Sociologie BSc (Hons)

London South Bank University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Sociologie BSc (Hons)

London South Bank University

Overzicht

Sociologie is de studie van mensen, een poging om de interacties in de samenleving tussen de verschillende groepen en individuen uit te leggen. Dit uitgestrekte onderwerp is vol intriges en het stimuleren van debatten - van het onderzoeken van de relatie tussen mens en milieu, om te kijken naar hoe en waarom sociale normen te ontwikkelen.

Meerdere overdraagbare vaardigheden

Deze overdraagbare vaardigheden betekenen dat kansen in een breed scala van loopbanen zijn mogelijk. Onderwijs, marketing, het openbaar bestuur, de vrijwilligerssector, sociaal onderzoek, public relations, reclame en management zijn alle gangbare carrièrekeuzes voor afgestudeerden.

Deze cursus biedt een stimulerende en boeiende verkenning, vanuit een mondiaal perspectief, van menselijke samenlevingen, culturen en het gedrag. U zult kritisch en theoretisch te gaan met veranderingen die opnieuw vormgeven van de samenleving.

De cursus modules behandelen een verscheidenheid van onderwerpen die uw begrip van de macht ongelijkheid, sociologische denken, en de processen van sociale verandering en ontwikkeling zal ontwikkelen. De levendige en dynamische onderwijs team legt de nadruk op het begrijpen van de culturele diversiteit van de hedendaagse samenleving en op de bouw van sociale identiteiten op basis van seksualiteit, ras, geslacht, religie en klasse. U zult ook de ontwikkeling van een waardering van sociale onderzoeksmethoden en krijgen belangrijke vaardigheden die u ten goede zal komen na het afstuderen.

Modules

Jaar 1

 • Revoluties, oorlogen en sociale verandering
 • Kwesties in de hedendaagse sociologie
 • Sociologische verbeelding
 • Politiek, de besluitvorming en de democratie
 • Onderzoek naar het sociale leven
 • Sociale en politieke problemen

Jaar 2

 • Sociaal onderzoek vaardigheden 1
 • Geslacht, verschil en gelijkheid
 • Het maken van identiteiten
 • Sociale onderzoeksvaardigheden 2
 • Sociale theorie en moderniteit

Plus een optionele module van:

 • Globalisering en ontwikkeling: Afrika en de BRIC-economieën
 • Jeugd, misdaad en criminaliteit
 • Milieu, duurzaamheid en politiek

Jaar 3

 • Innovatie: post-moderniteit en sociale verandering
 • Hiërarchieën van macht: ras, klasse en seksualiteit
 • Proefschrift of werk-plaatsing (dubbele module)
 • Politiek en protest

Plus een optionele module van:

 • Genocide in de 20e eeuw
 • Stage
 • Vrouwen, macht, politiek
 • Gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en sociaal beleid
 • Project of stage proefschrift

Wij zullen u voorzien van de analytische instrumenten en onderzoek vaardigheden die een kritische evaluatie van de hedendaagse samenleving en je plaats in te schakelen.

Inzetbaarheid

Carrièremogelijkheden

Een sociologie graad kan je leiden naar vele routes - het hangt ervan af waar je passie ligt; eventueel werken aan mensen of marketing en het bedrijf te helpen. Een sociologie diploma geeft u de vrijheid om een ​​aantal loopbaan te kiezen. Deze graad bereidt u voor een verscheidenheid van loopbanen, met inbegrip van onderwijs, maatschappelijk werk, marketing, het openbaar bestuur, de vrijwilligerssector, sociaal onderzoek, public relations, reclame, beheer en media gerelateerde werkzaamheden, waaronder journalistiek en onderzoeksprogramma.

Het is echter de sociale en welzijn beroep, werkzaam als maatschappelijk werkers of een vertrouwenspersoon, die is waarschijnlijk de meest populaire carrière keuze voor sociologie afgestudeerden.

Counsellors tijd doorbrengen met mensen, over het algemeen op een één-op-één basis, helpt hen over zichzelf te praten in een veilige en vertrouwelijke omgeving. Maatschappelijk werkers helpen een aantal van de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Hun rol biedt ondersteuning en bijstand aan tal van individuen, gezinnen en groepen, van de daklozen aan mensen met een verstandelijke en lichamelijke handicaps.

Het aanvangssalaris voor full-time adviseurs is meestal ongeveer £ 19,000- £ 26,000 per jaar, maar part-time en vrijwilligerswerk is heel gebruikelijk. Privépraktijk counselors algemeen rekenen £ 30 tot £ 50 per uur. (Nationale Carrière Service)

Het verbeteren van uw inzetbaarheid

De cursus zal uw inzetbaarheid te vergroten door middel van de beroepsvaardigheden componenten van veel van de cursus modules, en door onze bloeiende vrijwilligerswerk project waarbij leerlingen in vrijwilligerswerk gaat bij de politie, de gevangenis dienst, juridisch advies, slachtofferhulp, huiselijk geweld en kindermishandeling agentschappen, jeugd beledigen en jeugd mentoring regelingen. Recent afgestudeerden van deze cursus zijn geworden Research Assistants, Leraren, School Student Mentors, Charity Arbeiders en Marketing Assistants.

Loopbaanontwikkeling

Als u overstapt van deze cursus, zult u in staat om een ​​aanvraag voor verder onderzoek op postdoctoraal niveau, ook voor een plaats op onze full-time of part-time MSc Refugee Studies, De academische kracht van deze cursus betekent dat u ook kunt overwegen het invoeren van het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

Professionele banden

Onze wetenschappelijke staf actief ontwikkelt haar netwerken met externe organisaties om de plaatsing kansen te schakelen. We hebben relaties met verschillende MP kiesdistrict kantoren en parlementaire kantoren, muziek en verandering en diverse vrijwilligersorganisaties. Relaties worden gebouwd met Lambeth Raad, Race op de agenda (ROTA) en vrijwilligersorganisaties.

Plaatsingen

Vrijwillige stage regeling

In overeenstemming met onze toegepaste aanpak van sociale en politieke studies heeft deze afdeling een sterke vrijwillige stage regeling. Onze studenten hebben hun vrijwilligerswerk ervaringen gevonden zeer waardevol te zijn. Via hen dragen ze bij aan reële situaties die verband houden met hun onderwerp van belang. In veel gevallen is dergelijke betrokkenheid studenten nodig om een ​​relatie met de organisatie behouden door steeds een onderwerp voor de scriptie of voortgezet werkrelatie. Plaatsingen gemalen ervaring van een student, bieden vertrouwen en onmetelijk versterken van een CV.

Het belang van een stage

Stages worden aangemoedigd voor sociologie en politiek studenten. Vorig jaar studenten met succes uiteenlopende stages waaronder het werken in Simon Hughes consistentie bureau (Bermondsey en Old Southwark) en een plaatsing in het Europees Parlement in Brussel afgerond. Wetenschappelijk personeel actief te ontwikkelen hun netwerken met externe organisaties om de plaatsing kansen te schakelen.

Ons sociaal beleid studenten hebben tot stages bij Chance UK (een unieke vroegtijdige interventie mentoring organisatie die zorgen voor volwassen vrijwilliger mentoren om te werken met kinderen 5-11 jaar met een risico op het ontwikkelen van anti-sociaal gedrag op latere leeftijd jaar) genomen; Kairos in Soho (een pan-Londen LGBT Community Development Organisation); Naz het project Londen (een seksuele gezondheid organisatie die zich inzet voor Black en etnische minderheden (BME) gemeenschappen te mobiliseren ten opzichte van HIV en andere seksuele gezondheid betreft); Richmond advies en informatie over Disability (RAID); en Women's Royal vrijwilligerswerk (WRVS) een van de grootste goede doelen in het Verenigd Koninkrijk en vrijwilligersorganisaties die streven om oudere mensen de mogelijkheid en de keuze om meer uit het leven te geven.

Onderwijzen en leren

Studie-uren

Jaar 1 klasse contacttijd is meestal 9 uur per week. Daarnaast wordt u verwacht om tijd te besteden aan zelfstudie en wonen persoonlijke tutorials.

Korte evaluatie overzicht

Modules worden beoordeeld door essays, individuele en groepspresentaties, boekbesprekingen, onderzoeken, rapporten, portefeuilles van het werk, document analyse en laatste jaar proefschrift.

Onderzoek actieve academici

Je wordt gegeven door onderzoek actieve wetenschappers wiens werk wordt nationaal en internationaal erkend en informeert het cursusaanbod.

Toelatingseisen

 • 240 UCAS punten
 • CCC op een niveau of gelijkwaardig
 • BTEC niveau 3 diploma of een combinatie van A-niveau en niveau 3 BTEC kwalificaties
 • Alle niveau 3 diploma toegelaten, met inbegrip van de toegang tot HE Diploma met een minimum van 21 Level 3 credits op Merit
 • Plus Engels en wiskunde GCSE (C of hoger), of equiv.
 • We zijn blij met de kwalificaties uit de hele wereld. Engels taal kwalificaties voor internationale studenten: IELTS score van 6,0, Cambridge Proficiency of Advanced Grade C.

Toelatingseisen voor het Certificaat in het Hoger Onderwijs

Als u niet aan de standaard toelatingseisen voor de Bachelor's Degree, kunt u zich aanmelden voor onze Certificate in het hoger onderwijs in de sociologie.

Deze kwalificatie is geschikt voor studenten die niet-standaard toelatingseisen. Aanvragers zijn verplicht om 80 UCAS tarief punten hebben op een niveau of 120 UCAS tarief punten BTEC, om te kunnen aanmelden voor de cursus.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Price
Prijs
10,500 GBP
Locations
Verenigd Koninkrijk - Londen, Engeland
Startdatum: Aug. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Price
International vergoeding (eerste jaar)