Internationale Bachelor in de informatica (IB)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Dit programma is bedoeld om studenten voor te bereiden op een solide achtergrond in programmeren en probleemoplossende vaardigheden met behulp van de nieuwste technologieën.

Afgestudeerden van dit programma zullen worden uitgerust met een internationale mentaliteit en het vermogen om samen te werken met Franse en internationale bedrijven. Hun creativiteit en visie op mondiaal zakendoen zullen zich ook ontwikkelen.

143073_Ad_IB_200402_FB.jpg

Programmastructuur

Bachelor Jaar 1 Semester 1
September tot januari
Semester 2
Februari tot juni
Bachelor Jaar 2 Semester 3
September tot januari
Semester 4
Februari tot juni
Bachelor jaar 3 Semester 5
September tot januari
Semester 6
Februari tot juli

Studenten die voor dit programma zijn ingeschreven, kunnen een 2-jarige masteropleiding volgen om een Frans ingenieursdiploma te behalen.

Jaar 1

In het eerste jaar legt EPITA een solide basis voor studenten om IT-ingenieurs te worden. Wiskunde , die essentieel is voor IT-ingenieurs, krijgt een aanzienlijk gewicht. Fysica en elektronica zijn ook studies. Computerwetenschappen (algoritmisch, talen en programmeren en computerarchitectuur) maakt ook deel uit van het curriculum. Studenten hebben de mogelijkheid om een project over game-design uit te voeren.

Jaar 2

In het tweede jaar consolideren studenten de wetenschappelijke en technische kennis die ze in jaar 1 hebben opgedaan door professionele projecten uit te voeren en deel te nemen aan seminars over onderzoek en innovatie. Wiskunde wordt nog steeds benadrukt, samen met natuurkunde, elektronica en informatica.

Jaar 3

In het derde jaar passen studenten de theoretische kennis in IT die ze in het eerste en tweede jaar hebben opgedaan toe om verschillende projecten uit te voeren. Studenten leren ook over bedrijfsmethoden en -tools : management, recht, marketing, communicatie, strategie, organisatie, enz. Om zich voor te bereiden op carrièresucces in de IT-engineeringsector.

Admissions

Dit programma staat open voor kandidaten met een wetenschappelijke middelbare schooldiploma en een solide achtergrond in wiskunde en algemene wetenschappen.

Het toelatingsproces is volledig geautomatiseerd. De aanvraag moet online worden ingediend op onze pagina " Online aanvragen ". Kandidaten moeten de volgende documenten, vertaald in het Engels of Frans in digitaal formaat, uploaden naar ons online sollicitatieplatform.

 • Hervat
 • Paspoort
 • Officiële transcripties van de middelbare school (3 jaar)
 • Gecertificeerde kopie van het middelbare schoolcertificaat (na ontvangst van het document)
 • 2 aanbevelingsbrieven
 • TOEFL 80, TOEIC 800, IELTS 6.0
 • Verklaring van doel

De aanvraag doorloopt 4 fasen:

 1. Bevestiging van uw kandidatuur
 2. Online interview
 3. Online wiskunde-examen
 4. Toelatingsresultaten

Kandidaten worden tijdens elke fase van het proces per e-mail geïnformeerd over de status van hun aanvraag.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence a ... Lees meer

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence among multinational companies, which often recruit our students before the end of their studies. At EPITA, computing and information technologies are considered fundamental subjects and are always placed in the context of students' future managerial role and within the perspective of their position of responsibility. Scientific studies complement this training to broaden and complete the scientific culture vital to the future engineer. Lees Minder