Richting pedagogiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Field Pedagogiek

Als onderdeel van de pedagogie dat de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen integreert, wordt bereid gekwalificeerde leraren en docenten die ook animatoren van sociale, culturele zal zijn - de verspreiding en ontwikkeling van de sociale omgeving. Dit draagt ​​bij aan de creatie van nieuwe sociale elites en leiders. Richting bereidt zich voor om te werken met mensen van alle leeftijden (kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen), alsook met uiteenlopende behoeften, het vervullen van maatschappelijke verwachtingen en wijst naar de waarde van diversiteit en het belang van de geesteswetenschappen en ondersteuning kwetsbare mensen die speciale educatieve activiteiten. Door individualisering, vriendelijke sfeer en materiële hulp, creëert gunstige voorwaarden voor het bestuderen voor de jeugd en volwassenen, met name degenen voor wie de toegang tot grote academische centra is moeilijk of onmogelijk.

Specialties draaien tijdens de studie:

  • Vroege en voorschoolse educatie (PWiP)
  • Zorg pedagogie en Revalidatie (Poire)
  • Zorg pedagogie van Geragogy (Ouderenzorg) (Pozga)
  • Basisonderwijs en integratie (EEiI)

taken voor de diploma examen Pedagogiek

Profiel van de afgestudeerde

Pedagogiek afgestudeerde heeft basiskennis van de algemene-educatieve, historische en filosofische, sociologische en psychologische, van essentieel belang voor het begrijpen van de sociaal-culturele context van het onderwijs, opvoeding en zorg werken en vorm te geven hun eigen professionele ontwikkeling.

Een afgestudeerde verkrijgt startkwalificatie afhankelijk van de gekozen specialiteit:

Specialiteit: PWiP

  • als leraar - volgens de normen van het onderwijs in de voorbereiding op het beroep van leraar als lerarenopleider in kleuterscholen, lagere scholen in de rangen 1-3, educatieve agentschappen van de lokale overheid, school en de gemeenschap clubs, tuinen, speeltuinen, kindertehuizen van familie en professionele pleeggezinnen, als assistent families in de gemeenschap.

Specialiteit: Poire

  • als opvoeder in kindertehuizen, pogotowiach zorg, buurthuizen, multi-tehuizen en faciliteiten zoals het Youth Educational Center, Youth Center Sociotherapie, Shelter voor Juvenile Department of Corrections, Detention, Gevangenis.

Specialiteit: Pozga

  • als een leraar en een leraar, als opvoeder in onderwijsinstellingen (clubs, internaten, slaapzalen), in instellingen ondergeschikt aan het ministerie van Onderwijs (clubs, verenigingen, enz.), In instellingen ondergeschikt aan het ministerie van Arbeid en Welzijn (de klok rond en dagcentra om kinderen te ondersteunen , jongeren, volwassenen en senioren in de positie van de voogd, leraar, gezondheid opvoeder), evenals in seculiere, religieuze, de overheid, particuliere, binnenlandse en geïnstitutionaliseerde vormen van bijstand aan senioren en hun families (huizen levende residence clubs Sr., cirkels van belang, zelfhulpgroepen) .

Specialiteit: EEiI

  • als leraar en tak integratie klassen in kleuterscholen, leraar steun in de rangen 1-3 leraar scholen en kleuterscholen speciaal onderwijs leraar met individuele leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, school en educatieve centra, therapeutische clubs, revalidatiecentra, educatieve opvoeding, verenigingen, stichtingen, verenigingen die zich inzetten voor kinderen met een handicap.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

WSZ in Wa?cz has been developing dynamically from the very start and, despite its "young age", has become a leading higher education institution in the region. Our staff members come from renowned uni ... Lees meer

WSZ in Wa?cz has been developing dynamically from the very start and, despite its "young age", has become a leading higher education institution in the region. Our staff members come from renowned universities and colleges from all around Poland. The college is located in two building complexes; a neo-gothic building from the beginning of the 20th century, and former army barracks spread over an area of 4,6586 hectares. The rector's office, other authorities' offices and administrative offices, as well as the computer lab, some lecture rooms and the aula are located in the historic, neo-gothic building. Most of the regular classes and lectures are held in the former army barracks, which have been modernized and adapted for teaching purposes. The class and lecture rooms are of high standard and are equipped with high quality multimedia facilities. As the quality of teaching is a priority at PWSZ in Wa?cz, labs and classes are taught in small groups and with the use of modern techniques. Lees Minder