Internationale Bachelor in de informatica (IB)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geïntegreerde voorbereidende lessen (jaar 1 en 2)

Bachelorjaar 1 & 2: twee jaar om de fundamentele technische vaardigheden op te doen, de voorbereidende cyclus.

Volgens de traditie van Franse ingenieursscholen begint EPITA met geïntegreerde voorbereidende lessen (jaar 1 en 2).

Geïnspireerd door het concept van traditionele wetenschappelijke voorbereidende lessen, zijn de voorbereidende lessen van EPITA modern en dynamisch en worden ze gekenmerkt door de gedeelde passie van de studenten: computer- en informatietechnologieën.

Een aangepast programma voor toekomstige IT-ingenieurs

Wiskunde, wat essentieel is voor IT-ingenieurs, krijgt een aanzienlijk gewicht. Natuurkunde en elektronica worden ook bestudeerd.

Computerwetenschappen (algoritmisch, talen, programmeren, computerarchitectuur, digitale elektronica) banen de weg voor de engineeringjaren.

Initiële projecten zijn al opgezet om studenten voor te bereiden op technische activiteiten. Engelse vaardigheden, schriftelijke en gesproken vaardigheden, algemene kennis en economie worden ontwikkeld om de basisvaardigheden van de toekomstige IT-ingenieur aan te vullen. Studenten maken al deel uit van EPITA

1e jaar, eerste projecten: Info Sup

Tijdens het eerste jaar is het onderwerp game design, met game graphics en 3D-engines, ontwikkeld onder Windows, Object Pascal, Delphi en / of Caml. Scenario's, afbeeldingen en geluiden worden gekozen, vervolgens worden invoer- en uitvoerapparaten geprogrammeerd.

Spellen moeten gebaseerd zijn op netwerken en van een bijna professionele kwaliteit zijn. Resultaat: Quake-achtige, Marble Madness-achtige, GTA-achtige games.

2de jaar: Info Spé

Een andere omgeving (Unix, Mac OS, Linux, Palm OS), vaak met een doel voor meerdere platforms. Het tweede jaar gaat niet langer over games, maar over strategie, met noties van kunstmatige intelligentie.

Het resultaat is hulpprogramma's (Photoshop-achtige programma's), 3D-modelleringssoftware (zoals 3D-studio), Winamp-achtige programma's (mpeg3-speler) en OCR-programma's. Deze worden ontwikkeld met behulp van C, C of Caml.

In beide gevallen worden projecten in groepen van 4 uitgevoerd. Het ingeleverde werk is van professionele kwaliteit, gebrand op een cd met een omslag en gebruikershandleiding.

3de jaar Bachelor: projectcultuur, openheid en aangepaste tracks: ING1

Tijdens het derde jaar leren studenten de theoretische basis van IT en hoe ze deze via vele projecten kunnen toepassen, om zo dicht mogelijk bij de realiteit van engineering te komen. Naast de wetenschappelijke en technologische lessen, leren studenten over bedrijfsmethoden en -hulpmiddelen: management, recht, marketing, communicatie, strategie, kwaliteit, organisatie, vreemde talen, etc.

Aan het einde van het eerste jaar hebben studenten de vaardigheden om zich als stagiair bij een bedrijf aan te sluiten: het begrijpen en naleven van specificaties, het ontwikkelen en beheren van een project, het uitvoeren van onderzoek en het presenteren van je werk, enz.

De studiestructuur is in overeenstemming met de Europese normen, met studies onderverdeeld in semesters, de accumulatie van leerresultaten en ECTS-credits (European Credit Transfer and Accumulation System).

Semesters en modules

Regelmatige cursusevaluatie om studenten en hun families te helpen bij het controleren van de vooruitgang op het gebied van kennis en vaardigheden.

Het programma is opgedeeld in semesters en in modules, waarin vakken elkaar kunnen compenseren, mits een bepaald minimumcijfer is gevalideerd. In overeenstemming met het Europese hoger onderwijssysteem (LMD) worden ECTS-punten toegekend en verzameld voor elke gevalideerde module. Elk semester is 30 credits waard.

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden krijgen ook een aanzienlijk gewicht en worden beoordeeld in termen van associatieve activiteiten (sport, muziek, enz.), Communicatieactiviteiten en educatieve relaties.

Aangepaste training

De leraren op de school zijn zeer bezorgd dat iedereen succesvol moet zijn in hun studie en daarom worden tutoring-sessies georganiseerd op verzoek voor studenten die moeite hebben met het omgaan. Op maat gemaakte training is ook beschikbaar voor studenten die methodologische problemen tegenkomen. Ten slotte wordt student-naar-student tutoring zeer op prijs gesteld, omdat oudere studenten in staat zijn om nieuwkomers advies te geven en gerust te stellen.

Toelatingsvoorwaarden

verkiesbaarheid

Onze Internationale Bachelor in Computerwetenschappen staat open voor kandidaten na het behalen van de middelbare school in wetenschappen of in het eerste jaar van een bachelordiploma (of een equivalent daarvan) in de informatica of aanverwante vakgebieden.

De studenten moeten een sterke achtergrond hebben in wiskunde en algemene wetenschappen. Kandidaten moeten ook beschikken over sterke analytische en probleemoplossende vermogens.

Kennis van het Engels

Internationaal erkende standaardtests van het Engels zijn verplicht voor alle kandidaten die geen moedertaalsprekers in het Engels zijn, noch houders van een middelbare school die zijn behaald aan een Engelse instelling.

EPITA accepteert de volgende gestandaardiseerde tests van het Engels: TOEFL (minimum score 550 ITP, 213 CBT, 80 IBT) of TOEIC (minimum score 750) of IELTS (minimum score 6.0); Cambridge ESOL-examens BULATS (B2).

Franse taalvaardigheid

EPITA's International Bachelor of Computer Science wordt uitsluitend in het Engels gegeven; vandaar dat studenten niet verplicht zijn de Franse vaardigheid aan te tonen bij het starten van het programma. Niettemin krijgen geaccepteerde studenten een jaar toegang tot een exclusief online programma voor het leren van talen en wekelijkse Franse lessen worden geïntegreerd in het bachelorprogramma. De niet-gegradueerde studenten bereiken intermediaire Franse vaardigheid aan het einde van hun studie.

Aanmeldingsprocedure

Hoe solliciteer je op EPITA?

Volg onze stap voor stap toepassingchecklist:

  • Ingevuld aanvraagformulier & foto
  • Curriculum vitae
  • Verklaring van doel
  • 2 Aanbevelingsbrieven
  • 1 gewaarmerkte kopie van uw diploma van de Graduate School of Diploma (in het Frans of Engels en / of beëdigde vertaling) - Internationaal Baccalaureate® of gelijkwaardig
  • Transcripties van records (in het Frans of Engels en / of beëdigde vertaling)
  • Kopie van paspoort
  • TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge ESOL BULATS registreren resultaten
  • € 60 aanvraagkosten online of per bankoverschrijving betaald (schrijf ons op international.bachelor@epita.fr als u ervoor kiest om de aanvraagkosten in te wisselen via een bankoverschrijving)
  • Bank- of sponsorbrief waaruit blijkt dat de student gedurende de gehele looptijd van het programma financiële steun zal ontvangen (in te dienen na kennisgeving van aanvaarding)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

EPITA, geboren in 1984 (van de Franse Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées: School of Computer Science & Advanced Techniques), heeft gestaag een uitstekende reputatie opgebouwd ... Lees meer

EPITA, geboren in 1984 (van de Franse Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées: School of Computer Science & Advanced Techniques), heeft gestaag een uitstekende reputatie opgebouwd bij multinationals, die onze studenten vaak werven voor het einde van hun studie . Bij EPITA worden computer- en informatietechnologieën beschouwd als fundamentele onderwerpen en worden ze altijd geplaatst in de context van de toekomstige leidinggevende rol van studenten en in het perspectief van hun verantwoordelijkheidspositie. Wetenschappelijke studies vullen deze training aan om de voor de toekomstige ingenieur essentiële wetenschappelijke cultuur te verbreden en te voltooien. Lees Minder