International Undergraduate Program (IUP) in de chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

IUP in chemie, een groep van vijf, onderzoek, biowetenschappen, industriële chemie, milieuchemie, materiaalchemie en theoretische en computerchemie, biedt internationale studenten die in kleine groepen van ongeveer 30 studenten studeren met een persoonlijke supervisor om toezicht te houden op academische vooruitgang en persoonlijk welzijn, een leerprogramma dat zorgt voor een zeer ondersteunende leeromgeving, lezingen ondersteund door tutorials en workshops met kleine groepen, keuze uit keuzevakken voor chemie en onderzoeksfaciliteiten zoals AAS, UV-Vis, DTA-TGA, elektroforese, potentiometer, bomcalorimeter , GC-MS, HPLC, H-NMR, IR, UV-VIS, TLC-scanner en transmissie-elektronenmicroscoop (TEM).

De welvaart van moderne samenlevingen is deels gebaseerd op de verreikende prestaties van de Scheikunde. Vooruitgang in deze discipline maakt innovaties mogelijk in de geneeskunde, landbouw, energie en in bijna alle industriële industriesectoren en materialen voor dagelijks gebruik. Chemie draagt daarmee bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen.

Visie en missies

Chem-UGM heeft de visie om een uitstekende Chemie-opleiding te zijn die nationaal toonaangevend is en internationaal erkend wordt voor onderwijs, onderzoek en gemeenschapsdiensten en die in staat is om uitstekende afgestudeerden te produceren die in staat zijn om te concurreren met hun nationale en internationale tegenhangers. Om deze visie te bereiken heeft Chem-UGM de missies als volgt opgezet:

 1. Om het gedrag van het Chemische onderwijssysteem te waarborgen, zodat onderwijs- en leerprocessen afgestudeerden van internationale kwaliteit kunnen opleveren.
 2. Een juiste atmosfeer creëren om internationaal fundamenteel onderzoek voor fundamentele en toegepaste chemie te ondersteunen, om te helpen bij de ontwikkeling van wetenschap en technologie voor welvaart in de gemeenschap.
 3. De samenwerking met industrieën, overheden en internationale partijen continu verbeteren en versterken.

Bij het realiseren van de visie en missies wordt de afdeling Scheikunde georganiseerd door een voorzitter en een secretaresse van de afdeling. Het wordt verder ondersteund door 46 academische stafleden die zijn geconcentreerd in vijf studierichtingen, waaronder biowetenschappen, industriële wetenschappen, milieuwetenschappen, materiaalwetenschappen en theorie en Computational Chemistry, die zich vrijwel gelijk verspreiden in zes laboratoria die het eerste jaar zijn, organische, anorganische, analytische, fysische en computationele chemie. De laboratoria zijn uitgerust met de internationale norm voor moderne instrumenten ter ondersteuning van het scheikundeonderwijs en de onderzoekssamenleving.

leerplan

Volgens het curriculum van 2011 biedt Chem-UGM studenten 115 verplichte studietermijnen (bestaande uit 55 cursussen) en ongeveer 79 keuzetrainingsuren (bestaande uit 40 cursussen). Om de bachelordiploma in scheikunde te behalen, moeten studenten 144 studiepunten behalen van vakken / experimenten die bestaan uit:

 • Verplichte vakken (115 credits)
 • Keuzevakken (ten minste 29 studiepunten)

Vijf groepen van keuzevakken die worden aangeboden door Chem-UGM zijn als volgt:

 • Levenswetenschappen
 • Industriële chemie
 • Milieuchemie
 • Materiële chemie
 • Theorie en computationele chemie

Het curriculum is ontworpen op basis van een studieperiode van 4 jaar. Het academische jaar van het eerste semester begint begin september en eindigt eind januari van het volgende jaar. Het tweede semester begint begin februari en eindigt eind juni van hetzelfde jaar.

Toelatingseisen

Afgestudeerden van 2018, 2017 en 2016 van:

 • Senior High School of
 • A-niveau of
 • Internationaal baccalaureaat

Toelatingsprocedures

 1. Meld u aan voor een toepassingsaccount.
 2. Vul het online aanvraagformulier in en upload de benodigde documenten (minimaal 150 kb en maximaal 800 kb).
 3. Betaal de niet-restitueerbare aanvraagkosten via Multi-Payment System van Bank Mandiri, BNI, BRI, BSM of BTN op verzoek.
 4. Sollicitatieformulier afdrukken, als u het aanvraagformulier niet kunt afdrukken of als uw online aanvraag mislukt, neem dan contact met ons op.
 5. De toegangskaart kan drie (3) dagen vóór de datum van toelatingstest worden afgedrukt.

Kwaliteitsverzekering

Om kwaliteitsprogramma's te verzekeren, werd het undergraduate programma regelmatig beoordeeld door de Nationale Raad voor Accreditatie van het Hoger Onderwijs (BAN PT) met cijfer 'A'. In oktober 2009 werd het ook beoordeeld door ASEAN University Network QA. Bovendien zijn beide M.Sc. en Ph.D. programma's werden ook behaald met de A-kwaliteit. Afdeling chemie had internationale accreditatie verkregen van The Royal Society of Chemistry (RSC) voor het undergraduate-programma in maart 2013.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila.

Considered one of the oldest universities in Indonesia, Universitas Gadjah Mada serves as a pillar of educational awakening in Indonesia and purports to be a defender and disseminator of Pancasila. Lees Minder