilla, Nastro Azzurro, Acea, Coop, Peroni.

Vakken

De training wordt verdeeld in drie onderwijs cycli voor elk studiejaar. De cyclus bestaat uit lezingen, workshops en gespecialiseerde workshops die zijn onderverdeeld in drie hoofdgebieden:

 • productieve technologie, design en vertegenwoordiging;
 • geschiedenis, kritiek en theorieën;
 • ontwerp laboratoria.

Het eerste jaar heeft tot doel de vorming studenten in de elementaire disciplines grafisch ontwerp, theoretische zoveel als praktisch, teneinde te kunnen de latere ontwerp laboratorium met de juiste kennis benaderen.

Het tweede jaar is gericht op de voorbereiding ondernomen in het eerste jaar te perfectioneren, om te beginnen met de vorm van de professionele figuur met het bereiken van de officiële kwalificatie van grafisch ontwerper. Het derde jaar stappen in de richting van de professionele specialisatie van de student als assistent art director. Het verkrijgen van deze professionele kwalificatie zal toestaan ​​dat de studenten, na de nodige ervaring als assistent, om te werken als art directors, een leidende figuur in het ontwerp van visuele communicatie en een natuurlijke doel in de carrière van grafisch ontwerpers.

cursuslocatie

De cursus "Grafische en Visuele Communicatie" zal in Rome worden gehouden op Quasar Ontwerp Universiteit. Via Crescenzio 17 A Roma (RM) - 00193

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Nov. 2019
Duration
Duur
Deeltijd
Voltijd
Locations
Italiƫ - Rome, Lazio
Startdatum : Nov. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Nov. 2019
Italiƫ - Rome, Lazio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan