Schilder- en visuele talen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

Hoe werk je vandaag in de hedendaagse kunst? De driejaarlijkse cursus in schilder- en visuele talen is bedoeld om professionals van het belangrijkste zogenaamde systeem van kunst te trainen, door kunstenaars van elke discipline tot curatoren, de organisatoren van evenementen, tot persvoorlichters en de artistieke leiders.

De cursus richt zich op de analyse van de belangrijkste trends in de recente kunstgeschiedenis, maar ook op de studie van systemen van economische relaties, cultuur en samenleving die kenmerkend zijn voor een steeds veranderende industrie. De praktische disciplines en fundamentele theoretische, gaat in feite gepaard met de verwerving van tools Marketing , Communicatie en Nieuwe Media , en tot slot van Art Economics .

Het curriculair plan heeft drie richtlijnen: Curatorship, Marketing

De driejarige cursus schilderkunst en visuele talen biedt een goede basisopleiding en een adequate humanistische en wetenschappelijke opleiding op het gebied van productie, organisatie en communicatie van de beeldende kunst. In het bijzonder zijn de activiteiten van de cursus gericht op het ontwikkelen van een degelijke algemene kennis van de basis van de kunstgeschiedenis - van modern tot hedendaags - en ontwerpmethodologieën en communicatie van de beeldende kunst, van een plant om de historische, literaire en artistieke cultuur die de voorwaarde is voor elk geschikt specialistisch onderzoek.

De lessen zijn bedoeld om de materialen te presenteren in termen van ontwerp en het systeem in verband te brengen met de dynamiek en de nieuwe waarden die de markt voor hedendaagse kunst voeden. De professionele figuur die naar voren komt, is die van een professional die verschillende rollen binnen zijn esthetische en sociale gebieden kan bestrijken. Naast de strikt artistieke vaardigheden, worden studenten aangemoedigd om het vermogen om te ontwerpen en zelfpromotie te ontwikkelen, voor gemakkelijke toegang tot de markt en kritisch bewustzijn van hun werk.

De cursussen zijn gestructureerd om voldoende theoretische en praktische kennis te bieden voor professionals in het zogenaamde Art System (kunstenaars, curatoren, evenementenorganisatoren, persvoorlichters en artistieke directeurs) , met een specifieke voorbereiding, maar voldoende elastisch, die de communicatie en organisatie kunnen vervullen van artistiek materiaal met betrekking tot hedendaagse kunst in het gebied van de verschillende afdelingen die bij deze taken betrokken zijn: museuminstelling tot privégalerij, van publicatie tot gespecialiseerde bibliotheken, van verantwoordelijke posities en artistiek-culturele competentie van lokale autoriteiten tot de veilingmeesters, de kunstcommunicatie .

Een van de fundamentele aspecten van de cursus is de operationele aanpak, om uit alle studieonderdelen een echte training te halen, flexibiliteit om de echte problemen met de verschillende vacatures aan te pakken.

Carrièremogelijkheden zijn uitgebreid en variëren van echte curator tot die van coadjutor in de organisatie openbaar of particulier museum, de organisator en planner van artistieke evenementen tot persvoorlichter en public relations, de coördinator van educatieve activiteiten ter ondersteuning van artistieke evenementen tot de catalogi voor tentoonstellingen compiler , de curator van bibliotheken en videobibliotheken die gespecialiseerd zijn in kunst, aan de redacteur voor publicatie en kunsttijdschriften aan de gekwalificeerde consultant voor het uitvoeren van particuliere kunstgalerijen.

De cursus biedt ook voldoende specifieke voorbereiding voor het starten van een zelfstandige activiteit in vergelijking met de bovengenoemde gebieden. Gedurende de drie jaar krijgen de studenten de kans om deel te nemen aan een breed scala van laboratoriumprojecten en in direct contact te komen met de kunstenaars en professionals van het kunstsysteem. Daarnaast nemen ze deel aan een reeks interdisciplinaire activiteiten door middel van lezingen, workshops, seminars en tentoonstellingen om betekenisvolle patronen in de hedendaagse kunst te produceren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural in ... Lees meer

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural institution that is the pride of this city and one of Italy finest schools of restoration, the Galli Academy joined the IED Group in 2009. Lees Minder