Meubel ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

Vandaag ontwerp doordringt elke industrie, product of dienst, in termen van inhoud, taal, technische en functionele aspecten.

Vanuit deze behoefte richt de cursus zich op het trainen van professionals die in staat zijn om innovatieve vormen en functies te ontwerpen, interpreteren en anticiperen op nieuwe esthetische lijnen van zijn tijd. De student weet hoe hij moet ontwerpen, maar wordt ook een ondernemer van ideeën dankzij de vele samenwerkingsverbanden tussen de Academie voor Schone Kunsten Aldo Galli IED Como en lokale bedrijven; Het heeft dus de cultuur van design, expressieve vaardigheden en technologische kennis ontwikkeld, die IED altijd heeft gepromoot als een school van "Know-How". Met een didactisch begeleid bedrijfsplan, zullen ze kennis verwerven om de nieuwe uitdagingen van een professioneel veld in constante evolutie aan te pakken.

Carrièremogelijkheden: productontwerper, conceptontwerper, art director, systeemontwerpers, assistenten bij het zoeken naar materialen, componenten, technische apparatuur.

De driejarige opleiding Meubelontwerp biedt een specialisatie:

Specialisatie in interieurontwerp

De interieurontwerper van vandaag moet competenties hebben, zowel in de architecturale samenstelling van een ruimte als in het ontwerp van diensten, om de relatie tussen ruimte en mensen te organiseren en te verbeteren. De specialisatie is gericht op het geven van methodologie en structuur van het culturele, technische gebied van interieurontwerp. Culturele elementen verbonden met design, architectuur en kunst maar ook sociologie en antropologie zijn allemaal onderwerpen van studie, noodzakelijk om de evolutionaire verschijnselen van gedrag te begrijpen. Studenten maken kennis met marketing, een essentiële tool voor het analyseren van merkwaarden en marktpositionering van de bedrijven waarmee de interieurontwerper samenwerkt. Ze krijgen hun eigen solide projectontwikkelingsmethode die, uitgaande van ethische, sociale en duurzame waarden, hen in staat stelt een mindset te ontwikkelen voor strategisch ontwerp.

De cursus Meubelontwerp is bedoeld om in het eerste jaar de basis te onderwijzen, de basistraining met betrekking tot de cultuur, de hulpmiddelen en de regels die een projectmatige aanpak onderscheiden en kenmerken. Het tweede jaar concentreert zich op de methoden en het ondersteunde projectontwerp. De student verwerft kennis en competenties op specifieke professionele gebieden, door praktische ervaringen, de studie van technische disciplines en kenmerken van de cultuur, met bijzondere aandacht voor de evolutie van de context, de markten en de gebruikte taal.

Het derde jaar is gewijd aan een geavanceerd ontwerpproject in een professionele setting , waarbij ervaring wordt opgedaan met wat van een professionele ontwerper op verschillende gebieden vereist is. Het afstudeerproject is zowel complex als gedetailleerd, uitgevoerd in samenwerking met industrieën en bedrijven die samenwerken met de Academie en op zoek zijn naar originele en innovatieve oplossingen.

De meubelontwerper maakt deel uit van het professionele systeem met uitvoerende competenties, waarmee het vermogen wordt getoond om in teams te werken en de suggesties van een project te interpreteren en het correct te vertalen op basis van economische, ergonomische, fabricage-, materiaal- en modelleringsvereisten voor productie.

Naast technische expertise moet de meubelontwerper de trends en stijlen van de consument interpreteren, de marktvereisten, de sociale en consumentendynamiek, de formele taal, filosofie en cultuur van het bedrijf begrijpen die onmisbaar worden. Afgestudeerden zullen professionele activiteiten uitvoeren in de industriële en sociale systemen zoals productontwerper, conceptontwerper, art director, systeemontwerpers, assistenten bij het zoeken naar materialen, componenten, technische apparaten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural in ... Lees meer

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural institution that is the pride of this city and one of Italy finest schools of restoration, the Galli Academy joined the IED Group in 2009. Lees Minder