Internationale bedrijfscommunicatie (BA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

International Business Communication (BA) De bacheloropleiding International Business Communication legt de basis voor uw succesvolle carrière op de wereldwijde arbeidsmarkt.

Met de interdisciplinaire bachelorgraad perfectioneer je je talenkennis en professionaliseer je je communicatievaardigheden. Ze verwerven diepgaande kennis in zaken, communicatie en cultuur en gebruiken deze al tijdens hun studies in de praktijk - in een vakgerelateerd semester in het buitenland, in trainingen en in studentenprojecten.

Na afronding van je studie kwalificeer je je als een meertalige expert in business, cultuur, interculturaliteit en communicatie, en ben je goed voorbereid op uitdagende activiteiten in een internationale omgeving en in interculturele teams.

Cursus in één oogopslag

Diploma - Bachelor of Arts (BA)

Standaard studieperiode - 7 semesters (inclusief bachelorscriptie)

Begin van de studie - jaarlijks voor het winter- en zomer-semester

ECTS Credits - 210

Talen in de studie

 • Duits, Engels en een andere vreemde taal
 • voor buitenlandse studenten Duits en Engels
 • een andere vreemde taal is mogelijk als een keuzevak

semester in het buitenland

 • Praktisch semester verplicht in het 5e semester
 • voor buitenlandse studenten stage in Duitsland in het 5e semester

Vereiste taalvaardigheden

 • Kennis van het Engels op B1-niveau van het European Reference Framework
 • Duitse taalvaardigheid op B2-niveau voor buitenlandse studenten

Erkenning

erkend en geaccrediteerd

Mogelijk verder onderzoek

 • MA Interculturele communicatie en moderatie
 • MA Internationale mediacommunicatie

Je baankansen na je afstuderen

Een carrière op de wereldwijde arbeidsmarkt vereist tegenwoordig een breed scala aan gespecialiseerde kennis, goede vaardigheden in vreemde talen, interculturele vaardigheden en professionele communicatieve vaardigheden.

De bachelor in internationale bedrijfscommunicatie biedt ook de zo belangrijke praktische relevantie. Tijdens je studie doe je belangrijke praktische ervaring op in een internationale omgeving - door zelfstandig werk in projectgroepen en door een verplicht praktisch semester in het buitenland.

Door je studie te voltooien ben je goed voorbereid op een verscheidenheid aan taken en veeleisende functies bij Duitse en internationale bedrijven, agentschappen en de media.

Mogelijke toekomstige beroepsvelden zijn:

 • Internationale marketing
 • Wereldwijd marktonderzoek
 • Internationaal projectmanagement
 • Management consultancy
 • Human resources en personeelsontwikkeling
 • Training / Training
 • Internationale verkoop

Natuurlijk kom je ook in aanmerking voor postdoctorale studies en masteropleidingen in Duitsland en in het buitenland. Met het daaropvolgende masterprogramma in interculturele communicatie en moderatie aan de universiteit van toegepaste talen, kun je je verder kwalificeren als communicatieprofessional voor complexe interculturele taken en voor het leiden van internationale teams op de wereldmarkt.

Studeren aan de Hogeschool voor Toegepaste Talen

Wilt u van talen en communicatie uw beroep maken? Zie je je professionele toekomst in een internationale omgeving? Aan de University of Applied Sciences van de SDI München vind je de juiste opleiding. Hier biedt een diploma je concurrentievoordelen op de wereldwijde arbeidsmarkt: communicatieve vaardigheden in verschillende talen, gecombineerd met gedegen kennis in zaken, media of technologie, evenals interculturele competentie als de belangrijkste kwalificatie voor een succesvolle carrière.

De studieomstandigheden aan een particuliere universiteit garanderen kleine leergroepen en intensieve begeleiding van de studenten door hun docenten. De SDI München wordt gekenmerkt door een internationale sfeer en heeft wereldwijde contacten dankzij het educatieve netwerk. Zo kunnen studenten tijdens hun studie waardevolle ervaring opdoen en de kansen van de internationale markt leren kennen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschu ... Lees meer

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschule für Angewandte Sprachen des SDI München"), you will find the right degree program. Here a degree provides you with competitive advantages on the global job market: communication skills in several languages, combined with sound knowledge in business, media or technology as well as intercultural competence as the key qualification for a successful career. Lees Minder