Hons. Bachelor of Arts in de kunstgeschiedenis

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De studie van kunstgeschiedenis helpt bij het ontwikkelen van de kritische vaardigheden en benaderingen van een student voor het bestuderen en interpreteren van kunstwerken en visuele cultuur geproduceerd door menselijke creativiteit door de eeuwen heen. Deze vaardigheden kunnen worden toegepast in vele beroepen die onze wereld helpen verbeteren: onderwijs, openbare musea, commerciële galeries, veilinghuizen, interieurontwerp, modemarketing, reclame, kunstjournalistiek, kunstonderzoek, kunst en genezing, rechten en eigendomsrechten , kunst en computer software ontwikkeling.

Het programma van McMaster is gebaseerd op wereldwijd erfgoed en methodologieën en biedt cursussen in geselecteerde kunst- en beeldculturen uit verschillende culturen van de Oude Werelden, de Middeleeuwen, Vroegmodern tot Modern en tot heden, waaronder Aziatisch, Canadees, Europees, en inheemse kunst.

Studenten profiteren van toegang tot het McMaster Museum of Art, dat een van de meest indrukwekkende collecties op elke campus in Noord-Amerika herbergt, met tutorials die vaak in privégalerijen in het museum worden gehouden.

Onze visie

Stel studenten in staat op te treden als betrokken wereldburgers die bijdragen aan de transformerende rol van kunst in de samenleving.

Onze missie

Niche-programma's aanbieden in kunst, kunstgeschiedenis, muziek en theater

Onze waarden

Door middel van creatieve kunstpraktijken, kritische analyse en ervaringsleren wekken we nieuwsgierigheid op en inspireren studenten om vragen te stellen en te betrekken als bijdragers in hun directe gemeenschappen en bredere samenleving. Onze waarden zijn geworteld in een toewijding aan diversiteit en veelzijdige leerervaringen.

124272_photo-1482245294234-b3f2f8d5f1a4.jpgIgor Miske / Unsplash

Carrières voor majors in de kunstgeschiedenis

Lesgeven (kunst gerelateerd aan universitair niveau of anders)

Art Conservation (restauratie van schilderijen, sculpturen, etc.)

Curatoriaal werk in musea of galerijen

Connoisseurship (bijvoorbeeld veilinghuizen)

Kunstconsultatie en / of -beheer (bijvoorbeeld collectiesbeheer voor privéverzamelaars)

Cultureel erfgoed (bijvoorbeeld werken met organisaties zoals UNESCO)

Taxatie en verzekering van kunst

Forensische kunst en speurwerk voor gestolen kunstwerken

Visualiteit en cognitie: ontwikkeling van de hersenen en therapie voor slachtoffers van beroertes of ongevallen

Art Therapy - psychologische begeleiding

Kunstgeschiedenis en ontwerp voor theater, film,
en tv-series: toneel en kostuums

Art management voor bedrijven en overheden

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd ... Lees meer

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd in the world for global impact (Times Higher Education Impact ranking, based on the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by the United Nations), and we are the #1 research intensive university in Canada. McMaster is known for our teaching model: a student-centered, problem-based, interdisciplinary approach to learning, a model that has been adopted world-wide. Lees Minder