Internationaal Bachelor-wetenschapsprogramma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tomsk International Science Program -TISP

Uniek voor Rusland

 • 4-jarige full-time bachelor onderwezen in het Engels
 • Interdisciplinair in de natuurwetenschappen
 • Actief leren en individueel leertraject
 • Internationale gemeenschap en moderne studieomgeving

Waarom dit programma?

Onze mondiale samenleving staat voor complexe uitdagingen op uiteenlopende gebieden zoals energie, biowetenschappen, voeding, materialen en de overgang naar een duurzamere economie. Veel van deze uitdagingen zijn interdisciplinair en vereisen een nieuwe generatie wetenschappers die in staat zijn om over de traditionele grenzen heen te kijken tussen wetenschappelijke disciplines.

Bij TISP introduceren we een nieuwe benadering van onderwijs in de natuurwetenschappen die gebaseerd is op de Liberal Arts

Wil je je richten op één discipline en een expert worden op dat specifieke gebied, of wil je disciplines combineren en werken aan multidisciplinaire kennis en vaardigheden? Alles is mogelijk bij TISP.

 • Start: 1 september
 • Diploma: Bachelor
 • Duur: 4 jaar
 • ECTS: 240 ECTS
 • Taal Engels
 • Uiterste aanvraagdatum: 10 juli

De kern

De kern zal ervoor zorgen dat je essentiële kennis verkrijgt voordat je begint met het bouwen van je eigen curriculum.

Aangezien alle inleidende cursussen een vereiste zijn voor meer gevorderde cursussen, bent u er zeker van dat uw collega's een gelijkwaardige kennisbasis hebben wanneer u meer geavanceerde cursussen begint te selecteren.

De verplichte kerncursussen, vaardigheden en projecten bieden een inleiding tot:

 • Biologie
 • Chemie
 • Vrije kunsten
 • Fysica
 • Onderzoeksmethoden
 • PBL

Academiejaar

Een academisch jaar bij de TISP is gesplitst in twee semesters. Elk semester bestaat uit twee perioden van acht weken, gevolgd door een projectperiode van vier weken. Tijdens de projectperiode neemt u de kennis en vaardigheden die u in de afgelopen zestien weken hebt opgedaan, op in een enkel onderzoeksproject.

levels

Modules op de TISP worden onderwezen op vier niveaus van toenemende complexiteit:

 • 1000-niveau kennismaking
 • 2000-niveau Gemiddeld: kan cursusvakken bevatten, zoals het volgen van een inleidende cursus
 • 3000 - 4000 levels Gevorderd: zal cursusvereisten hebben, zoals het hebben van een of meer tussenlagen

Voor een grondige kennis is het aantal 1000-niveau-cursussen dat u kunt kiezen beperkt en er zijn een groot aantal cursussen van 4000 niveaus vereist.

Beoordeling

Bij de TISP gebruiken we een breed scala aan beoordelingsmethoden: examens, papers, peer review, presentaties of laboratoriumrapporten.

Elke cursus heeft ten minste twee manieren om te beoordelen om een adequate beoordeling van uw verkregen kennis te garanderen.

Toelatingseisen

Geweldig dat je hebt besloten om je aan te melden voor het Tomsk International Science Program van het Institute of Smart Materials and Technology van TSU!

TISP heeft geen vaste aanvullende vereisten. Omdat TISP een breed wetenschappelijk programma biedt, hebt u echter een diepgaande interesse in de wetenschappen nodig. Dit moet blijken uit de vakken die je in je vooropleiding hebt gevolgd. Selectie vindt plaats op basis van uw kwaliteit en geschiktheid. Hiervoor zijn uw motivatie en eerdere kwalificaties belangrijk.

We beoordelen sollicitaties op een eerst komt en we hebben beperkte plaatsen beschikbaar elk academisch jaar.

Houd er rekening mee dat je je aanvraag al kunt indienen voordat je je eindexamen hebt afgelegd en een (voorwaardelijke) plaats hebt gekregen bij TSU, dus het is niet nodig om te wachten tot je officieel bent afgestudeerd! Voor het academisch jaar 2019-2020 zijn 50 plaatsen beschikbaar. De uiterste aanvraagdeadline is 10 juli 2019 .

Specifieke eis

U komt in aanmerking voor toelating tot de TISP als u een GCSE hebt of een internationaal equivalent daarvan.

2. motivatiebrief

Alle kandidaten moeten een motivatiebrief in het Engels van 500-800 woorden schrijven. Dit is een belangrijk onderdeel van uw applicatie. Het is een middel om jezelf voor te stellen aan de toelatingscommissie. In de brief moet je uitleggen waarom je wilt studeren aan het Tomsk International Science-programma en waarom je denkt dat je geschikt zou zijn voor het Tomsk International Science-programma. Geef aan voor welke onderwerpen u belangstelling heeft en wat deze onderwerpen interessant voor u maakt. Je kunt ook plannen opnemen die je hebt voor na het afstuderen.
3. Toelatingsexamens

voor de Russische aanvragers : Algemene staatsexamens - Russisch, wiskunde en natuurkunde
voor de internationale aanvragers : examens - wiskunde en natuurkunde

4. Engels taalgebruik

Taalvereisten voor dit Engelstalige bachelorprogramma. In deze opleiding is Engels de instructietaal, daarom moet je de Engelse taal beheersen. Een minimum niveau overeenkomend met academische IELTS 6.5 is vereist voor deze opleiding.

In het geval dat een of meer van de onderstaande voorwaarden op u van toepassing zijn, voldoet u automatisch aan de taalvereiste voor deze opleiding:

- Engels is uw moedertaal *
- U hebt uw toelatingsopleiding voltooid in een EU / EER-land waar u het Engels tot en met het laatste jaar hebt gevolgd.
- Je hebt je voorbereidende training voltooid in een land waar Engels de nationale taal en instructietaal is in het onderwijs (zoals Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten)
- Je hebt een Internationaal of Europees Baccalaureaat (IB) voltooid

* Definitie van een moedertaalspreker:
a) iemand die het onderwijs in het Engels gevolgd heeft gedurende 6 (of meer) van zijn vormingsjaren (tussen 6 en 18 jaar oud)
b) Iemand die een studie in Engelse taal / literatuur (bachelor) heeft afgerond.

Als TSU echter redelijke twijfels heeft over uw taalvaardigheden, kan TSU aanvullende vereisten stellen om het vereiste taalniveau aan te tonen.

Vereiste documenten

1) een kopie van een paspoort;

2) Algemeen certificaat van secundair onderwijs; bij aankomst moeten de studenten de toelatingscommissie een origineel document bezorgen;

Opmerking: in een ander land ontvangen documenten worden gelegaliseerd volgens de procedure die is vastgelegd in de wetgeving van de Russische Federatie of met de apostille (behalve in overeenstemming met de wetgeving van de Russische Federatie en (of) internationale verdragslegalisatie en apostille is niet vereist)

3) beëdigde vertaling van het diploma en het paspoort in de Russische taal (kan bij aankomst worden ingediend)

4) motivatiebrief

5) andere diploma's en certificaten die andere prestaties bewijzen (indien beschikbaar)

6) toelatingsexamens:

 • schriftelijke test in wiskunde en natuurkunde
 • Interview in de Engelse taal

Kosten

Het collegegeld per jaar is 4000 euro

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

TSU is the oldest university in Russian Asia, in Siberia, that was founded in 1878 in Tomsk, Russia. It was the First Siberian Imperial University.

TSU is the oldest university in Russian Asia, in Siberia, that was founded in 1878 in Tomsk, Russia. It was the First Siberian Imperial University. Lees Minder