Live evenementen productie BA (Hons) & fda

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Live Events Production BA (Hons) opleiding is een innovatieve cursus die u laat kennismaken met de verschillende gebieden van de productie gebeurtenis, in alle sectoren. Deze cursus is ook beschikbaar als een 2 jaar foundation graad.

Deze cursus richt zich sterk af van de inzetbaarheid, ervoor te zorgen dat u met een breed portfolio aan relevante ervaring, samen met de juiste vaardigheden en attitude om te werken in een veilige en verantwoorde manier. U vindt er een scala aan-industrie op basis van certificaten in de eerste module, die u zal uitrusten met de basiskennis en vaardigheden om u meer inzetbaar op evenementen in de loop te maken krijgen, te bouwen op uw werkervaring portfolio. Tegen het einde van de eerste twee jaar, zal je in staat zijn van het ontplooien van een reeks van creatieve processen, van ontwerp voor live muziek, om de naamsbekendheid, het omgaan met kunstenaars of gewoon het beheer van de verwachtingen van uw klant te zijn, en je krijgt een goed begrip hebben van de verschillende werkwijzen en technieken die worden gebruikt in de industrie.

Het laatste jaar is gericht op het beheer en zal meer inzicht in de belangrijkste kwesties die betrokken zijn bij het strategisch beheer van grote evenementen, festivals en podia te bieden. Persoonlijke en professionele ontwikkeling wordt benadrukt en aangemoedigd tijdens het programma, samen met de inzetbaarheid vaardigheden en het streven naar verdere professionele ontwikkeling. De modules versterken beroepsgerichte karakter van het programma en zijn ontworpen om studenten te leren om te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van strategieën voor het beheer via de belangrijkste gebieden binnen de sector live evenementen voor een geslaagd event management carrière.

LiveEventsProduction101

Waarom studeren deze cursus?

Beroepsopleidingen op het creatieve gebruik van entertainment technologie bereidt je voor op een breed scala van functies binnen de Live Events Industry. Een reeks van 12 modules over de eerste 2 jaar krijgt u sterke basis te geven in een reeks van technische, creatieve en productie management disciplines. U leert van professionals uit de industrie, hebben toegang tot de training op een breed scala aan standaard uitrusting en wordt erkend met een aantal van de industrie erkende certificeringen om de inzetbaarheid te vergroten. Work-plaatsing en loopbaanontwikkeling modules zijn ontworpen om u uit te rusten met de vaardigheden, kennis en ervaring om vooruitgang te boeken in het arbeidsproces of stelt u als freelancer. U vindt een aantal van de groep projecten op basis van de typische professional slips waar u teamwork vaardigheden te ontwikkelen voltooien. Geschreven rapporten en onderzoeksopdrachten zal uw kennis te verdiepen en de basis leggen voor progressie naar verdere studie. Tijdens het derde jaar vindt u een scala van modules onderzoek naar het beheer van live evenementen en productieplanning te dekken.

Studenten die kiezen voor de tweejarige FDA Live Events Production komen in aanmerking om vooruitgang te boeken op de eenjarige Live Events Production (Top-up) BA (Hons). Ze komen ook in aanmerking voor de toegang tot de Live Visual Design and Production BA (Hons) cursus bij het tweede jaar entry point.

Carrière

Carrièremogelijkheden bestaan ​​in een reeks backstage industrieën - van live muziek, theater en tentoonstellingen voor conferenties, festivals en cruiseschepen - overal waar een live-evenement plaatsvindt! Deze cursus kunt u instellen op uw weg naar een verscheidenheid van loopbanen of bijscholing. U kunt bijvoorbeeld een verlichting technicus, lichtontwerper, Sound System Engineer, Live Sound Engineer, Productiemanager, Live Visuals ingenieur of gebruiker, Video Wall Technician, bewegend licht technicus, Pyrotchnician, Event Manager, Tour Manager, Site Manager, Safety Officer , Artist Liaison, Stage manager etc. Afgestudeerden van de cursus werken momenteel voor: P & O Ferries, Fix8, YSLV, Ibiza Rocks, XL Video, CAST (Doncaster), Koninklijk theater van Wakefield, LS-Live, PerryScenic, Brilliant Automation, Litestructures. Na voltooiing van de FDA u in aanmerking te passen voor de Live Events Production (Top-up) BA (Hons) eenjarige opleiding. U bent ook in aanmerking voor de toegang tot de Live Visual Design and Production BA (Hons) cursus bij het tweede jaar entry point.

Modules

Jaar 1:

 • Academische en beroepsvaardigheden voor de Events Industries
 • Concept Design en presentatie
 • regie
 • live geluid
 • verlichting
 • live-Visuals

Jaar 2:

 • Stage
 • Onderzoek Methoden voor Evenementen Studies
 • Entertainment Networks en Showcontrole
 • Event Production Management
 • Productie Planning en Realisatie
 • Career Development en Employability

Jaar 3: BA (Hons) alleen

 • De geïntegreerde muziekspeler en Live Events Production Zaken
 • Production Planning and Management
 • Evenementen Logistiek
 • Work Related Project
 • Major Project
LiveEventsProduction102

Aanslag

Assessment is door portfolio, groepen praktisch, presentatie en (eventueel) een draagstuk van de module betreffende werkzaamheden. Alle beoordelingen zijn gebaseerd rondom u waaruit uw vaardigheden en ervaring, na te denken over hoe je zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen en een nuttig hulpmiddel voor u om doelstellingen en doelen te stellen.

U zult ook worden verwacht dat de methoden en praktijken die niet zijn opgenomen in de module te onderzoeken en te verhouden en vergelijk deze naar uw leren.

Ander werk om de module relevant kan onder meer een stage design en lay-out, een festival gebeurtenis plan of misschien een lichtontwerp en visualisatie.

Toelatingsvoorwaarden

Voor 2017 binnenkomst

Je zou normaal gesproken vijf GCSE's in de rang C en hoger, waaronder Engels taal en wiskunde. Daarnaast hebt u nodig: BA - 104 UCAS punten gebaseerd op 3 A / AS niveaus of Vocational A niveaus of BTEC Niveau 3.

FDA - 64 UCAS punten gebaseerd op 2A / AS niveaus, Vocational A niveaus of BTEC Niveau 3.

Als u niet aan de vereiste UCAS punten, maar hebben veel werkervaring relevant voor live evenementen kunt u toch in aanmerking komen.

Als Engels niet je eerste taal die u IELTS 6.0 of gelijkwaardig nodig.

* Let op: - alle aanvragen moeten worden ingediend via UCAS

Hoe te solliciteren

Aanvragers wordt geadviseerd om zorgvuldig te lezen alle belangrijke informatie over het aanvragen van een plaats bij Backstage Academie voor het aanvragen van een plaats en het aanvaarden van een aanbod. Deze zijn te vinden op onze partner website van de Universiteit door hier te klikken - www.bolton.ac.uk/Admissions Aanvragen worden meestal gemaakt via UCAS. Bij het invullen van uw UCAS toepassing, geef speciale aandacht aan uw persoonlijke verklaring, omdat dit de primaire basis waarop we kandidaten selecteren. Bijzondere aandacht zal worden gegeven aan mensen zonder de nodige academische kwalificaties, maar die in staat zijn om relevante praktijkervaring aan te tonen. We kunnen bovendien nodigen u uit om deel te nemen voor een gesprek. Ons interview proces is ontspannen en informeel; Dit is je kans om ons te vertellen over uw ervaringen, vragen te stellen en voor ons om ervoor te zorgen dat de cursus voor u geschikt is. We proberen ervoor te zorgen dat de huidige studenten staan ​​klaar om hun ervaring van de cursus met u bespreken.

Aanvragen voor dit jaar

Gelieve aanmelden via UCAS (Universiteiten en Hogescholen Admissions Service) voor september binnenkomst.

De online aanvraagformulier en de richtsnoeren zijn beschikbaar op de UCAS website.

U kunt zich aanmelden voor maximaal vijf gangen door middel van UCAS (bij dezelfde of verschillende instellingen) voor een bedrag van £ 23. Als alternatief, als je alleen wilt solliciteren voor een enkele cursus bij één instelling dan een gereduceerde aanvrager vergoeding van £ 12 van toepassing is.

U heeft de volgende informatie nodig om uw UCAS aanvraagformulier in te vullen:

 • Instelling Code Name: BOLTN
 • Instelling Code Number: B44
 • Cursus Code: BA - N821; FDA - N820

Aanvragen voor volgend jaar verder

Registreer uw interesse en wij kunnen u informatie te sturen over de open dagen, updates over de cursus en informatie over hoe en wanneer van toepassing.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Backstage Academy provides the best possible training for the flourishing live events industry with fantastic industry links and access to production facilities for teaching and learning.

Backstage Academy provides the best possible training for the flourishing live events industry with fantastic industry links and access to production facilities for teaching and learning. Lees Minder
Wakefield , Wakefield + 1 Meer Minder