Jazz-

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een bachelor in de jazz in Nederland

Ons Jazz-programma 'New York komt naar Groningen' is om twee redenen uniek in de wereld:

1 Vijftien topartiesten uit New York reizen op een roterend schema naar Groningen. Elke week van het jaar geeft een van hen les van maandag tot vrijdag.

2 Alle studenten (Bachelor en Master) werken met alle NY-artiesten, ongeacht het instrument van de student. Cursussen omvatten theorie, gehoortraining, componeren, arrangeren en een breed scala aan workshops. Daarnaast is er een doorlopende wekelijkse instructie van een Nederlandse topfaculteit van wereldklasse. Alle lessen worden gegeven in het Engels.

Programma structuur

Je begint het uitvoeren van het publiek vanaf de eerste dag. De nadruk ligt op het uitbreiden van je podiumervaring. Je leert ook piano spelen om de muziektheorie beter te begrijpen. Je neemt deel aan studioprojecten en je volgt cursussen in jazzarrangement en compositie. Uw belangrijkste instrument en de New York faculteit klassen zijn de focus van uw gehele studieprogramma.

Naast je privélessen speel je in verschillende ensembles. We organiseren ook elk jaar een reis naar New York. De didactische vakken en muzikaal ondernemerschap worden aangeboden in het tweede en derde jaar. Aan het eind van het vierde jaar je je studie af met een laatste concert, het weergeven van de muzikale visie die je hebt ontwikkeld.

We hebben geen beperkingen op het gebied van instrumenten. In principe is elk instrument toelaatbaar.

Toelatingseisen

Kandidaten voor opleidingen aan het conservatorium worden verwacht vertrouwd te zijn met bepaalde materialen en vaardigheden. Daarom moeten alle aanvragers optreden tijdens de toelatingsexamens, gehouden in mei en juni van elk jaar. Dit examen bestaat uit twee delen: een theorie- of auditieve toets en een auditie. Elk deel duurt ongeveer 30 minuten en beide vinden plaats op dezelfde dag. De resultaten worden het meest waarschijnlijk dezelfde dag gepresenteerd. In speciale gevallen is het mogelijk om een ​​dvd in te sturen in plaats van een auditie te doen.

Skype-auditie voor niet-Europese studenten

Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​dvd-auditie te doen. Uw dvd-auditie wordt gevolgd door een Skype-auditie. De inhoud van de Skype-auditie is gebaseerd op de dvd. Je ontvankelijkheid is gebaseerd op je twee audities.

Loopbaanperspectieven

Afgestudeerden zijn opgeleid om professionele musici te zijn en zijn uitgerust voor een muzikale carrière, optredend in verschillende ensembles, in alle stijlen van de jazz. Je zult weten hoe je jezelf en je groep kunt promoten. Je zult in staat zijn om muziek te componeren en arrangeren voor allerlei soorten ensembles en orkesten. Je gaat anderen lesgeven op een muziekschool of privé. De meeste afgestudeerden zijn zelfstandigen, het nastreven van 'portfolio loopbaan' die prestaties combineren met lesgeven.

www.hanzegroningen.eu/pcc

/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListing
Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder