International Undergraduate Program (IUP) in de biologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Biologie van de faculteit UGM streeft naar kwalitatief hoogstaand onderwijs. Als een van de 18 faculteiten in UGM, heeft de Faculteit der Biologie een visie die de visie van de universiteit ondersteunt om het hoger onderwijs te verbeteren, leidend tot een World Class University. In lijn met zijn missie om superieure en concurrerende niet-gegradueerden op internationaal niveau te produceren en sinds Undergraduate Program in Biology Faculty of Biology UGM internationaal is erkend door ASIIN, maar ook om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar internationaal georiënteerde afgestudeerden in tropische biologie, faculteit van Biologie heeft tot doel een International Undergraduate Program (IUP) op te zetten. De oprichting van IUP Biology zal naar verwachting ook de portfolio van de faculteit Biologie uitbreiden als een leverancier van hogere kwaliteit en internationaal concurrerende educatieve programma's en als een aandrijfmachine voor de ontwikkeling van infrastructuur in de Faculteit der Biologie.

IUP Biology is ontwikkeld als een integraal onderdeel van het Undergraduate Program of Biology, Faculty of Biology UGM. IUP Biology zal Outcome-Based Education (OBE) adopteren om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. De uitkomsten van het International Undergraduate Programme zijn geformuleerd in overeenstemming met de universitaire visie en facultaire visies en missies. Afgestudeerden van IUP Biology zullen over de mogelijkheid beschikken om elk carrièrepad in de biologie voort te zetten, met name in de tropische biologie. IUP Biology biedt 3 majors aan, zijnde: Environmental Biology and Biodiversity, Functional Biology and Development, en Molecular Biology and Biotechnology. IUP Biology kan in 7 semesters worden voltooid met een totaal van 144 tot 148 credits. Bovendien krijgen de studenten de kans om internationale bekendheid te krijgen door middel van stage, buitenschools, thesisonderzoek, gezamenlijk toezicht en duale diplomering van internationale partners (bijv. Tun Hussein Onn University (Maleisië), Tunku Abdurahman University (Maleisië), Tunghai University (Taiwan) , National Central University (Taiwan), Yamagata University (Japan), Nagoya University (Japan) en Australian National University (Australië) .Tijdens de programma's worden studenten uitgedaagd door verschillende activiteiten zoals lezingen, seminars, projecten, praktisch werk, zelfstudie en examens.

De IUP Biologie wordt ondersteund met comfortabele klaslokalen, laboratoria met moderne apparatuur, arboretum, broeikas, dierenhuis, biologiemuseum, veldstations, evenals een bibliotheek met steeds groeiende digitale en niet-digitale collecties. IUP Biology wordt ook ondersteund door internationaal opgeleide facultaire stafleden van de Faculteit Biologie en andere faculteiten in UGM.

Waarom wij?

 1. UGM is de beste universiteit in Indonesië.
  Bovendien is de UGM van de faculteit biologie gekozen als het beste biologieprogramma van Indonesië door QS World University Ranking in 2017. De professoren in IUP-Biologie UGM zijn de beste experts in hun vakgebied.
 2. Internationaal erkend.
  Ons curriculum is internationaal gecertificeerd door AUN-QA (ASEAN University Network-Quality Assurance) en internationaal geaccrediteerd door ASIIN (Accreditatiebureau voor opleidingen in techniek, informatica, natuurwetenschappen en wiskunde).
 3. Leuke klassen.
  Klassen van IUP Biologie UGM worden in het Engels afgeleverd. Wij verzekeren u dat u het leuk vindt om met ons te studeren.
 4. Lab werkt en Field Works.
  Je zult niet alleen leuke lessen krijgen, maar je vaardigheden zullen ook worden gevoed via laboratoriumwerken en veldwerken.
 5. Internationale blootstelling.
  IUP Biology UGM zorgt ervoor dat u internationale bekendheid krijgt door internationale professoren uit te nodigen, stage te lopen, onderzoek te doen en toezicht te houden bij onze internationale partners.
 6. Hechte Alumnae.
  Faculteit voor biologie heeft meer dan 1 miljoen alumni die op zoveel niveaus en soorten werkterrein werken. Deze hechte alumnus zal ervoor zorgen dat je overal in Indonesië en zelfs in het buitenland welkom bent.

Curriculum Map

116334_curriculum-map-Functional-Biology1.png

116335_curriculum-map-Env-Bio2.png116336_curriculum-map-MolBio3.png

Toelatingseisen

 1. Senior High School (SMU) of gelijkwaardig (afgestudeerden van 2019, 2018, 2017).
 2. Kwalificatie op A-niveau, IB-kwalificatie of gelijk aan Indonesische middelbare schoolkwalificatie.

Toelatingsprocedures

 1. Meld u aan voor een toepassingsaccount.
 2. Vul het online aanvraagformulier in en upload de benodigde documenten (minimaal 150 kb en maximaal 200 kb).
 3. Betaal niet-terugbetaalbare aanvraagkosten via Multi-Payment System van Bank Mandiri, BNI, BNI Syariah, BRI, BTN, BPD DIY, CIMB NIAGA, dan Bank Syariah Mandiri (BSM) zoals gevraagd.
 4. Toelatingskaart kan op de dag worden afgedrukt zoals vermeld in uw toepassingsaccount.

Carriere vooruitzichten

 1. Onderzoekwetenschapper
 2. Bioloog
 3. ecologist
 4. Ambtenaar voor natuurbescherming
 5. Biotechnologist
 6. Forensisch onderzoeker
 7. Overheidsfuncties
 8. Wetenschapsschrijver
 9. Leraar
 10. Bioentrepreneur
 11. Docent in het hoger onderwijs
 12. zeebioloog
 13. Microbioloog
 14. Nanotechnoloog
 15. Wetenschappelijke laboratoriumtechnicus
 16. Bodemwetenschapper
 17. Het lesgeven in een laboratoriumtechnicus
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Lees Minder