Professionele superieure technicus in de geologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Houd er rekening mee dat dit programma volledig in het Frans wordt gegeven

Het diploma van professionele superieure technicus in de geologie van UniLaSalle bereidt de toegang voor in de industrie van technici en controleurs die door de professionele wereld worden erkend en gewaardeerd op het gebied van de wetenschappen van de aarde en het milieu. Gehomologeerd op niveau II - gelijk aan de eerste universitaire licentiegraad (Bac + 3), het maakt het volgen van studies in Master mogelijk.

Deze training is in wezen gericht op twee industriële sectoren:

  • planning en omgeving
  • energie en minerale hulpbronnen

Planning en omgeving

Technici gebruiken traditionele disciplines zoals geotechniek, bodemmechanica, hydrogeologie en geofysica als onderdeel van ontwikkelingswerk. Ze werken ook aan milieuthema's (bodemverontreiniging, afvalbeheer en opslag, natuurlijke risico's, enz.).

Energie en minerale hulpbronnen

Technici verkennen en exploiteren natuurlijke en energiebronnen zoals metalen, brandstoffen (olie, gas, kolen, enz.), Industriële mineralen (veldspaat, gips, enz.), Bouwmaterialen (cement, aggregaten, zand , grind, vuurvaste materialen, enz.) of zelfs grondwater.

Waarom geoloog-technicus worden?

Deze 3-jarige operationele training confronteert je snel met de realiteit van het vak. In directe verbinding met het veld en het materiaal leer je het dagelijkse leven van de geologische technicus en de technische gebaren die specifiek zijn voor geowetenschappen. De cursus nodigt je geleidelijk uit om autonomie en aanpassingsvermogen te verwerven, kwaliteiten die nodig zijn om je toekomstige professionele missies zelf te organiseren. Aan het einde van deze unieke training in Frankrijk ben jij de technische expert die wordt verwacht door milieu- en hulpbronnenbedrijven. De duurzaamheid van deposito's, risicopreventie en interacties met de natuurlijke omgeving zijn de grote wereldwijde uitdagingen waarin u als verantwoordelijke professional kunt investeren.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Lees meer

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Lees Minder
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Parijs , Rennes + 3 Meer Minder