Read the Official Description

Overzicht

Medewerkers werven, bevorderen de motivatie of problemen in de sociale en arbeid te verduidelijken: De taak van een persoonlijke manager combineert het werken met mensen met een economische en juridische kwesties. De focus van de duale opleiding Personeelsmanagement is de praktijk! Door de wekelijkse verandering tussen praktijk in uw bedrijf en theorie op de campus kunt u uw kennis direct toe te passen.

Gegevens en feiten over het studieprogramma Personnel Management

 • Studieduur: 7 semesters
 • Graad: Bachelor of Arts
 • Inschrijving: WS 1 oktober
 • Toepassing periode: WS 1 oktober - 31 augustus
 • Studie: München, Dusseldorf
 • Belangrijkste optioneel: Personal Marketing, Human Resources & Administration

Inhoud in de opleiding Personnel Management

Hoe vindt u de beste mensen voor de job geadverteerd? Hoe om problemen tussen werknemers en werkgevers te bemiddelen? Hoe aan de werknemers te bevorderen, zodat het bedrijf profiteert van het? Hoe kun je anderen om hun carrière doelen en potentieel te realiseren helpen? Hoe maak je personeel voor hun inzet voor te bereiden?

De opleiding Personnel Management bereidt je specifiek naar de verschillende uitdagingen in human resources voor:

 • Ze hebben te maken met persoonlijke-politieke kwesties.
 • Ze gaan met de organisatie en de prestaties meten van human resource management.
 • Ze krijgen belangrijke vaardigheden op het gebied van organisatiepsychologie en leiderschap.

Stroming in de studie

Ze bezetten tijdens hun dubbele studie volgende zakelijke basisvakken diepgaande specialisatie onderwerpen. De cursus inhoud zijn verdeeld over verschillende vakgebieden, waaronder bijvoorbeeld, arbeid en sociaal recht, zelf en sociale vaardigheden (retoriek, vreemde talen of time management, etc.) of specifieke kennis in personeelsmanagement.

Depressies in de loop personeelsmanagement

Door te kiezen voor een depressie, bieden wij u de mogelijkheid zich te specialiseren in een gebied van human resource management en voor te bereiden dergelijke gericht op uw droombaan uit de 6e semester.

depressie Personalmarketing

In de uitsparing personeelsmarketing u bereid bent voor de voorwaarden van het personeel marketing en verschillende analytische en het management van de doelgroepen en stakeholders. Ze leren de huidige uitdagingen en trends kennen en begrijpen het belang en de invloed van het employer brand. Na het voltooien van je studie bent u zich bewust van de fundamentele causale relaties en methoden voor het verkrijgen en het veiligstellen van gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers voor het bedrijf.

Het verdiepen van human resources management en organisatie

Het verdiepen van Human Resource Management en Organisatie bereidt aspirant-professionals en leidinggevenden voorbereiden op een succesvolle werk in de organisatie en proces management. U vindt de huidige uitdagingen en trends te leren en in staat zijn om zelfs presteren onder internationale omstandigheden na het afstuderen personeelsbeleid en begrijpen het belang van de bedrijfscultuur en Ontwikkeling. Met deze depressie, verdien je zeer aantrekkelijke kwalificaties met een optimale carrièremogelijkheden voor nationale en internationale bedrijven.

Toelating om te studeren

Ze kunnen worden toegelaten tot undergraduate studies aan de IUBH als u één van de volgende voorwaarden voldoen:

Toelatingsvoorwaarden

 • Studeren met (gespecialiseerde) Abitur

Als een aanvrager van een toelating tot de universiteit diploma (Abitur) of technische hogeschool (technisch baccalaureaat) kunt u rechtstreeks worden toegelaten tot de dubbele bachelor studie aan de IUBH.

 • Studeren zonder Abitur

Zonder (technische) middelbare school één ingang is mogelijk als u de volgende ervaring te brengen:

Ten minste twee jaar beroepsopleiding en ten minste drie jaar ervaring.

Ook, een brief of een meester upgrading training (zoals CCI-Fachwirt / of actief zijn in gastheer / in) geven recht op start te bestuderen.

 • Toelatingseisen voor aankomende studenten uit het buitenland

Als buitenlandse kandidaat moet je een toelating tot de universiteit kwalificatie, dat is het Duitse equivalent hebben. In uw aanvraag, moet je kennis van de Duitse taal te bewijzen op het niveau C1, daarnaast krijgt u de interne toelating tot de universiteit test uit te voeren.

Wij garanderen u een plek!

Je moet er bang om op te staan ​​aan het einde van de geldigheidsduur vrijblijvend? Neem dan contact op: Wij garanderen u een plaats!

Om te studeren met ons, we hebben twee versies:

 • Regelmatige studie start in de dual degree: Als je hebt gevonden met onze hulp aan de basislijn een geschikte praktische werking en de studie contract is ondertekend, u al uw reguliere duale studies te starten.
 • Studie start in afstandsonderwijs: De zoektocht naar een praktische werking was niet succesvol, totdat de deadline? Ze willen dat onze studies onderzoeken grondig ieder geval eerst? Geen probleem: Start de eerste learning semester op afstand en gebruik maken van de extra tijd voor de zoektocht naar een praktische werking. Als u tot het begin van het tweede semester vond een praktijk partner en de studie contract werd ondertekend, ga dan, na het passeren van de examens van het eerste Semester, dual in reguliere studies. (Over de eisen van de dubbele studies zie hierboven)

Let op: De studie cursus garantie wordt alleen gegarandeerd als de toelatingseisen voor de dual degree programma wordt voldaan.

Carrièremogelijkheden in de opleiding Personnel Management

Het bedrijf in Duitsland wordt ouder - en dat heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Steeds meer werknemers op lange termijn met pensioen te gaan. In vele industrieën, zal het moeilijk zijn om hun posities te vullen met jonge professionals. Daarom is het verhogen van de human resources-strategie op economisch succes van bedrijven beslist: De behoefte aan professionele medewerkers managers groeit. Als specialist of manager met expertise in human resource management, je bent op een cruciale positie in het bedrijf. Vaak HR-afdelingen rapporteren rechtstreeks aan de directie en betrokken bij zakelijke strategische beslissingen. Als een veelbelovende werkomgeving Human Resources biedt spannende banen met meerdere rollen.

Door onze dual-concept u op te halen tijdens hun studie richtte praktijkervaring en na het afstuderen geschikt voor een verscheidenheid aan taken in personeelsmanagement.

De opleiding Personnel Management biedt een alternatief voor de volgende training

 • Personeelsdiensten Kaufmann / vrouw
 • Assistent / r voor de arbeidsmarkt diensten
 • Inkoop / vrouw voor Office Management
 • Kaufmänische / r Assistent / in, het bedrijfsleven assistent / in
Program taught in:
Duits

See 8 more programs offered by IUBH Duales Studium »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
7 semesters
Deeltijd
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019