Ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een Bachelor in Design in Nederland

Ben je creatief, nieuwsgierig, geïnteresseerd in het experimenteren met afbeeldingen en het converteren van ideeën in visuele concepten, dan is de Bachelor of Design misschien wel het juiste programma voor jou. We leiden getalenteerde en ambitieuze studenten op tot experimentele ontwerpers met een kritische houding. Onze afgestudeerden zijn volledig voorbereid op een carrière als ontwerper.

Deelnemen aan de bloeiende sector

Als ontwerper word je lid van de creatieve industrie, een van de meest bloeiende sectoren in Nederland en daarbuiten. Je zult niet alleen de vaardigheden beheersen die je nodig hebt om een ​​professionele ontwerper te worden, je zult ook een kritische houding ontwikkelen, nadenken over je eigen werk en dat van je medestudenten, en je eigen stijl en authenticiteit. Fouten maken maakt deel uit van je ontwikkeling naar een professionele ontwerper. Door te experimenteren, falen en opnieuw te beginnen, creëert u uw eigen stijl, uw handtekening.

Je leert ook om je authenticiteit als ontwerper te ontwikkelen en te beschermen. Wij bieden u de beste faciliteiten en counseling. Je werkt samen met andere studenten om te leren functioneren in een (interdisciplinair) team. Je leert spelen met afbeeldingen en ontdekt hoe je visuele vermogens oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke problemen.

Het programma

In de loop van vier jaar leer je alles wat je nodig hebt om je praktijk als professionele ontwerper te beginnen. In het eerste jaar leer je alles over algemeen ontwerp. Je schrijft je in voor elk definitief profiel in vijf studieperioden en je maakt jezelf vertrouwd met analoge en digitale vaardigheden. Je krijgt ook les in kunst, ontwerptheorie en beroepsopleiding. Tijdens de hoofdfase u uw eigen weg te kiezen. Dit kan een pad zijn dat is gericht op een van de ingestelde studieroutes. Je kunt ook je eigen pad kiezen, onafhankelijk van een bepaald medium, waarmee je de verschillende profielen kunt combineren die in de volgende sectie worden genoemd.

Vijf studieroutes

Graphic & Interaction Design : u gaat zich richten op hoe u op een creatieve en originele manier berichten kunt overbrengen via afbeeldingen en typografie. De twee belangrijkste onderwerpen zijn Graphic Design en Interactive Design. Andere onderwerpen betreffen het leren van meer over de kracht van fotografie en video en de vele mogelijkheden van typografie.

Illustratie & Animatie : u richt u op het maken van stilstaande en geanimeerde afbeeldingen. Je hoofdvakken zijn Illustratie en Animatie. Je hulpvakken zijn Tekenen & Schilderen, Fotografie, Visuele typografie en Beeldgrammatica. Als afgestudeerde zul je niet alleen bekwaam zijn in het met de hand maken van afbeeldingen, maar je zult het ook onder de knie hebben

professionele digitale ontwerpvaardigheden.

Interior Architecture & Design : je focust op ruimte als een ononderbroken element in alle opdrachten. De hoofdonderwerpen zijn Interieurarchitectuur en Interieurobjecten. Je hulpvakken zijn Architectuur, Bouwtechniek en Visualisatie. Tijdens dit programma leer je over verschillende technische methoden en ontwikkel je je persoonlijke visie en signatuur.

Tijdgebaseerd ontwerp : u zult zich concentreren op bewegende beelden in verhalen, in tijd en ruimte. Je bereidt je voor op een toekomst als ontwerper die werkt voor theaters en de game-industrie. Je zult het gebruik van afbeeldingen, video, licht en geluid verkennen. Je draagt ​​bij aan producties, vaak in samenwerking met een reeks professionele organisaties.

Productontwerp : u gaat zich richten op het worden van een ontwerpondernemer. Je kiest je eigen referentiekader, het creëren van een verzameling van voorwerpen en producten die deel uitmaken van het merk je zal gebruiken om jezelf te presenteren in de markt zal zijn.

Extra activiteiten en kansen

Tijdens je studie krijg je alle kans om je kennis en ervaring te verrijken door deel te nemen aan projectweken, excursies en off-courses. We bieden een groot aantal extra activiteiten, zoals masterclasses, tentoonstellingen en festivals. Beroepsopleiding maakt ook deel uit van het curriculum, evenals de mogelijkheid om een ​​semester in het buitenland te studeren. Om je vaardigheden te beheersen en je opdrachten uit te voeren bieden we een breed scala aan faciliteiten, technische workshops en cursussen.

Ervaren docenten uit het professionele veld

Je wordt onderwezen door ervaren leraren die ook werken als professionele ontwerpers. De meesten van hen runnen nog steeds hun eigen praktijk en bieden studenten de mogelijkheid om hun eigen professionele netwerk op te bouwen. We nodigen ook gastdocenten uit, die je een volledig nieuw beeld van de wereld van design zullen geven.

Carriere vooruitzichten

In je vierde jaar voer je een gezamenlijke examenexamenopdracht uit en een eigen onafhankelijk examenproject. Op deze manier presenteert u zichzelf als een professionele ontwerper, klaar om uw carrière te beginnen met het opzetten van uw eigen ontwerpstudio of het vinden van een baan, bijvoorbeeld bij een ontwerpbureau, marketingbureau, gamingbedrijf of theater.

www.hanzegroningen.eu/artacademy

Laatst bijgewerkt op nov 2017

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder