Internationale Bachelor Geschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Internationale Bachelor Geschiedenis

Een veelzijdige benadering van geschiedenis

Waarom geschiedenis? Je hebt een passie voor geschiedenis. Het verleden fascineert je. U bent er ook van overtuigd dat historisch inzicht helpt om de huidige sociale ontwikkelingen in Nederland en in de wereld te begrijpen. Waarom aan de Erasmus Universiteit? Omdat Rotterdam uniek is in zijn veelzijdige benadering van geschiedenis uit verschillende academische disciplines. We richten ons op economische, sociale, politieke en culturele perspectieven.

39412_IBHistory.png

leerplan

Dit driejarige programma heeft een unieke aanpak door zich te concentreren op hoe de geschiedenis hedendaagse samenlevingen en internationale relaties vormt. De moderne geschiedenis sinds de 18e eeuw staat centraal in het programma. Globalisering is een belangrijk aspect van deze moderne geschiedenis, omdat het ons stimuleert veranderingen in de economie, de samenleving en de cultuur op te sporen en erover na te denken, zowel binnen als buiten de nationale grenzen.

Je focust op thema's zoals de groei van mainports, ongelijkheid in de wereld, populair gebruik van geschiedenis (bijvoorbeeld in videogames), trends in de mode-industrie en de geschiedenis van internationale betrekkingen.

Carriere vooruitzichten

Mensen zijn op zoek naar informatie om sociale veranderingen te begrijpen: ze zoeken naar informatie op basis van gebeurtenissen in het verleden, maar zijn ook op zoek naar nieuwe bronnen om zichzelf en hun identiteit te verklaren. Specialisten die het verleden, het heden en de toekomst zinvol kunnen koppelen, worden van onschatbare waarde. Overheden, industrieën en de culturele sector hebben historici nodig die deze verbanden kunnen identificeren. Als afgestudeerd in geschiedenis ben je een van die specialisten.

Programma-informatie

Vakgebied: geschiedenis; Wereldwijde processen; Hedendaagse ontwikkelingen in historisch perspectief; Cultuur; Economie; Sociale wetenschappen

Steekwoorden: geschiedenis en multidisciplinair; Internationale relaties; Wereldwijde geschiedenis; Bedrijfsgeschiedenis; musea; Populaire cultuur; Geschiedenis onderwijs. Kleinschalig programma.

Kwalificatie: Bachelor of Arts (BA)

Duur: 3 jaar = 36 maanden voltijds

Cursusbelasting: 180 ECTS-credits = 60 ECTS-credits per jaar, 1 ECTS = 28 uur

Voertaal: volledig onderwezen in het Engels

Ranglijst Erasmus Universiteit Rotterdam Times Hoger onderwijs ranglijst # 69 Centre for World University Rankings (CWUR) # 2 in Nederland, # 91 wereldwijd

Na het afstuderen: onze MA Global History and International Relations is een van de mogelijkheden bij het voltooien van de BA. Of u betreedt de arbeidsmarkt rechtstreeks met goed ontwikkelde analytische vaardigheden, schrijfervaring en onderzoek.

Erasmus School History

Bestemmingsinformatie

Nederland: 17 miljoen inwoners, 200 verschillende nationaliteiten

Rotterdam: 625.000 inwoners, 175 verschillende nationaliteiten, 80% spreekt Engels

Erasmus Universiteit Rotterdam: 28.047 studenten, 114 verschillende nationaliteiten

Universitair leven

Voorzieningen: Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een breed scala aan campusfaciliteiten en -diensten, variërend van het sportgebouw tot de taal

Activiteiten: Studenten kunnen het hele jaar door deelnemen aan een aantal activiteiten, zoals sociale drankjes, studiereizen, muzieksessies, lezingen en taalcursussen georganiseerd door verschillende (studenten) verenigingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Studiebegeleiding: in het eerste jaar van je opleiding maak je deel uit van een mentorgroep begeleid door tweede- of derdejaars studenten, waardoor je een soepele start krijgt. Je kunt je studieadviseur raadplegen als je vragen hebt over de opleiding, je eigen studieplanning of persoonlijke omstandigheden die relevant zijn voor je studie.

Toelating en toepassing

Uiterste aanmelddatum: 1 mei 2020

Praktische informatie

Collegegeld:

€ 2.143 voor EER-studenten, € 6.400 voor niet-EER-studenten

behuizing:

€ 500- € 600 per maand. Zowel on- als off-campus studentenhuisvesting wordt aangeboden. Studenten worden bijgestaan door de universiteit om geschikte huisvesting te vinden.

Ziektekostenverzekering:

Het is volgens de Nederlandse wet verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben (± € 65 per maand). Bijkomende kosten: Vlucht (en) en / of reisarrangementen, boeken en materialen, persoonlijke uitgaven en zakgeld zijn niet inbegrepen in het collegegeld.

Visa / verblijfsvergunning:

Een visum en / of verblijfsvergunning is vereist voor studenten van buiten de EER. Studenten worden bijgestaan door de universiteit om een visum en / of verblijfsvergunning te krijgen.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Lees meer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Lees Minder