Honours Bachelor of Arts in de taalkunde

University of Toronto

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Honours Bachelor of Arts in de taalkunde

University of Toronto

Honours Bachelor of Arts in de taal-

Taalkunde is de wetenschappelijke studie van de menselijke taal. Het omvat theorieën van linguïstische structuur in alle domeinen: spraakklanken (fonetiek en fonologie), woorden (morfologie), zinnen (syntaxis), betekenis (semantiek), en teksten of gesprekken (discours). Andere deelgebieden van de taalkunde onder psycholinguïstiek (taalverwerving, taalverwerking, leren hoe om te lezen, en de daarmee samenhangende aandoeningen, evenals de neurale architectuur die ten grondslag liggen al deze): sociolinguïstiek (taalvariatie naar regio, geslacht, klasse, enz. alsmede de maatschappelijke functies van de taal); historische taalkunde (hoe talen veranderen in de tijd, en waarom); en toegepaste taalkunde (bv leren, vertaling, klinische linguïstiek tweede taal).

De Major Programma Taal- is ontworpen om studenten voor te bereiden voor de toegang tot de professionele programma's op gebieden met een significante taal component, zoals spraak / taal pathologie, onderwijs en taalonderwijs. Studenten met een bijzondere belangstelling voor psycholinguïstiek kunnen inschrijven in de Specialist Program in Psycholinguïstiek die uitstekende voorbereiding voor de toegang tot postdoctorale programma's in de spraak / taal pathologie, psycholinguïstiek en onderwijs biedt. De Specialist Program Taal- is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in een meer intensieve studie van de taalkunde of het binnendringen in een graduate programma in de taalkunde.

Richtlijnen voor het 1e jaar koers selectie

Studenten die een van de Specialist Program in Psycholinguïstiek te voltooien moet de volgende in hun eerste jaar natuurlijk selectie: LINA01H3, LINA02H3, PSYA01H3, PSYA02H3. Studenten die een van de specialist of Major Programma Taal- voltooien moet bevatten LINA01H3 en LINA02H3 en dienen te overwegen om een ​​taalcursus. Studenten die een van de Minor programma te voltooien in de taal- moeten omvatten LINA01H3 en LINA02H3.

Advies voor Eerste jaar

Alle van de Taalkunde programma's vereisen LIN 100Y1 als een eerstejaars cursus. De Taalkunde gespecialiseerde programma vereist twee jaar van een niet-Germaanse, niet-Romaanse taal. Het wordt aanbevolen dat u de studie van deze taal beginnen in je eerste jaar. Taalkunde natuurlijk combineert als een grote of kleine met vele disciplines, waaronder, maar niet beperkt tot, psychologie, filosofie, informatica, cognitieve wetenschap, Frans, Spaans en Portugees, Slavische talen, Duits en Italiaans.

Carrière

Taalkunde is een belangrijk element in de studie van spraak pathologie. Studenten van de taalkunde zijn goede schrijvers, en zijn gevoeliger voor taalkwesties. Computerlinguïsten, die op terreinen als natuurlijke taalverwerking of spraakherkenning werken, zijn in hoge vraag.

Toelating Informatie

Meest student studie linguïstiek voor het eerst op de universiteit, er zijn dus ook geen specifieke middelbare school de vereisten voor het eerste jaar Linguistics cursus. Blootstelling aan andere talen dan het Engels, hetzij door middel van de middelbare school cursussen of thuis kunnen u helpen in de taalkunde, maar is niet noodzakelijk. Aangezien de meeste mensen denken zelden over de talen die ze spreken, zal taalkunde een eye-opener zijn!

  • Gelden voor de Geesteswetenschappen toelating categorie op de St. George campus
  • Zes Rang 12 U of M cursussen, waaronder Engels zijn verplicht
  • Studenten buiten Ontario moet het equivalent senior high school credits hebben

Scarborough (UTSC) campus

Toronto (St. George) campus

Mississauga (UTM)

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Canada - Toronto, Ontario
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Canada - Toronto, Ontario
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan