Internationaal facility management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een bachelor in International Facility Management studeren in Nederland

Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde of denk je na over het bestuderen van een managementgerelateerd programma? Ben je creatief, een mensenmens en een goede organisator? Dan is International Facility Management (IFM) misschien wel het juiste programma voor u.

Verscheidene diensten aanbieden op managementniveau

Na je afstuderen aan International Facility Management, kun je een baan vinden op managementniveau die betrekking heeft op het verlenen van diensten. Dit betekent dat u een belangrijke positie inneemt met servicebeheer als uw kernactiviteit. U kunt bijvoorbeeld werken voor een hotel-, catering-, schoonmaak- of beveiligingsbedrijf. Maar denk ook aan servicegerelateerde afdelingen zoals de afdeling voedselvoorziening van een ziekenhuis of de huisvestingsafdeling van een gemeente. Tijdens het IFM-programma kun je beslissen op welk gebied van Facility Management je meer wilt weten. De kennis die je verwerft, zal je tijdens je carrière ten goede komen.

Op mensen gericht studieprogramma

Mensgericht werken is belangrijk in termen van je carrière en tijdens je opleiding op onze school. Daarom hebben studenten een eigen studiecoach die hen helpt een persoonlijk studieplan te ontwikkelen. Teamgeest is ook belangrijk en richt zich direct vanaf het begin van het programma. Studenten kunnen hun eigen internationale pad kiezen. Met onze school kun je beslissen welk vakgebied je wilt bestuderen en in welke sector je wilt werken. U kunt tijdens het programma uw eigen persoonlijke route kiezen, nadat u precies hebt ervaren wat IFM u te bieden heeft.

Het IFM-curriculum bestaat uit vier jaar, elk bestaande uit vier blokken. Elk blok duurt tien weken en behandelt één specifiek thema. Theorie wordt beoordeeld door examens en wordt ook praktisch getest door middel van projecten en opdrachten, die individueel en in groepen internationale studenten worden uitgevoerd. Opdrachten worden op maat gemaakt zodat ze passen bij het thema van het betreffende blok.

Eerste jaar

Het eerste jaar is een kennismaking met IFM. Je krijgt inzicht in hoe je een duurzame en innovatieve werkomgeving kunt ontwikkelen. Bovendien leer je hoe FM-professionals de effectiviteit, efficiëntie en serviceniveau van een faciliteit analyseren vanuit een organisatorisch perspectief. Je leert ook om services te beheren en te structureren, vanuit een klantgericht perspectief.

Tweede jaar

In het tweede jaar ga je in op onderwerpen uit het eerste jaar, zoals huisvesting en diensten. Je verwerft kennis en vaardigheden met betrekking tot het inkopen van diensten en producten en beleidsplanning voor langdurige huisvesting. Je krijgt nieuwe en onontwikkelde delen van het beroep te zien. Opstellen van plannen voor kwaliteitsverbetering, in termen van de facilitaire prestaties van serviceproviders, zal worden gericht op. Kortom, u krijgt diepgaande kennis over communicatie- en managementvaardigheden, financieel management, human resource management, kwaliteitsmanagement, leiderschap, recht, cultureel bewustzijn en onderzoeksvaardigheden.

Derde jaar - uw jaar in het buitenland

In het derde jaar heb je de mogelijkheid om in het buitenland (om een ​​minor te doen) te studeren aan een partneruniversiteit over de hele wereld, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, Canada, Hong Kong, Macau of ergens anders in Europa. Je doet ook 5 maanden stage in een bedrijf om je kennis, vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen als een FM-professional in ontwikkeling.

Vierde jaar

Tijdens het eerste semester van het vierde jaar ga je dieper in op strategisch en verandermanagement met de nadruk op de vraag- en aanbodketen. Je afstudeerproject is een afstudeeronderzoeksopdracht voor een Facility Management gerelateerd bedrijf vanuit een internationaal perspectief. Je treedt op als junior-adviseur.

Carrièremogelijkheden

Na het afstuderen kun je een baan vinden op managementniveau. Voorbeelden zijn: Head of Facility Services, Hospitality Manager, New Development Project Manager, Real Estate professional, Catering Manager, Events Project Manager, hoofd Security & ICT en Purchasing Manager. FM-professionals zijn nodig in bijna elk bedrijf en de locatie van de werkgelegenheid. Alles draait om FM-professionals die contact houden met het management en beleid vertalen in uitvoering.

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot dit programma, hebt u een nationaal middelbaar diploma of een internationaal middelbaar diploma nodig. Je onderwijskwalificaties moeten gelijk zijn aan het Nederlandse havo-diploma van de middelbare school. Omdat het programma in het Engels wordt gegeven, moet u mogelijk uw Engelse taalvaardigheid aantonen, afhankelijk van uw opleiding en nationaliteit.

www.hanzegroningen.eu/ifm

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder