Hons. Bachelor of Arts in Justice, Political Philosophy and Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Voortbouwend op McMaster's internationaal erkende expertise op het gebied van juridische filosofie en grondwettelijk recht heeft Humanities een opwindend nieuw honoursprogramma geïntroduceerd.

Het programma bevordert een verfijnd begrip van de wet en juridische instellingen, en van de politieke en morele theorieën die de waarde en rechtvaardigheid van deze instellingen aanpakken. Studenten nemen deel aan het programma op niveau II en volgen een breed scala aan cursussen over recht, beleid, mondiale politiek, politieke filosofie en morele theorie, feministische jurisprudentie, mensenrechten, globalisering, internationaal recht en oorlog en vrede.

Het doel van justitie, politieke filosofie en recht aan de McMaster University (JPPL) is het bevorderen van een verfijnd begrip van de wet en juridische instellingen die deel uitmaken van de sociale wereld waarin we leven en van de politieke en morele theorieën die de waarde en gerechtigheid aanpakken van deze instellingen. Daartoe biedt JPPL de student een breed scala aan cursussen op het gebied van recht, beleid, mondiale politiek, politieke filosofie en morele theorie, feministische jurisprudentie, mensenrechten, globalisering, internationaal recht en oorlog en vrede. Bovendien zorgt de interdisciplinaire kern van de JPPL, gestructureerd rond de thema's Beleid en Recht, Politieke en Morele Filosofie, en Mensenrechten en Wereldwijde Rechtvaardigheid, voor een rijke en geïntegreerde leerervaring als aanvulling op de primaire focus van het Programma. JPPL-studenten zullen goed voorbereid zijn op verdere studies of een loopbaan in de rechten, filosofie, politiek, onderwijs, mensenrechten of overheidsbeleid.

Aanvullende toepassing

Inschrijving voor dit programma is beperkt. Selectie is gebaseerd op academische prestaties en een aanvullende aanvraag. Studenten moeten een aanvullende aanvraag indienen bij het Departement Filosofie, normaal eind april.

De doelstellingen van dit programma zijn het bevorderen van een verfijnd begrip van de wet en juridische instellingen die deel uitmaken van de sociale wereld waarin we leven en van de politieke en morele theorieën die de waarde en gerechtigheid van deze instellingen aanpakken. Studenten zullen goed voorbereid zijn op verdere studies of een loopbaan in de wet, filosofie, politiek, onderwijs, mensenrechten of openbare orde.

In de woorden van onze studenten

Ontdek wat studenten in het programma Justice, Political Philosophy en Law in hun eigen woorden over het programma te zeggen hebben.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd ... Lees meer

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd in the world for global impact (Times Higher Education Impact ranking, based on the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by the United Nations), and we are the #1 research intensive university in Canada. McMaster is known for our teaching model: a student-centered, problem-based, interdisciplinary approach to learning, a model that has been adopted world-wide. Lees Minder