Internationale handel in voedsel en bloemen (BBA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In de wereld van International Food and Flowers is het Nederlandse Agro-Food-systeem beroemd. Nederland is ondernemend, innovatief en toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Het is de op een na grootste exporteur van voedsel- en bloemenproducten ter wereld. Internationale kennis en ervaring zijn sleutelbegrippen van de Bachelor Business Administration (BBA): International Business in Food and Flowers. Deze opleiding voldoet aan de behoeften van middelbare scholieren met internationale ambitie, met bijvoorbeeld internationale marketingvaardigheden. Als je je kunt voorstellen dat je werkt in het bruisende economische gebied van voedsel en bloemen, vol intense uitwisselingen, luide onderhandelingen en ter plaatse besluitvorming, dan is dit studieprogramma geschikt voor jou! Het programma combineert cursussen in business, management, financiën en marketing met specifieke kennis van de Food and Flower-sector. Je leert hoe je een bedrijf, projecten kunt beheren en de essentiële kennis van voedsel- en bloemenproducten kunt opdoen, zowel binnen als buiten het internationale klaslokaal, zowel nationaal als internationaal. U zult leidende innovaties zijn, zoals duurzaamheid op dit gebied van de internationale economie.

Voedsel- en bloemketens

Voedsel- en bloemenketens vormen de kern van dit bachelor, International Business in Food and Flowers (BBA) -programma. U krijgt inzicht in de gehele productie- en supply chain, van producent tot consument, en alle fasen daartussenin. Je leert over handels-, management- en adviesactiviteiten van bedrijven die betrokken zijn bij de tuinbouw en voedselketens. Ook krijg je kennis over de branding van producten. De toegevoegde waarde van machines en (project) consultancy in de periferie van de sector is uitdagend om te leren. Als business manager op het gebied van Food and Flowers weet u dat speciale aandacht moet worden besteed aan de marketing, de continuïteit van innovativiteit en kwaliteitsbeheer van producten, systemen en, misschien nog belangrijker, de duurzaamheid van voedsel- en bloemenketens. . Naarmate de schaal van de wereldeconomie toeneemt, wordt het organiseren en reguleren van internationale handel steeds complexer - vooral in de voedings- en bloemensector, waar nu grote veranderingen plaatsvinden. Dit is een fascinerende sector, waar je consequent moet zorgen voor de best mogelijke match tussen producten en doelgroepen.

Met een diploma International Business in Food and Flowers op zak, kunt u kiezen uit tal van carrièremogelijkheden in binnen- en buitenland.

Betreed de internationale wereld van de handel in voedsel en bloemen

De wereld is jouw werkplek! In deze dynamische, snelle wereld zijn ondernemersgeest, professionaliteit en communicatieve vaardigheden een must. Nederland heeft een uitstekende reputatie op het gebied van de handel in levensmiddelen en bloemen in de landbouw. Daarom ben je gespecialiseerd in een dynamisch en innovatief vakgebied tijdens je BBA-cursus bij VHL: International Business in Food and Flowers.

Om succesvol te zijn in de internationale handel in levensmiddelen en bloemen, heeft u een uitgebreid overzicht nodig van de hele keten, van producent tot consument. U moet ook het netwerk van leveranciers, adviseurs en projectorganisaties kennen. Deze internationale grensoverschrijdende bedrijven, ketens, netwerken en organisaties vragen om kennis van zaken, logistiek, handel, ondernemerschap, internationale marketing, financieel management, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ben je geïnteresseerd in werken in de spannende wereld van Food and Flowers? Dan is dit vakgebied de juiste keuze voor u!

In jaar twee ga je stage lopen. In jaar drie besteed je een aantal maanden aan een praktische stage in een levensmiddelen-, diervoeder- en / of bloemenhandelbedrijf naar keuze. Het wordt aanbevolen om je stage buiten Nederland te doen. U kunt bijvoorbeeld werken als assistent voor een importeur of exporteur, een logistiek- of inkoopmanager. Voor je scriptieopdracht onderzoek je marktkansen, markttoegangsstrategieën, logistieke optimalisaties en financiële planning. Een van de opties kan zijn dat u zich richt op de ontwikkeling van uw eigen bedrijf. Ondernemerschap is een van de belangrijkste concepten van onze BBA.

In het buitenland studeren

Als je in het buitenland wilt studeren, moet je rekening houden met veel dingen. Bijvoorbeeld je collegegeld en studiefinanciering, aanmelding en registratie, je diploma en woonachtig in Nederland. Hier is een lijst met een paar dingen om te overwegen. Vaak zijn er verschillende regels voor Europese studenten (EER-studenten) en niet-Europese studenten, dus let op welke informatie op jou van toepassing is.

International Business in Food and Flowers

Praktische informatie

Collegegeld en financiering

In Nederland moet iedereen collegegeld betalen. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van of u een Europese (EER) student of een niet-Europese student bent. Er zijn verschillende mogelijkheden om je studie te financieren, bijvoorbeeld door een beurs of beurs aan te vragen.

Aanmelding en registratie

Voordat je je kunt aanmelden voor een cursus bij Van Hall Larenstein, moet je je aanmelden via Studielink (Nederlands registratiesysteem).

Graden

Wanneer je succesvol bent afgestudeerd aan International Business, heb je een Bachelor of Business Administration (BBA) diploma behaald.

specialisatie

alt = "Internationale handel in voedsel en bloemen

International Food and Flowers-professionals staan bekend als handelaren met de kennis van de wereld van het zakendoen op het gebied van voedsel- en bloemeneconomie en zijn daarom erg in trek op de arbeidsmarkt. Onze afgestudeerden hebben vertrouwen in het werken in internationale omgevingen als handelaren, commerciële en marketingmanagers, import- en exportmanagers of account- en verkoopmanagers. Een goede uitgangspositie is om junior import-exportmanager te worden voor een bedrijf dat bloemen importeert en exporteert naar het Verre Oosten. U kunt ook accountmanager worden bij een voedselverwerkend bedrijf in Spanje of marktonderzoek doen voor een frisdrankbedrijf in Oost-Europa. Investeringsanalyse in New York of de ontwikkeling van een importeenheid in Tokio is binnen handbereik. Later in je carrière zul je waarschijnlijk een senior manager worden of je kennis en ervaring gebruiken om je eigen bedrijf op te zetten. U kunt de eigenaar-manager worden van een bedrijf dat exotisch fruit exporteert naar Europa, of werken als senior adviseur in de snijbloemensector. De wereld wordt jouw werkplek!

De Agribusiness sector levert grondstoffen en andere verbindingen voor de Food, Flower en farmaceutische industrie. Als specialist in alt = "International Business in Food and Flowers, ben je klaar voor personeels-, management- en adviesfuncties in de netwerken en het bedrijfsleven van de verschillende waardeketens en ondernemingen. Je unieke verkoopargument is het vermogen om een rol te spelen in beide vraag- en aanbodketens over de hele wereld Je hebt inzicht in de kennis van bedrijfsprocessen van voedsel- en bloemenproducten en in internationale markten Je hebt een leidende positie in innovatie Afgestudeerden zijn voorbereid op werk in een competitieve omgeving binnen verschillende culturele instellingen. Na hun studie werken de meeste studenten voor een internationaal bedrijf in het buitenland of in Nederland. Je kunt werken in Azië, Brazilië, Afrika of Noord-Amerika, of je kunt actief zijn in Nederland. Je kunt een internationale marketingmanager worden, een project of financieel consultant of een duurzaamheidsmanager voor een zaadbedrijf in Tanzania Een internationale manager of consultant in New York of Tokio voor een tropische fr uit handelsonderneming zou ook een optie kunnen zijn.

Carrièremogelijkheden

Beantwoording van de behoefte aan professionals in de agrarische sector

Dankzij onze multidisciplinaire BBA International Business in Food And Flowers, hebt u tal van vacatures in de food- en bloemensector. De bachelor is ook een uitdaging als je ondernemersambities hebt. Onze ondernemersprogramma's bieden u echte kansen.

Er zijn veel organisaties waar je na je studie aan de slag kunt. Er zijn veel spannende functies, waaronder een internationale marketingmanager bij een multinationaal voedingsbedrijf, een duurzaamheidsadviseur en waardeketenadviseur of een logistiek manager voor een grote supermarktketen, financieel adviseur of projectontwikkeling. Deze bacheloropleiding is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van de internationale agribusinesssector aan afgestudeerden met een geloofwaardige innovatieve kennis van de voedings- en bloemensector, evenals marketing, handel, leiderschap, import en export. Er is veel vraag naar kwaliteitsmanagers, inkopers bij een internationale handelsonderneming, retail-marketing managers van groenten en fruit en verkoop- en handelsmanagers van voedselproducenten.

Een graad in Agribusiness Bedrijfskunde is breed, maar toch gespecialiseerd genoeg om u toegang te geven tot de voorhoede op de agribusiness-arbeidsmarkt. Afhankelijk van je specialisatie en ambitie zijn er veel meer interessante functies beschikbaar voor afgestudeerden in de internationale agribusiness.

Doe mee aan de online open dag en kies je opleiding!

Onze digitale deuren staan open om u te verwelkomen.
Video's: bekijk presentaties van elk programma, luister naar verhalen van studenten en maak kennis met onze hogeschool.
Live chat: richt je vragen aan studenten en docenten.
Informatie: studentenleven, toelating en inschrijving.
Schrijf je nu in voor de online open dag. Kies VHL.
Zaterdag 7 november 2020
Zaterdag 6 februari 2021

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden

HAVO-equivalent diploma secundair onderwijs

Een van de algemene toelatingsvoorwaarden voor al onze 4-jarige bacheloropleidingen is een diploma secundair onderwijs, dat gelijkwaardig is aan het Nederlandse havo-diploma. Voorbeelden van gelijkwaardige niveaus zijn het International Baccalaureate Diploma of A-Levels. Je diploma wordt geëvalueerd nadat VHL je ingevulde aanvraag heeft ontvangen.

Taalvaardigheid

Engels

Alle internationale studenten moeten een bewijs van hun Engelse taalvaardigheid leveren door een van de volgende documenten in te dienen:

  • Academische IELTS-test met een totale bandscore van 6,0 en geen subscore lager dan 5,0;
  • TOEFL-test met een score 78-80 (internetgebaseerd);
  • Cambridge Certificate of Advanced English * (CAE): geslaagd voor graad C of hoger;
  • Cambridge First Certificate (FCE) *: geslaagd voor rang B / C of hoger.

* Houd er rekening mee dat tests die ouder zijn dan twee jaar niet kunnen worden geaccepteerd.

vrijstellingen:

De volgende studenten zijn vrijgesteld van het leveren van bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

  • Moedertaalsprekers van het Engels (VS, VK, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en Canada (Engelstalige gebieden). Als moedertaalspreker Engels van de bovengenoemde gebieden, kunt u worden vrijgesteld van het leveren van extra bewijs van Engelse taalvaardigheid.
  • Kandidaten met een voldoende Nederlands diploma
  • Kandidaten met een internationaal baccalaureaat met een eindexamen in het Engels Een taal- en letterkunde.
  • Kandidaten uit Oostenrijk, België (Vlaanderen), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Roemenië, Slowakije en Zweden die een van de diploma's op de Nuffic-diplomalijst hebben behaald, inclusief een eindexamen in Engels.
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Lees meer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Lees Minder
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Meer Minder