Opleiding In Cultureel Erfgoed

Università degli Studi della Basilicata

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Opleiding In Cultureel Erfgoed

Università degli Studi della Basilicata

De belangrijkste vormende doel van de opleiding is om kennis en vaardigheden te bieden voor het beheer van het cultureel erfgoed van de archeologische soort, artistieke, archivering en bibliothecaris.

De cursus, in feite, is ontworpen om een ​​professionele junior trainen kunnen processen voor het identificeren en ontwikkelen van het cultureel erfgoed, zowel ten aanzien van partijen en publieke organisaties en particulier natuurbeheer te ondersteunen.

De ondertekening van een educatieve en wetenschappelijke samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit van Florence, kunnen leerlingen en docenten natuurlijk de mogelijkheid om te wisselen met collega's Universiteit van Florence, en biedt dus de mogelijkheid van het uitvoeren van een periode van studie in Toscana.

Afgestudeerden kunnen hun studie voort te zetten door het inschrijven in de Master of Science in Science van toerisme en cultureel erfgoed of andere magistrale paden overeenkomen met het geïdentificeerde curricula. Daarnaast, het verstrekken van de opleiding toegang tot de cursussen ontworpen om les te geven in de school.

leerdoelen

  • zorgen voor een degelijke basisopleiding, theoretische en methodologische, in het literaire veld, historisch en geografisch, door middel van de identificatie en de activering van wetenschappelijke gebieden die verband houden met basisactiviteiten overwogen in de referentie-klasse, in een mate van ten minste 23% van de opleiding;
  • bieden uitgebreide en diepgaande kennis op het gebied archeologische, artistieke, historische en documentaire Demoethnoanthropological, door middel van de identificatie en de activering van wetenschappelijke disciplines in verband met de activiteiten die kenmerkend zijn voor ten minste 35% van de opleiding. Studenten kunnen kiezen tussen onderwijs en theoretische en praktische activiteiten;
  • adequate wetgevende training met bijzondere aandacht voor het beheer en het behoud van het cultureel erfgoed;
  • laten mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels te verwerven, door passende leeractiviteiten die studenten in staat stellen het verwerven van de B1-niveau (in verband met de indeling ERK - Gemeenschappelijk Europees Referentiekader);
  • laten kennen en gebruiken de belangrijkste computers en elektronische communicatie binnen vakgebied van belang, door middel van de activering van specifieke laboratoriumactiviteiten.

De educatieve activiteiten

Educatieve activiteiten, uitgevoerd in samenwerking met het Department of Human Sciences worden uitgevoerd, zijn onderverdeeld in vier curricula: Archeologie, Demoethnoanthropological, Historisch Artistiek, historisch erfgoed.

De training organisatie voorziet in een eerste jaar gericht op gemeenschappelijke disciplines en basic. Vervolgens kiest de student één van de curricula met voornamelijk specifieke onderwerpen.

Het behalen van 180 studiepunten (CFU) aanwezig, inclusief examens, practica en stage, neemt studenten aan de verwezenlijking van de Bachelor in Exploitant van Cultuur.

toegang mode

Studenten die zich inschrijven voor de cursus worden uitgenodigd om de evaluatie van de basisvaardigheden tests nuttig zijn om hun inbreng vaardigheden vast te stellen te ondersteunen. De test is niet verplicht, maar de geregistreerde die niet zullen ondersteunen automatisch alle verplichtingen Extra Learning (OFA) eisen worden verleend.

stages

De cursus van Studies biedt de mogelijkheid voor studenten om te wonen, het derde jaar van de opleiding, een activiteit die gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden en praktische kennis in aanvulling op die van oudsher geassocieerd met de leer, in het bijzonder naar verwachting kennis en experimenten van kennis, vaardigheden en eigenaar van de professionele vaardigheden.

Dit zijn activiteiten uit:

  • stage: deze praktijk activiteit wordt uitgevoerd in een host-structuur, private bedrijven, maatschappelijke organisaties of de interne structuur van de Ateneo uitgevoerd, ontleend aan het curriculum onderwerpen. De stage, die 150 uur duurt, kan worden geactiveerd na het behalen van 90 studiepunten. De aanvraag voor de identificatie van de opleidingsactiviteiten uit te voeren moet worden voorgelegd aan de Raad van de opleiding, in overeenstemming met de door haar vastgestelde procedures, die ook bezig met de beoordeling van domade en hun goedkeuring.
  • Opgraving: studenten die geïnteresseerd zijn in de verdieping van de studie van het archeologische disciplines kan de stage vervangen door een activiteit van archeologische opgraving. De activering van de opgraving moet aan het Ministerie van Onderwijs Sector management meegedeeld voor elke leerling van de docent die verantwoordelijk is voor het zelfde voor het lopende studiejaar, zodat de goedkeuring en communicatie naar de betrokken kantoren voor alle aangelegenheden met betrekking tot verzekering
  • onderzoeksmethodologie workshop: training activiteit die is bedoeld om deze culturele instrumenten die nodig zijn om een onderzoek te pakken te voeren, gericht op het realiseren van een specifieke studie in de loop van hun curriculum pad

Met het oog op de identificatie van de specifieke leerdoelen van de gekozen activiteit en de krediet, moet de student een universitair docent, gekozen uit de reguliere docenten van één van de leer geactiveerd voor de studie cursus te vinden.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Italië - Matera
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Italië - Potenza
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italië - Potenza
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Italië - Matera
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan