Het beheer van maatschappelijk werk (Bachelor of Arts) - part time

NBS Northern Business School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Het beheer van maatschappelijk werk (Bachelor of Arts) - part time

NBS Northern Business School

De cursus beheer Social Work (BA) is een geaccrediteerd, nationaal erkende cursussen aangeboden door de NBS Northern Business School School of Management en veiligheid in Hamburg.

ONDERWIJS OF PROFESSIONAL begeleidend programma IN HAMBURG

Dit programma wordt aangeboden door het NBS in part-time op vrijdagavond en zaterdag voor professionals en stagiaires. Zo is het mogelijk om het verwerven van een part-time geaccrediteerd en nationaal erkende universitaire opleiding binnen acht semesters. Het programma wordt afgesloten met een Bachelor of Arts (BA).

inhoud

De beroeps- en training-time bacheloropleiding in Social Work Management bereidt een-applicatie gericht op de specifieke behoeften op het gebied van maatschappelijk werk voorheen, waardoor u in de methodologie van het wetenschappelijk werk klinken. Ze krijgen sociale wetenschappen en zakelijke expertise en inzicht in interdisciplinaire vraagstukken. Door de leer van de belangrijkste vaardigheden die je in staat zal zijn om problemen te analyseren, ethisch en juridisch onberispelijke oplossingen te ontwikkelen en in praktijk te brengen.

Afgestudeerden van het programma beheer Social Work nemen die verantwoordelijk is en senior posities bij publieke en private organisaties. Ze zijn wetenschappelijk en praktisch opgeleide professionals die in staat zijn om dynamische en complexe processen ontwikkelen, implementeren en evalueren. Omgaan met mensen, en de coördinatie van gevoelige bewerkingen moet deze speciale sociale vaardigheden. Technische kennis, organisatorische vaardigheden en het vermogen om zelfstandig te werken zijn daarom zo belangrijk als communicatieve vaardigheden en teamwork.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in part-time op vrijdagavond en zaterdag. Het programma bestaat uit drie elkaar aanvullende disciplines: De focus van de cursus is het aanleren van de fundamenten en relevant zijn voor de praktische aspecten van het sociaal werk. Deze omvatten de geschiedenis en de theorie van het sociaal werk beroep ethiek, sociaal beleid en actieplannen. Tegelijkertijd worden ze getraind in economische factoren van het sociaal werk, zoals het controleren en personeelsbeheer. In de derde bouwsteen methodologie en de basics van het wetenschappelijk werk worden aangeleerd en in de praktijk getest.

Het beroepsonderwijs opties

Het maatschappelijk werk is een praktisch beroep, analyseert de sociale ontwikkeling, ondersteunt en stimuleert. Het gaat over de oplossing van conflicten en de zorg en steun van het volk. Sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale verantwoordelijkheid zijn centrale thema's. De studie management Social Work stelt u in staat om activiteiten op gebieden zoals hulp bij familie, ouderen, drug het adviseren, migratie werk, voor volwassenen en jongeren onderwijs en jeugdwerk te houden, maar ook in een groot aantal verschillende apparaten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, jongerencentra, kindertehuizen, consultatiebureaus en bejaardenhuizen.

Het conceptueel ontwerp van de cursus is plaats in coördinatie met de SBB Stichting Beroepsopleiding, de vakbekwaamheid van de afgestudeerden te waarborgen. De inzetbaarheid van de studenten wordt ook al verder getransporteerd terwijl het bestuderen van het geïntegreerde seminar programma.

erkenning staat voor maatschappelijk werkers en sociaal werkers

Afgestudeerden die een cursus van studie te voltooien bij de NBS een maatschappelijke stage meer dan 100 werkdagen, kan, in aanvulling op een Bachelor of Arts, de beroepstitel carry "door de staat erkend sociaal werker en maatschappelijk werker." erkenning State is een belangrijke kwalificatie voor maatschappelijk werkers in Duitsland en biedt toegang tot beroepen in tal van maatschappelijke instellingen.

Samenwerking met SBB Foundation Beroepsonderwijs

Het conceptueel ontwerp van de cursus is plaats in coördinatie met de SBB Stichting Beroepsopleiding, de vakbekwaamheid van de afgestudeerden te waarborgen.

Lessenrooster

1e semester

 • Werkvelden van het sociaal werk
 • management Accounting
 • Basics of Business Administration
 • Geschiedenis en Theorie van het sociaal werk

2de semester

 • Empirical Social Research
 • Juridische grondslagen
 • Maatschappelijk werk als wetenschap

3 semester

 • Controlling
 • Wetenschappelijke principes sociaal-educatieve actie
 • beroep ethiek
 • sociaal beleid

4 semester

 • Instrumenten en methoden van het sociaal werk
 • Social Services in Transition

5 semester

 • Actie concepten van het sociaal werk
 • Communicatie en conflict

6 semester

 • Personnel Management / Business Management
 • Case analyse van meerdere problemen scenario's

7 semester

 • Keuzevak: Case study / stage beheer van de sociale voorzieningen
 • Quality Management / IT-based management & documentatie

8 semester

 • Project-, proces- & Innovation Management
 • Bachelor Thesis & Colloquium

basislijn

1 maart en 1 september van elk jaar

Graduatie

Bachelor of Arts (BA)

Eerste vereisten

 1. Toegang tot de universiteit kwalificatie:
 • Algemeen universiteit of technische hogeschool
<li>  OR, houders van een universitair diploma, die aan een Duitse universiteit werd aangekocht voor een studie met een standaard studie periode van ten minste zes semesters en degenen die aan een Duitse Fachhochschule met de voorlopige ver boven het gemiddelde verstreken</li>
<li>  Of die succesvol op een gecertificeerde carri&egrave;re als Master / -in; Technicus / -in; / Deelgenomen -in Betriebswirt / -in of Fachwirt</li>
<li>  OR, houders van certificaten na de opleiding van officieren verordening van het schip</li>
<li>  OR, de houders van diploma's uit scholen voor beroepsonderwijs in overeenstemming met de verordeningen op grond van artikel 24, Paragraaf 2 van de Hamburg Schools Act</li>
<li>  Of personen die een beroepsopleiding hebben afgerond en demonstreren van een na ten minste drie jaar werk en demonstreren van de mogelijkheid om te studeren voor dit diploma in een ontvangende inspectie</li>

Bovendien: Proof of mind. vier weken werkervaring in de sociale en gezondheidszorg, bijvoorbeeld door middel van verwijzing baan, gekwalificeerd stagecertificaat, relevante beroepsopleiding of een bewijs van voltooiing van een vrijwillig sociaal jaar. Het kan ervaring tot het einde van de tweede worden verplaatst semester. De plaatsing kan worden verdeeld in twee blokken voor één blok moeten continu ten minste twee weken omvatten.

normale periode

8 semesters (48 maanden); Het verkorten van in eerdere studies, beroepsopleiding of nationaal erkende loopbaanontwikkeling mogelijk.

Werkgelegenheid naast hun studie

Met het oog op een succesvolle afronding van de cursus binnen de normale termijn mogelijk te maken en een overbelasting voor de studenten te vermijden, is het niet aan te raden om een ​​wekelijkse arbeidstijd van 30 uur overschrijden.

periodes en Break Lecture

De winter semester strekt zich uit van 01.09. tot 15:02., de zomer semester loopt van 01:03. tot 31.07. In de laatste twee weken van februari, augustus en van kerstavond tot Nieuwjaar noch lezingen, noch cheques.

Lezing tijden en plaatsen

De cursussen worden gehouden op vrijdag 18:00-21:15 en zaterdag 8:30-17:00 in onze studiecentra en Quarree Holstenhofweg en op het terrein van Helmut Schmidt Universiteit van Hamburg.

Collegegeld

Het collegegeld bedraagt ​​295 euro per maand. Daarnaast is een eenmalige inspectie vergoeding van 300 euro is voor de controle verhoogd (Totaal: 14.460 euro).

Deze school biedt programma's in:
 • Duits
NBS Northern Business School
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Sept. 2019
Duration
Duur
8 semesters
Deeltijd
Price
Prijs
295 EUR
per maand
Locations
Duitsland - Hamburg, Hamburg
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Mar. 2019
Duitsland - Hamburg, Hamburg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Sept. 2019
Duitsland - Hamburg, Hamburg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan