Modellista - Professioneel trainingsprogramma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Een Modellista / Fashion Model Maker is een professional die verantwoordelijk is voor het volgen en coördineren van alle stadia van de kledingontwikkeling, van het ontwerp van het basispatroon tot de stofoverdracht, van het maken van technische vellen tot het wijzigen van maten via een CAD-systeem.

Hij wordt beschouwd als een sleutelfiguur bij het maken van mode en is het figuur dat de creatieve ideeën van Fashion Designer of het stijlbureau interpreteert en transformeert in prototypen. Om die reden heeft hij of zij een centrale rol in de modewereld, waar veel gevraagd wordt door kledingproducerende bedrijven.

Bij het volgen van de cursus die is gewijd aan dit vak op IED Venice, zullen studenten een specifieke voorbereiding krijgen om dit professionele pad te beginnen, waarbij ze tegelijkertijd competenties en vaardigheden verwerven met betrekking tot modehistorie, schetsen, maatwerk, textiel, patroon en de technieken om de jurk 'juiste pasvorm.

Professionele mogelijkheden - Model, Model CAD, Prototype Assistant en Fashion CAD Illustrator.

Doel - Het professionele trainingsprogramma is bedoeld voor diegenen die een bijzondere gevoeligheid voor mode hebben ontwikkeld, de evolutie van de stijl van het kleden en specifieke vaardigheden voor het onderscheiden van hoogwaardige maatwerkproducten. De training is gericht op het leveren van zeer professionele specifieke vaardigheden, geschikt voor een compleet modeproject, van de conceptie tot de driedimensionale realisatie van het kledingstuk, zowel voor degenen die werk vinden in de stijlkantoren als voor degenen die het ondernemerschap willen nemen. pad als een stylist.

Methodologie en structuur - De training is verdeeld over twee jaar. Het eerste jaar is gewijd aan de verwerving van specifieke culturele referenties over de evolutie van de geschiedenis van de mode, textieltechnologie, ontwerpmethodologie, de basis van modellerings- en kleermakerstechnieken.

Aan de andere kant is het tweede jaar gericht op het verwerven van bewustzijn en competenties in de specifieke professionele gebieden, en helpt het studenten bij het ontwikkelen van hun eigen stijl. De ontwerpactiviteiten worden ondersteund door de studie van technische disciplines, zoals de ontwikkeling van het papieren model met CAD-technologie en een diepgaande studie op het gebied van kleermakertechnieken, de transformatie van de basismodellen en de techniek van moulage, dat is draperen naar de testpop.

De didactische methodologie die is aangenomen, is gericht op het betreden van de professionele wereld door middel van directe ervaringen met het ontwerpen en realiseren van prototypen. Op jaarbasis en in continuïteit met de leringen van de training, hebben studenten de mogelijkheid om de vaardigheden te ervaren die ze tijdens creatieve workshops hebben opgedaan en om zichzelf te vergelijken met de verschillende aspecten van de beroepspraktijk.

Laatst bijgewerkt op September 2018

Over de school

Venice has always been a crossroads of different cultures, which has allowed it to be more exposed than other cities to influences, trends and innovations, in the arts as well as in culture and commer ... Lees meer

Venice has always been a crossroads of different cultures, which has allowed it to be more exposed than other cities to influences, trends and innovations, in the arts as well as in culture and commerce, nurturing a vocation for researching and encountering everything that is new. Lees Minder