Internationale bachelorcommunicatie en media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Erasmus School Communication and Media

Internationale bachelorcommunicatie en media

De International Bachelor Communication and Media aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: een geweldige plek om te beginnen met het opbouwen van je toekomst in dit dynamische veld!

Waarom communicatie en media aan de Erasmus Universiteit Rotterdam?

U kiest dit programma omdat:

 • het biedt de vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle carrière in dit dynamische veld;
 • het biedt een internationaal perspectief en studieomgeving;
 • je wilt op het snijvlak van de discipline staan;
 • u waardeert de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan;
 • het wordt bemand door hooggekwalificeerde, internationale docenten.

Inhoud van het programma

De International Bachelor Communication and Media hanteert een vergelijkende, internationale benadering van communicatie en media. Dankzij de kleinschalige en persoonlijke opzet van het programma, het evenwicht tussen praktische en academische vaardigheden, de opties voor aanpassing, uitwisseling en de verplichte stage, zijn afgestudeerden goed voorbereid op zowel geavanceerde studies als op een carrière in een aantal velden, zoals marketing, management, bedrijfscommunicatie, public relations, interne communicatie, overheid, public affairs, journalistiek, entertainment en kunst.

Binnen IBCoM is elk individu uniek, maar ze delen allemaal internationale ambities en een passie voor communicatie en media.

IBcom in a nutshell

IBCoM in het kort

 • hechte gemeenschap;
 • IBCoMpanions (buddy-systeem);
 • kleine (werk) groepen, persoonlijke aandacht;
 • vereiste stage;
 • aanpasbaar programma;
 • mogelijkheid om op uitwisseling te gaan.

Het curriculum

Het academiejaar van het Communicatie- en Media-programma is verdeeld in vier termijnen, beginnend in september en eind juni eindigend. Elke term bestaat uit drie verschillende cursussen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de werklast en examens gelijkmatig over het jaar worden verdeeld, maar moedigt u ook aan om op een gedisciplineerde en effectieve manier te werken. De International Bachelor Communication and Media faciliteert en stimuleert coöperatief leren. Het moedigt je ook aan om kritisch te denken en nieuwe kennis te genereren, in plaats van alleen feiten te verzamelen. Alle cursussen bevatten een combinatie van instructie, interactie en praktische training, inclusief het toepassen van theoretische kennis op concrete gevallen. Je krijgt ook de mogelijkheid om in groepen te werken en je teamvaardigheden te ontwikkelen.

Programma-informatie

Vakgebied: Communicatie, Media, Business, Geesteswetenschappen, Kunst, Sociale wetenschappen.

Sleutelwoorden: Communicatie; (nieuwe media; bedrijf; Onderzoek; creatieve industrie; organisaties; journalistiek; publieke relaties; politiek; globalisering; maatschappij; uitwisseling; Internationale; interactief; persoonlijk; flexibel; multicultureel.

Kwalificatie: Bachelor of Science (BSc) Duur: 3 jaar = 36 maanden voltijd

Cursusbelasting: 180 ECTS-credits = 60 ECTS-credits (EC) per jaar, IEC = 28 uur

Voertaal: volledig onderwezen in het Engels

Accreditatie EUR: gerangschikt in de top 100 van Times Higher Education en QS Rankings

Onderscheidingen: NVAO-certificaat voor internationalisering

Na het afstuderen: masterprogramma's binnen en buiten de Erasmus School of History, Culture and Communication zijn toegankelijk met een specifiek keuzevak en / of minor in het interessegebied van de student. Een aanzienlijk aantal cursussen in het veld is altijd vereist.

Erasmus School

Bestemmingsinformatie

Nederland: 16,9 miljoen inwoners, 200 verschillende nationaliteiten, 91% spreekt Engels

Rotterdam: 625.000 inwoners, 175 verschillende nationaliteiten

Erasmus Universiteit: 28.047 studenten, 114 verschillende nationaliteiten

IBCoM: 550 studenten, meer dan 70 verschillende nationaliteiten

Universitair leven

Voorzieningen: Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een breed scala aan campusfaciliteiten en -diensten, variërend van het sportgebouw tot de taal

Activiteiten: studenten kunnen het hele jaar door deelnemen aan tal van studie- en sociale activiteiten, zoals conferenties en seminars, drankjes, studiereizen, muzieksessies, lezingen en taalcursussen georganiseerd door verschillende (studenten) verenigingen aan de Erasmus Universiteit.

IBCoM voor inkomende studenten: IBCoM-studenten krijgen een IBCoMpanion toegewezen, die beschikbaar zal zijn voor vragen en hulp gedurende de zomer en het eerste semester van de bachelor 1 jaar. Verder zijn er oriëntatieactiviteiten om nieuwe studenten te helpen de stad, het programma en elkaar te leren kennen. Binnen IBCoM is er een sterk gemeenschapsgevoel, ook bekend als de IBCoMmunity.

Erasmus School Communication and Media

Toelating en toepassing

Deadlines voor aanmelding: 15 januari 2020 (vroeg), 1 april 2020 (ultiem)

Selectie: beperkt aantal studenten met een sterke motivatie, internationale achtergrond, ambitie en interesse

Praktische informatie

Collegegeld:

€ 2.143 voor EER-studenten; € 7.200 voor niet-EER-studenten.

behuizing:

€ 500- € 600 per maand. Zowel on- als off-campus studentenhuisvesting wordt aangeboden. Studenten worden bijgestaan door de universiteit om geschikte huisvesting te vinden.

Ziektekostenverzekering:

Het is volgens de Nederlandse wet verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben.

Bijkomende kosten:

Vlucht (en) en / of reisarrangementen, boeken, materialen en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het collegegeld.

Visa / verblijfsvergunning:

Een visum en / of verblijfsvergunning is vereist voor studenten van buiten de EER. Studenten worden bijgestaan door de universiteit om een visum en / of verblijfsvergunning te krijgen.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Lees meer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Lees Minder