Lees de Officiële Beschrijving

Overzicht

Bent u geïnteresseerd in een carrière gebied waarin ze actief inzetten voor sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen waarin je mensen te helpen professioneel in moeilijke leven? Onder de dubbele programma "Social work" Bachelor's leer je educatieve, psychologische, juridische en medische kennis en je voor te bereiden met diepgaande zakelijke content ook voor de toekomstige leidinggevende functies in maatschappelijke instellingen voorheen.

Met afstuderen, ontvangt u ook de extra titel "door de staat erkend sociaal werker en maatschappelijk werker" of "State-goedgekeurde sociaal werker en maatschappelijk werker." erkenning staat is een belangrijke voorwaarde voor het instellen van een groot aantal maatschappelijke instellingen.

Gegevens en feiten over de opleiding Social Work

 • Studieduur: 7 semesters
 • Graad: Bachelor of Arts, State-goedgekeurde sociaal werker en maatschappelijk werker of door de staat erkend sociaal werker en maatschappelijk werker
 • Inschrijving: WS 1 oktober; SS 1 april in Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Neurenberg
 • Toepassing periode: WS oktober 01-31 augustus, SS 1 oktober - 1 april in Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Neurenberg
 • Plaatsen van de studie: Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Neurenberg
 • Focus ofwel: jeugd onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg / jongerenwerk, sociale diensten voor volwassenen

De inhoud van de opleiding Maatschappelijk Werk

Hoe om te bemiddelen tussen de strijdende familieleden? Welke wettelijke eisen zijn er in het asiel? En hoe de kwaliteit beheer te bouwen in maatschappelijke instellingen? De studie bereidt u voor de verschillende taken in het werkveld van het sociaal werk voor:

 • Ze hebben te maken met de doelstellingen, concepten en structuren van het sociaal werk.
 • Je krijgt een dieper inzicht in de aanverwante wetenschappen en professionele wetenschappelijke benaderingen van het sociaal werk.
 • Ze leren hoe ze specifieke steun en uitgevoerd te plannen: een zaak verband houdende, het leven op de wereld gericht en resource-georiënteerd.
 • Ze leren leeftijds- en ontwikkelingsgebied te werk gaan en het verwerven van interculturele vaardigheden in de omgang met mensen met verschillende achtergronden en culturen.

Stroming in de studie

Ze bezetten sociale wetenschappen, medisch georiënteerde, bestuurlijke en methodologische en praktijkgerichte basisvakken, evenals diepgaande specialisatie onderwerpen.

Depressies in de cursus Social Work

Door te kiezen voor een depressie in het duale studies IUBH bieden wij uit de 6de Semester de mogelijkheid zich te specialiseren in een van de drie aantrekkelijke werkterreinen van het sociaal werk en voor te bereiden zo specifiek op uw droombaan.

Depressie en vroegschoolse educatie

De depressie Childhood Education bereidt u voor de sociaal-educatieve educatieve werk van de kinderen in de oprichting van kinderopvang (kinderdagverblijf, opvang). Je leert verschillende ontwikkeling factoren, benaderingen en methoden, evenals kennen de rol van de ouders en het gezin. Na het voltooien van je studie bent u zich bewust van de gekwalificeerde planning en uitvoering van zorg, programma's, cursussen en adviesdiensten in de ontwikkeling bevorderen van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Depressie kinderen en jongeren / Jugendsozialarbeit

Verdiepen voor kinderen en jongeren / jeugd maatschappelijk werk bereidt u voor het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Ze leren de grote verscheidenheid aan educatieve hulp en alle andere door het kind en Wet op de jeugdzorg weten gereglementeerde maatregelen. Dit geldt ook voor het aanbod van de jeugd maatschappelijk werk, zoals de voorstellen van de jeugd onderwijs. Na het afronden van je studie weet je organisatorische structuren, concepten en methoden van kinderen en jongeren.

Het verdiepen van de sociale diensten voor volwassenen

De verdieping van de sociale diensten voor volwassenen bereidt je voor het werken in verschillende gebieden van de actie. Na het afstuderen, je weet wel framework, doelgroepen en methoden in het sociaal werk met mensen in moeilijke situaties.

Toelating om te studeren

Ze kunnen worden toegelaten tot undergraduate studies aan de IUBH als u één van de volgende voorwaarden voldoen:

Toelatingsvoorwaarden

 • Studeren met (gespecialiseerde) Abitur

Als een kandidaat of kandidaten met een toelating tot de universiteit (Abitur), verschillende middelbare school of technische hogeschool direct kan worden toegelaten tot de dubbele bachelor studie aan de IUBH.

 • Studeren zonder Abitur

Zonder (technische) middelbare school of college ingang een ingang is mogelijk als u de volgende ervaring te brengen:

Ten minste twee jaar beroepsopleiding en ten minste drie jaar ervaring.

 • Toelatingseisen voor aankomende studenten uit het buitenland

Als buitenlandse studie aanvrager of een buitenlandse kandidaat moet je een toelating tot de universiteit kwalificatie, dat is het Duitse equivalent hebben. In uw aanvraag, moet je kennis van de Duitse taal te bewijzen op het niveau C1, daarnaast krijgt u de interne toelating tot de universiteit test uit te voeren.

Wij garanderen u een plek!

Ze zijn bang te zijn aan het einde van de geldigheidsduur vrijblijvend? Neem dan contact op: Wij garanderen u een plaats!

Om te studeren met ons, we hebben twee versies:

 • Regelmatige studie start in de dual degree: Als je hebt gevonden met onze hulp aan de basislijn een geschikte praktische werking en de studie contract is ondertekend, u al uw reguliere duale studies te starten.
 • Studie start in afstandsonderwijs: De zoektocht naar een praktische werking was niet succesvol, totdat de deadline? Ze willen dat onze studies onderzoeken grondig ieder geval eerst? Geen probleem: Start de eerste learning semester op afstand en gebruik maken van de extra tijd voor de zoektocht naar een praktische werking. Als u tot het begin van het tweede semester vond een praktijk partner en de studie contract werd ondertekend, ga dan, na het passeren van de examens van het eerste Semester, dual in reguliere studies. (Over de eisen van de dubbele studies zie hierboven)

Let op: De studie cursus garantie wordt alleen gegarandeerd als de toelatingseisen voor de dual degree programma wordt voldaan.

Carrièremogelijkheden in de opleiding Maatschappelijk Werk

Of het nu in het jeugdwerk in een kinderdagverblijf of een senior faciliteiten: wacht Als een ontluikende professionele en leidinggevende kracht in de brede waaier van sociale diensten spannend werk voor je.

Door onze dual-concept u op te halen tijdens hun studie richtte praktijkervaring en na het afstuderen geschikt voor een verscheidenheid aan taken in de sociale diensten.

Opleiding te volgen in:
Duits

Zie 8 andere vakken van IUBH Duales Studium »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Apr. 2019
Oct. 2019
Duration
7 semesters
Deeltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Apr. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Apr. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum