International Journalism Short Program (Engels)

Thomas More University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

International Journalism Short Program (Engels)

Thomas More University of Applied Sciences

Over

 • Het verkorte Bachelor in International Journalism-programma is een programma van een jaar voor studenten die al een bachelor- of masteropleiding hebben op het gebied van media en communicatie.
 • Het programma richt zich op studenten die een extra jaar journalistiek willen studeren in een internationale context, met een duidelijke focus op leren door te doen.
 • Het introduceert studenten in een internationaal journalistiek netwerk.
 • Alle cursussen binnen het programma worden in het Engels gegeven en de studenten werken in een Engelssprekende redactieomgeving.
 • We hebben studenten van over de hele wereld! Zweden, Peru, Indonesië, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Kom en doe met ons mee!

Eerste semester

Het eerste semester van dit eenjarige programma start medio september. De centrale cursus in het curriculum is het Crossmedia-project. Binnen dit project werk je met studenten van verschillende nationaliteiten over artikelen en rapporten, die zullen worden gepubliceerd in de Engelse taalsectie van ons 21bis.be-platform. Hiermee kunt u voor een doelgericht en reëel publiek werken. Je leert geschikte onderwerpen en invalshoeken te vinden voor je verhalen, onderzoek en interviews te doen en informatie en visuals te structureren in een evenwichtig journalistiek stuk. Je neemt ook deel aan projecten voor internationale journalistieke organisaties. Dit geeft je voldoende mogelijkheden om je internationale netwerk te ontwikkelen.

De andere cursussen bieden u inzichten en vaardigheden die u kunt gebruiken terwijl u verhalen voor het Crossmedia-project produceert. De cursus International Reporting maakt u bekend met de manier waarop buitenlandse correspondenten en buitenlandse nieuwsbureaus werken, maar het helpt u ook om internationale verhalen op eigen houtje te ontdekken. Transmedia Storytelling laat zien hoe verschillende nieuwe technologieën kunnen worden gebruikt om innovatieve journalistieke producten te maken. Mobile and Social Media Reporting leidt u op een professionele manier op om uw smartphone als een journalistieke tool te gebruiken. De focus ligt op het produceren van video-inhoud.

Alle cursussen en projecten van het eerste semester eind december eind. Examens worden begin januari georganiseerd.

Tweede semester

Tijdens het tweede semester, dat loopt van januari tot juni, produceer je een Eindwerk. Dit bestaat uit een portfolio van journalistieke artikelen en rapporten waaraan u gedurende 6 weken werkt in het kader van onze redactiekamer op school. Je hebt ook een stage van 10 weken op de redactie of in de redactie van een mediabedrijf.

Stage

Je stage in het tweede semester vindt plaats in een internationale omgeving. Je kunt kiezen tussen interessante mogelijkheden bij internationale mediabedrijven in Brussel, of om verder weg te gaan en je stage te doen in andere landen, niet alleen in Europa, maar ook in Noord- of Zuid-Amerika, Azië of Afrika.

Persoonlijke ontwikkeling

We denken dat persoonlijke coaching erg belangrijk is, dus er is een nauwe dialoog tussen docenten en studenten. Je krijgt directe feedback op je werk en je ontwikkelt een professionele houding.

Binnen de praktische cursussen en projecten werk je in kleine groepen. Teamwork is een essentieel onderdeel van de studiemethode.

Specifieke diplomavereisten

Naast de algemene toelatingsvoorwaarden voor Engelse bacheloropleidingen zijn dit de specifieke diplomavoorwaarden voor de verkorte / éénjarige opleiding.

Gebaseerd op EOQ voor studenten met een Ba / Ma die kwalificaties hebben behaald in:

 • Media
 • Basisbegrippen Economie, Politiek, Sociologie

Gebaseerd op EOQ

 • Media
 • Basisbegrippen Economie, Politiek, Sociologie
 • Kennis van journalistieke basisvaardigheden

Wat is het volgende?

Met deze bachelor in International Journalism bent u klaar voor het veld! Mediabedrijven weten dat u flexibel inzetbaar bent als redacteur en verslaggever. Je weet hoe het is om in een internationale omgeving te werken en je bent al begonnen met het opbouwen van een internationaal netwerk. U bent vertrouwd met nieuwe journalistieke concepten, ontwikkelingen en technologieën, zodat u op uw gemak bent in de snel evoluerende wereld van media.

Maar ook bedrijven en overheden bieden goede perspectieven, omdat ze ook op zoek zijn naar creatieve en kritische mensen met een brede kijk op de wereld en gemakkelijk kunnen werken met de nieuwste communicatiemiddelen.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 2, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Locations
Belgiƫ - Mechelen, Vlaanderen
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Belgiƫ - Mechelen, Vlaanderen
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan