Internationale handel (3 jaar)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een bachelor in International Business in Nederland

Het driejarige bachelorprogramma van het International Business (IB) is Engelstalig. Elk jaar bestaat uit twee semesters studie. Het programma is bedoeld voor studenten met een hogere middelbare schoolopleiding, zoals het Nederlandse vwo-niveau, International Baccalaureate of een internationaal equivalent. De driejarige IB bacheloropleiding bestaat uit 180 European Credits (ECTS), waarmee 60 ECTS per jaar worden verdiend. Om door te gaan met de studie, moeten studenten het eerste jaar afronden met een minimum van 48 ECTS.

Beste van twee werelden

Het nieuwe IB-programma begint in september 2018 en is een samenvoeging van de voormalige programma's: International Business & Management Studies en International Business & Languages. Dit is een initiatief van de Nederlandse overheid om studenten een meer transparante en directe studiekeuze te bieden.

Eerste jaar

Het eerste jaar brengt studenten samen met een vergelijkbare academische achtergrond en vaardigheden. Het curriculum heeft een duidelijke internationale focus en richting. Studenten maken kennis met de belangrijkste vakgebieden ter voorbereiding op hun tweede jaar in het buitenland. Kennis wordt opgedaan en beoordeeld via lessen, groepswerk, onderzoek, bedrijfslaboratoria, opdrachten en schriftelijke examens. Een sterke toewijding aan zelfstudie is ook nodig. Het hele jaar door demonstreren studenten hun groeiende professionele en persoonlijke competenties in een speciale portfolio.

Taalkansen bij IBS

Als u graag extra wereldtalen wilt leren, kunt u zich inschrijven voor een cursus bij het Hanze Talencentrum. We bieden momenteel taalcursussen aan in het Spaans, Duits,
Frans en Italiaans. Het verwerven van nieuwe taalvaardigheden zal uw culturele bewustzijn vergroten en u een voorsprong geven op uw internationale carrièrepad.

Tweede jaar

Een van de grootste kansen bij IBS is het jaar in het buitenland. Tijdens je tweede jaar zul je een semester studeren aan een IBS partner universiteit en een ander semester studeren bij een bedrijf in het buitenland.

Studeer een semester in het buitenland

Je zult een volledig semester studeren aan een van onze vele partneruniversiteiten over de hele wereld. Dit is een unieke kans om uw kennis en ervaring met verschillende culturen uit te breiden en uw taalvaardigheden te ontwikkelen. Internationale studenten kunnen kiezen voor de minor European Business bij IBS of een minor van een andere Hanze UAS-school.

International plaatsing

Het andere semester in het tweede jaar wordt besteed aan het werken in een internationaal georiënteerd bedrijf of organisatie buiten uw eigen land, waar u het geleerde tijdens het eerste jaar van uw studie kunt toepassen. Verwerven de studenten de plaatsing zelf, gebruik makend van de beschikbare informatie bij IBS, zoals regelmatige plaatsing aanbiedingen, vorige student rapporten en gedeelde ervaringen van medestudenten. Onze studenten voltooien stages bij internationale topbedrijven, zoals Lufthansa in Seoul, Microsoft in Dublin, SEAT in Barcelona, ​​Bosch in Mexico City, Pricewaterhouse Coopers in Luxemburg en Philips in Amsterdam, en sluiten zich aan bij spannende KMO's en startups.

Derde jaar

Je begint je derde en laatste jaar met een semester waarin je modules met betrekking tot je minor volgt. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​grondig inzicht te krijgen in de specialisatie die u hebt gekozen (zie de semestertructuurtabel op pagina 2). In je laatste semester voltooi je een afstudeerproject waarin je wordt beschouwd als een consultant voor een extern bedrijf. U moet een bedrijfsgerelateerd probleem verkrijgen, definiëren, analyseren en onderzoeken, een eindverslag schrijven en uw bevindingen presenteren / verdedigen in een mondelinge presentatie.

Loopbaanperspectieven

Het bachelorprogramma International Business bereidt je voor op een succesvolle en lonende internationale carrière in een breed scala van richtingen en functies, waaronder:

  • marketing en sales manager

  • Financiën en accounting

  • bedrijfsadviseur

  • zakelijke ontwikkeling

  • project- en accountmanagement

  • ondernemer.

Uit onderzoek op LinkedIn, gepubliceerd in 2016, blijkt dat onze alumni over de hele wereld zijn gelokaliseerd, carrières vervullen in verschillende rollen, evenals vele afgestudeerden die internationale postdoctorale studies volgen.

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot dit programma heb je een nationaal of internationaal secundair schooldiploma nodig. Je onderwijskwalificaties moeten gelijk zijn aan het Nederlandse vwo-diploma. Omdat het programma in het Engels wordt gegeven, moet u mogelijk uw Engelse taalvaardigheid aantonen, afhankelijk van uw opleiding en nationaliteit.

www.hanzegroningen.eu/ibs

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder