Professionele bachelor in informatietechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

4 jaar, PROFESSIONAL BACHELOR Diploma in informatietechnologie, kwalificatie van Software Engineer

Opleidingsdirecteur: Mg.sc.comp. Dzintars Tomsons

Fee per jaar: 2200 EUR

Toelatingseisen:

  • Algemeen certificaat van secundair onderwijs (oan fficial transcript is vereist);
  • De graad in wiskunde van het GCSE (als er meer dan een discipline is, wordt het gemiddelde cijfer in aanmerking genomen);
  • Het cijfer in het Engels van het GCSE.

Over het programma

Het belangrijkste doel van het programma is om hooggekwalificeerde specialisten in informatietechnologie voor te bereiden, die mogelijkheden bieden om professioneel hoger onderwijs en competenties te verwerven die de ontwikkeling van een creatieve persoonlijkheid en professionele carrière bevorderen.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van het professionele bachelordiploma hebben de afgestudeerden de mogelijkheid om te werken bij organisaties die softwareontwikkeling, levering en onderhoud uitvoeren. Ze hebben ook het recht om door te studeren als masterstudenten Informatietechnologie of Computerwetenschappen in een aantal van de instellingen voor hoger onderwijs in Letland of de Europese Unie.

Beoordeling

Beoordeling van de kennis van studenten is een continu proces dat gedurende het hele semester duurt en wordt uitgevoerd op basis van onafhankelijke opdrachten en tests, evenals twee keer per jaar credittests en examens afleggen. Tijdens het semester voorziet elke cursus verschillende onafhankelijke opdrachten - praktische en laboratoriumwerkzaamheden, tests en rapporten. Aan het einde van elke cursus slagen studenten voor een schriftelijk of mondeling examen of een krediettest. In sommige cursussen, waarin zowel lezingen als laboratoriumwerkzaamheden worden gepland, nemen de studenten zowel een creditproef als een examen af. Beoordeling wordt gemaakt door een tien-puntsschaal of met behulp van een krediettest.

Taal van het programma

Programma wordt uitgevoerd in het Engels.

Programmastructuur

De omvang van de professionele bacheloropleiding is 252 ECTS (168 CP) en de duur van het programma is 4 jaar. Het programma bestaat uit drie delen:

  • Deel A (97,5 ECTS / 65 CP) - verplichte vakken Informatietechnologie, Wiskunde, Economie, Recht en Management;
  • Deel B (145,5 ECTS / 97 CP) - verplichte vakken met geavanceerde competenties in informatietechnologie en software-engineering, praktijk in de industrie en ontwikkeling van een bachelorscriptie
  • Deel C (9 ECTS / 6 CP) - gratis optionele cursussen gekozen op basis van de interesses van studenten.

Verplichte vakken Informatietechnologie en Software Engineering

Programmering, Algoritmen en Datastructuren, Objectgeoriënteerde programmering, Programmeer Talen, Ontwikkeling van webgebaseerde applicaties, Databases, Software Project Management, Informatie Systeemanalyse en Ontwerp, Software Testen en Kwaliteit, Software Agile Ontwikkeling, Computernetwerken, Informatie Systeembeveiliging, Computerarchitectuur, besturingssystemen

Methoden van lesgeven en leren

Het leren in het studieprogramma wordt georganiseerd in de vorm van lezingen, seminars, praktische lessen en laboratoriumwerken, de onafhankelijke opdracht van de student (individueel, literair onderzoek, ontwikkeling van een project in kleine groepen). Implementatie van elke cursus omvat integratie van kennis, vaardigheden en capaciteiten, opvolging van de cursussen in hun relatie tot het schrijven van het onderzoeksproject van de studenten.

Individuele planning

Tijdens de cursus vervullen studenten taken uit de praktijk, stellen ze een jaarlijks werkstuk op (een eerste tot het derde jaar) en een bachelorscriptie (vierde jaar).

Duur van het programma

De hoeveelheid professionele bacheloropleiding is 252 ECTS (168 CP) en het programma wordt gedurende vier jaar geïmplementeerd.

Taalvaardigheid

Minimum IELTS (6).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Choose to study in Liepaja University - it is the key to your development!

Choose to study in Liepaja University - it is the key to your development! Lees Minder