Internationale zaken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een bachelor in International Business in Nederland

Het vierjarige bachelorprogramma International Business (IB) is Engelstalig. Elk jaar bestaat uit twee studiesemesters en vier blokken van 10 weken. Naast colleges en lessen werken studenten in kleine groepen samen om antwoorden te vinden op uitdagende, maar praktische, bedrijfsgerelateerde problemen. Groepswerk bereidt je voor op effectieve communicatie en samenwerking in internationale zaken. Training wordt ook gegeven in specifieke competenties die essentieel zijn voor succesvolle toekomstige carrières, zoals het geven en ontvangen van feedback, presentatievaardigheden , interculturele vaardigheid en talen. Het vierjarig programma bestaat uit 240 European Credits (ECTS), waarmee 60 ECTS per jaar worden verdiend. Om door te gaan met de studie, moeten studenten het eerste jaar afronden met een minimum van 48 ECTS.

Het nieuwe IB-programma begint in september 2018 en is een samenvoeging van de voormalige programma's: International Business & Management Studies en International Business & Languages. Dit is een initiatief van de Nederlandse overheid om studenten een meer transparante en directe studiekeuze te bieden.

Eerste en tweede jaar

Dit is een ontdekkingsfase, waarbij studenten worden geïntroduceerd en beoordeeld op een reeks internationale zakelijke onderwerpen. Verder zullen het eerste en tweede jaar gericht zijn op verschillende professionele thema's in de vorm van 'Living Labs'. Deze verbinden sleutelmodules met elkaar en bieden studenten waardevolle ervaringen in het omgaan met praktische zakelijke problemen en het verkennen van diverse professionele rollen. Dit gebeurt via groepswerk en toegepast onderzoek. De kennis, vaardigheden en onderwerpvoorkeuren die in deze periode worden verworven, zullen uiteindelijk studenten helpen bij het bepalen van welke afstudeer-minor ze willen volgen.

Internationaal zakendoen en talen

Voorafgaand aan uw jaar in het buitenland leert u een tweede wereldtaal, zoals Spaans, Duits, Frans of Italiaans. Later in de studie kun je kiezen om je kennis van cultuur en talen te verdiepen door naast het Engels twee talen te leren. Dit geeft je een voorsprong als het gaat om het toepassen van belangrijke taalvaardigheden in je toekomstige carrière.

Derde jaar

Een van de grootste kansen bij IBS is het jaar in het buitenland. Tijdens je tweede jaar zul je een semester studeren aan een IBS partner universiteit en een ander semester studeren bij een bedrijf in het buitenland.

Studeer in het buitenland semester

In het derde jaar studeer je een volledig semester aan een van onze vele partneruniversiteiten over de hele wereld. Dit is een unieke kans om uw kennis en ervaring met verschillende culturen uit te breiden en uw taalvaardigheden te ontwikkelen. Internationale studenten kunnen kiezen voor de minor European Business bij IBS of een minor van een andere Hanze UAS-school.

International plaatsing

Het andere semester wordt besteed aan het werken in een internationaal georiënteerd bedrijf of organisatie buiten uw eigen land, waar u kunt toepassen wat u tijdens uw studie hebt geleerd. Verwerven de studenten de plaatsing zelf, gebruik makend van de beschikbare informatie bij IBS, zoals regelmatige plaatsing aanbiedingen, vorige student rapporten en gedeelde ervaringen van medestudenten. Onze studenten voltooien stages bij internationale topbedrijven, zoals Lufthansa in Seoul, Microsoft in Dublin, SEAT in Barcelona, ​​Bosch in Mexico City, Pricewaterhouse Coopers in Luxemburg en Philips in Amsterdam, en sluiten zich aan bij spannende KMO's en startups.

Vierde jaar

Je begint je vierde en laatste jaar met een semester waarin je modules uitbrengt voor je afstudeerminor. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​grondig inzicht te krijgen in de specialisatie die u hebt gekozen (zie de semestertructuurtabel op pagina 2). In je laatste semester voltooi je een afstudeerproject waarin je wordt beschouwd als een consultant voor een extern bedrijf. U moet een bedrijfsgerelateerd probleem verkrijgen, definiëren, analyseren en onderzoeken, een eindverslag schrijven en uw bevindingen presenteren / verdedigen in een mondelinge presentatie.

Loopbaanperspectieven

Het bachelorprogramma International Business bereidt je voor op een succesvolle en lonende internationale carrière in een breed scala aan richtingen en functies, waaronder:

  • marketing en sales manager

  • Financiën en accounting

  • bedrijfsadviseur

  • zakelijke ontwikkeling

  • project- en accountmanagement

  • ondernemer.

Uit onderzoek op LinkedIn, gepubliceerd in 2016, blijkt dat onze alumni over de hele wereld zijn gelokaliseerd, carrières vervullen in verschillende rollen, evenals vele afgestudeerden die internationale postdoctorale studies volgen.

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot dit programma heb je een nationaal of internationaal secundair schooldiploma nodig. Je onderwijskwalificaties moeten gelijk zijn aan het Nederlandse havo-diploma voor voortgezet onderwijs. Omdat het programma in het Engels wordt gegeven, moet u mogelijk uw Engelse taalvaardigheid aantonen, afhankelijk van uw opleiding en nationaliteit.

www.hanzegroningen.eu/ibs

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder