Het beheer van maatschappelijk werk (Bachelor of Arts) - full-time

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De cursus beheer Social Work (BA) is een geaccrediteerd, nationaal erkende cursussen aangeboden door de NBS Northern Business School School of Management en veiligheid in Hamburg.

Dit programma wordt aangeboden op de NBS twee keer modellen, in full-time in de loop van de dag voor de middelbare school afgestudeerden en technische school afgestudeerden en vrijdagavond en zaterdag voor professionals en stagiaires.

Het bijzondere voordeelU kunt de tijd model te veranderen tijdens de studie. Dus u bent van harte welkom om de cursussen in het werk time model bij te wonen en zo voort te zetten je studie snel tijdens een lange stage.

Het programma wordt afgesloten met een Bachelor of Arts (BA). Een succesvolle afsluiting is ook verbonden in combinatie met een stage in de sociale sector met een state erkenning als een sociaal / -pädagogin en maatschappelijk werkers / in.

inhoud

De Bachelor Degree Programma Management of Social Work bereidt applicatie gericht op de specifieke behoeften op het gebied van maatschappelijk werk voorheen, waardoor u in de methodologie van het wetenschappelijk werk klinken. Ze krijgen sociale wetenschappen en zakelijke expertise en inzicht in interdisciplinaire vraagstukken. Door de leer van de belangrijkste vaardigheden die je in staat zal zijn om problemen te analyseren, ethisch en juridisch onberispelijke oplossingen te ontwikkelen en in praktijk te brengen.

Afgestudeerden van het programma beheer Social Work nemen die verantwoordelijk is en senior posities bij publieke en private organisaties. Ze zijn wetenschappelijk en praktisch opgeleide professionals die in staat zijn om dynamische en complexe processen ontwikkelen, implementeren en evalueren. Omgaan met mensen, en de coördinatie van gevoelige bewerkingen moet deze speciale sociale vaardigheden. Technische kennis, organisatorische vaardigheden en het vermogen om zelfstandig te werken zijn daarom zo belangrijk als communicatieve vaardigheden en teamwork.

Het programma bestaat uit drie elkaar aanvullende disciplines: De focus van de cursus is het aanleren van de fundamenten en relevant zijn voor de praktische aspecten van het sociaal werk. Deze omvatten de geschiedenis en de theorie van het sociaal werk beroep ethiek, sociaal beleid en actieplannen. Tegelijkertijd worden ze getraind in economische factoren van het sociaal werk, zoals het controleren en personeelsbeheer. In de derde bouwsteen methodologie en de basics van het wetenschappelijk werk worden aangeleerd en in de praktijk getest.

Het beroepsonderwijs opties

Het maatschappelijk werk is een praktisch beroep, analyseert de sociale ontwikkeling, ondersteunt en stimuleert. Het gaat over de oplossing van conflicten en de zorg en steun van het volk. Sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale verantwoordelijkheid zijn centrale thema's. De studie management Social Work stelt u in staat om activiteiten op gebieden zoals hulp bij familie, ouderen, drug het adviseren, migratie werk, voor volwassenen en jongeren onderwijs en jeugdwerk te houden, maar ook in een groot aantal verschillende apparaten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, jongerencentra, kindertehuizen, consultatiebureaus en bejaardenhuizen.

Het conceptueel ontwerp van de cursus is plaats in coördinatie met de SBB Stichting Beroepsopleiding, de vakbekwaamheid van de afgestudeerden te waarborgen. De staat erkenning als een sociaal / -pädagogin en maatschappelijk werkers / in kan worden bereikt met de succesvolle afronding. De inzetbaarheid van de studenten wordt ook al verder getransporteerd terwijl het bestuderen van het geïntegreerde seminar programma.

erkenning staat voor maatschappelijk werkers en sociaal werkers

Afgestudeerden die een cursus van studie te voltooien bij de NBS een maatschappelijke stage meer dan 100 werkdagen, kan, in aanvulling op een Bachelor of Arts, de beroepstitel carry "door de staat erkend sociaal werker en maatschappelijk werker." erkenning State is een belangrijke kwalificatie voor maatschappelijk werkers in Duitsland en biedt toegang tot beroepen in tal van maatschappelijke instellingen.

Samenwerking met SBB Foundation Beroepsonderwijs

Het conceptueel ontwerp van de cursus is plaats in coördinatie met de SBB Stichting Beroepsopleiding, de vakbekwaamheid van de afgestudeerden te waarborgen.

Lessenrooster

1e semester

 • Werkvelden van het sociaal werk
 • Boekhouding
 • Basics of Business Administration
 • Geschiedenis en Theorie van het sociaal werk
 • Maatschappelijk werk als wetenschap

2de semester

 • Empirical Social Research
 • Juridische grondslagen
 • Wetenschappelijke principes sociaal-educatieve actie
 • beroep ethiek

3 semester

 • Controlling
 • Instrumenten en methoden van het sociaal werk
 • Actie concepten van het sociaal werk

4 semester

 • Case analyse van meerdere problemen scenario's
 • Social Services in Transition
 • Communicatie en conflict

5 semester

 • Wahlfplichtmodul: case study / stage beheer van de sociale voorzieningen
 • Quality Management / IT-based management & documentatie
 • sociaal beleid

6 semester

 • Personnel Management / Business Management
 • Project-, proces- & Innovation Management
 • Bachelor Thesis & Colloquium

basislijn

1 maart en 1 september van elk jaar

Graduatie

Bachelor of Arts (BA)

Eerste vereisten

 1. Toegang tot de universiteit kwalificatie:
 • Algemeen universiteit of technische hogeschool
 • OR, houders van een universitair diploma, die aan een Duitse universiteit werd aangekocht voor een studie met een standaard studie periode van ten minste zes semesters en degenen die aan een Duitse Fachhochschule met de voorlopige ver boven het gemiddelde verstreken
 • Of die succesvol op een gecertificeerde carrière als Master / -in; Technicus / -in; / Deelgenomen -in Betriebswirt / -in of Fachwirt
 • OR, houders van certificaten na de opleiding van officieren verordening van het schip
 • OR, de houders van diploma's uit scholen voor beroepsonderwijs in overeenstemming met de verordeningen op grond van artikel 24, Paragraaf 2 van de Hamburg Schools Act
 • Of personen die een beroepsopleiding hebben afgerond en demonstreren van een na ten minste drie jaar werk en demonstreren van de mogelijkheid om te studeren voor dit diploma in een ontvangende inspectie
Bovendien: Proof of mind. vier weken werkervaring in de sociale en gezondheidszorg, bijvoorbeeld door middel van verwijzing baan, gekwalificeerd stagecertificaat, relevante beroepsopleiding of een bewijs van voltooiing van een vrijwillig sociaal jaar. Het kan ervaring tot het einde van de tweede worden verplaatst semester. De plaatsing kan worden verdeeld in twee blokken voor één blok moeten continu ten minste twee weken omvatten.

normale periode

6 semesters (36 maanden); Het verkorten van in eerdere studies, beroepsopleiding of nationaal erkende loopbaanontwikkeling mogelijk.

periodes en Break Lecture

De winter semester strekt zich uit van 01.09. tot 31.01., de zomer semester loopt van 01:03. tot 31.07. In februari en augustus en van kerstavond tot Nieuwjaar noch klassen noch examens plaatsvinden.

Lezing tijden en plaatsen

De lessen worden gehouden op weekdagen in plaats van tijdens de dag in onze studiecentra Quarree en Holstenhofweg.

Collegegeld

Het collegegeld zijn betaalbaar in 36 termijnen van 435 euro per maand. Daarnaast is een eenmalige inspectie vergoeding van 300 euro is de bachelor thesis verzameld (totale prijs: 15.960 euro) uit te voeren. Daarnaast vallen aan het begin van elk semester zoals bepaald door de HVV kosten van het semester ticket (vanaf WS 2016/17: 170 euro per semester).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Die NBS Northern Business School Hochschule für Management und Sicherheit ist eine staatlich anerkannte Hochschule in privater Trägerschaft mit Sitz in Hamburg.

Die NBS Northern Business School Hochschule für Management und Sicherheit ist eine staatlich anerkannte Hochschule in privater Trägerschaft mit Sitz in Hamburg. Lees Minder